Skrevet av Madeline fra @ofbooksandhooks

Hender det at du egentlig leter etter garn til et spesielt prosjekt, men ender opp med å bli helt oppslukt av alt det MORSOMME garnet? Du vet hva jeg mener. Det garnet du sier til deg selv er upraktisk eller vanskelig å jobbe med. Men jeg kan altså godt fortelle deg at det er VERDT ALT STREVET! Dessuten vil jeg fortelle deg hvilke prosjekter som egner seg perfekt til disse garntypene, så du aldri trenger å unngå det igjen.

Hobbii Ribbon

Garngruppe: 5, Bulky

Innhold: 100% Bomull

Hobbii Ribbon er et virkelig allsidig garn, noe som gjør det automatisk gøy å arbeide med spør du meg. Jeg elsker å ha garn på lager som hjelper meg med å finne på nye prosjekter, oppskrifter og gaver. Hobbii Ribbon egner seg perfekt til dette siden det faktisk ikke er særlig mye et båndgarn ikke kan brukes til.

Hvilke oppskrifter er perfekt til dette garnet?

Ikke for å skryte, men min egen easy crochet sun hat oppskrift er bokstavelig talt laget for dette garnet! Solhatten er perfekt å ha med på stranden fordi den faktisk tåler å bli våt. Dessuten gjør strukturen på båndgarnet at hatten bevarer formen virkelig godt, så du bare kan stappe den i vesken uten å bekymre deg. Den finner formen igjen helt automatisk.

Hobbii Baby Snuggle Print

Garngruppe: 6, Super Bulky

Innhold: 100% Polyester

Du aner kanskje et tema allerede, og det er tykke garn - de er nemlig best hvis man vil ha det så gøy som mulig. Og det mener jeg altså. Hobbii Baby Snuggle Print gjør det faktisk enda bedre fordi det ikke bare er deilig tykt, men også ufattelig mykt. Hvordan kan det være rettferdig at babyene får alt det myke garnet? Jeg ville lage et teppe til MEG SELV av dette.

Hvilke oppskrifter er perfekt til dette garnet?

Hobbii Baby Snuggle Print er selvfølgelig kjempedeilig til et teppe. Ikke bare til babyer, men til alle aldre! Hvem elsker vel ikke å kose seg under et teppe? Du kan også lage noen skjønne stoffdyr i dette garnet som er fantastiske som kosedyr til barna eller som gave.


Hobbii Bungee Mini

Garngruppe: 6, Super Bulky

Innhold: 42% Bomull | 58% Polyester

Da jeg oppdaget dette garnet var alle helt besatt av det. Det er ett av de garnene som du ser, hyler av glede og bare MÅ KLEMME PÅ! For en håndarbeider som meg er dette drømmegarnet. Man kan gjøre så mye forskjellig med det, og siden garnet er så fyldig flyr prosjektene virkelig avgårde. Det gjør det virkelig gøy og tilfredsstillende. Et ordentlig vinnergarn!

Hvilke oppskrifter er perfekt til dette garnet?

Hobbii Bungee Mini er drømmegarnet til interiørprosjekter. Velg et flott mønster og lag et putetrekk som denne Bungee Rib Puten (Du kan til og med finne alt du trenger samlet på ett sted!). Eller du kan lage min absolutte favoritt til tykke garn: stablede heklekurver. Det tykke garnet fungerer kjempegodt til kurver og er helt perfekt til en skål til nøkler eller en garnkurv (laget av garn).


Hobbii Dolce Sock Wool

Garngruppe: 1, Super Fine

Innhold: 75% Superwash Ull | 25% Polyamid

Noen ganger er jeg bare lei av enkle striper. Misforstå meg rett, det er en drøm å ha et strømpegarn som lager enkle striper selv, men noen ganger er man bare i humør til noe… ekstra? Det er her min venn Dolce kommer inn. Prikkene på toppen av en skjønn fargeovergang gjør det til et fantastisk morsomt garn å jobbe med.

Hvilke oppskrifter er perfekt til dette garnet?

Selvfølgelig er det et fantastisk strømpegarn, men strømpegarn kan brukes til så mye mer enn bare strømper. Garnets tykkelse gjør det perfekt til ting som skal ha fall, som et sjal, mens ullen holder deg varm i de kalde månedene.


Hobbii Fandango

Garngruppe: 4, Medium

Innhold: 60% Superwash Merino Ull | 40% Polyamid

Hvis fargene ikke fanget oppmerksomheten din er det kanskje til for å bestille tid hos øyelegen. Jeg er egentlig ikke noen stor regnbuefan, men av en eller annen grunn er jeg helt forelsket i dette garnet. Fargene kommer så nydelig frem mens man jobber seg gjennom garnet, og de er bare strålende. Det setter for alvor i gang den kreative energien hos meg, og jeg kan rett og slett ikke holde fingrene vekk fra det.

Hvilke oppskrifter er perfekt til dette garnet?

Et bedre spørsmål er faktisk hvilke oppskrifter som ikke er perfekt til dette garnet. Og hvis jeg skal være ærlig kan jeg ikke komme på noen. Hobbii Fandango stråler av glede og er bare så koselig og varmt, noe som gjør det perfekt til vintertilbehør for å tilføre litt farge til de grå dagene. Det er også perfekt til en fargerik poncho, som er det jeg skal bruke garnet mitt til.

Hobbii Diablo

Garngruppe: 0, Lace

Innhold: 30% Mohair | 30% Nylon | 40% Akryl

Du trenger ikke være Beyoncé for å se en halo på dette garnet. Og akkurat som lyden av Queen Bey kan Hobbii Diablo drysse litt luksus over enhver situasjon. Dette fine lace-garnet skriker etter å bli satt sammen med et annet garn og tryllet om til noe mykt og dekadent. Jeg er helt vill etter struktur, men det har du kanskje allerede fått på fornemmelsen?

Hvilke oppskrifter er perfekt til dette garnet?

Dette garnet egner seg til alt man skal ha på seg. Finn frem yndlingsoppskriften din, tilføy litt mohair og få et virkelig fantastisk resultat. Det gjør et hvilket som helst produkt mer pusete og fyldig.


Go Homemade Fur Lux

Garngruppe: 4, Medium

Innhold: 100% Polyester

Denne polyesterpelsen er en fornøyelse å ta på. Det er både silkemykt og pusete og helt perfekt til et annerledes prosjekt og litt ekstra spenning i håndarbeidslivet ditt. Noe jeg virkelig elsker ved garnet overflate er at man kan nyte både å arbeide med det og det ferdige produktet som du har til slutt. Det er viktig å bemerke at det ikke er helt enkelt å jobbe med dette garnet, men ikke på panikk! Det ligger faktisk en virkelig god artikkel om hvordan man jobber med pelsgarn her på Hobbii-bloggen. Den redder virkelig dagen!

Hvilke oppskrifter er perfekt til dette garnet?

Ørene dine kommer aldri til å fryse igjen når du har oppdaget dette garnet. Lag et dekadent sjal eller tryll frem et pannebånd. Du kan til og med bruke garnet som fôr til yndlingsoppskriften din, hvis du gjerne vil gjøre den litt varmere!


Go Homemade Couture

Garngruppe: 2, Fine

Innhold: 100% Akryl

Hender det at du drømmer om alle de tingene man kunne laget med et skikkelig pyntet garn? Det er en minimalistisk trend for tiden, og det liker i grunnen jeg også… men jeg elsker bare alt det fjollete garnet! Den typen som får deg til å fnise. Couture er absolutt et av de garnene. Dessuten er det noe nostalgisk over garnet, men det er kanskje mest på grunn av den oppskriften som garnet er mest populært til.

Hvilke oppskrifter er perfekt til dette garnet?

Kan ikke du også se en bamse som bare venter på å bli laget? Dette garnet er perfekt til alle slags kosedyr! Det kan vaskes i maskinen, noe som gjør det perfekt til barnevennlige prosjekter.


Go Handmade Bohème Velvet

Garngruppe: 1, Super Fine

Innhold: 100% Polyester

Velurgarn er gøy av mange grunner. Ikke nok med at det er silkemykt og deilig å ta på, men det kan brukes til drøssevis av forskjellige prosjekter, store og små. Dette velurgarnet fås dessuten i noen farger som er helt uimotståelige, og fargen er jo halve gleden ved å lage noe, ikke sant? Okay, kanskje ikke halve, men helt klart en stor del av den!

Hvilke oppskrifter er perfekt til dette garnet?

Hold deg til det klassiske og lag et skjerf, en hatt eller en hals, eller tilføy litt krydder i hverdagen med en kjapp og enkel scrunchie! Om det ikke var nok er det tynne velurgarnet dessuten fantastisk til korte topper og andre klær.

Du må veldig gjerne dele det med oss hvis du får prøvd ut noe av dette morsomme garnet i fremtiden! Vi gleder oss helt vilt til å høre alt om de spennende prosjektene deres.


Madeline fra @ofbooksandhooks er en hobbyentusiast som elsker å sette sammen sine to største lidenskaper: hekling og bøker! Du kan se det nyeste arbeidet hennes på Instagram og finne gratis oppskrifter på hjemmesiden hennes.

Ribbon - Hobbii

100% Bomull

107 kr
SPAR 49%

Diablo - Hobbii

40% Akryl, 30% Mohair, 30% Polyamid

25 kr  49 kr