Påskehare, påskekylling og påskeegg. I Danmark er det mange tradisjoner forbundet med påsken, og spesielt den gule fargen går igjen i denne høytiden. Men hvorfor er det egentlig sånn?

I det gamle danske bondesamfunnet betydde våren at hønene begynte å legge egg igjen etter en mørk og kald vinter. Egget, som også symboliserer liv, ble helt naturlig en del av påskens feiring og de første utklekkede gule kyllingene kom til påsken. I tillegg forbinder mange våren og påsken med gule blomster, f.eks. erantis og påskeliljer.

For mange er påsken også synonymt med å kose seg med familien. Og hva kan være med på å spre mer hygge enn en hjemmeheklet påskekylling eller en gul, hjemmeheklet brødkurv på frokostbordet? Kanskje en hjemmeheklet påskehare er enda et koselig prosjekt du kan kaste deg ut i sammen med barna eller barnebarna?

I dette blogginnlegget guider vi deg gjennom våre herlige hekleoppskrifter med påsketema. Kan du gjette hvilken farge du skal bruke på garnet?

Påskekyllinger

Trenger du en fin, liten vertinnegave eller skal du bare pynte flott til påsken, så passer denne nye oppskriften på påskekyllinger perfekt. De er helt nyutklekket og derfor sitter skallet fremdeles på den ene. De blir ca. 10 cm høy.


Påskeharer

Ingen påske uten en fin påskehare, som garantert vil spre påskestemning. Kanskje barna eller barnebarna skal få en ekstra, liten ting ved siden av påskeeggene sine? De blir ca. 14 cm høy.


Påskekurver

Kun fantasien setter grenser for hva du kan bruke de mange, forskjellige heklede kurvene og dekorasjonsbrettene til. Du kan i hvert fall enkelt imponere familien med en hjemmeheklet brødkurv på frokostbordet eller en potteskjuler i vertinnegave. Les videre for mer inspirasjon til ditt neste prosjekt med kurver.

Våre skjønne designere spytter ut oppskrifter på heklede påskekurver og -dekorasjonsbrett i et sett. I dette blogginnlegget finner du et lite utvalg. Finn flere oppskrifter her.

Hvis dere har tradisjon på at barna leter etter påskeegg i hagen er denne kurven i bomullsgarn ytterst velegnet til anledningen. Den kan naturligvis tilpasses i størrelsen så den f.eks. også kan brukes som potteskjuler.


Sist, men ikke minst, er et superkult dekorasjonsbrett som uten tvil også kan spre en ekstra porsjon med påskestemning i hjemmet. Den er heklet rundt Go Handmade sin PU lærbunn med Ribbon, som gjør brettene ekstra faste og stabile.


Riktig god fornøyelse med påskeheklingen. Husk at du kan vise oss og alle andre de fine resultatene dine ved å klikke deg inn på de forskjellige oppskriftene og velge fanen “Bildegalleri“.

Kjærlig hilsen

Sascha, Hobbii

 

Rainbow Cotton 8/4 - Hobbii

100% Bomull

17 kr
SPAR 30%

Ribbon - Hobbii

100% Bomull

75 kr  107 kr