Det har blitt utrolig populært å hekle og/eller strikke. Det ser man blant annet på sosiale medier – her finner man fort fram til utallige Instagram-profiler med fokus på hekling og strikking, og består av flotte og fantasifulle kreasjoner.

Selv hekler jeg av den enkle grunn at jeg slapper så godt av når jeg sitter med nål og garn i hendene. I en hektisk hverdag med jobb, innkjøp, matlagning og andre gjøremål er det ekstra herlig å koble av med strikke- eller hekletøyet.

I tillegg til at hekling og strikking bidrar til litt avstand fra hverdagens travle tanker, finnes det studier som viser de helsemessige fordelene med kreativt håndarbeid. Nedenfor har jeg laget en liste på fire punkter som illustrerer noen av de mange fordelene man kan oppleve ved å strikke eller hekle.
1. Holder hjernen sunn og i form

Som resten av kroppen er det viktig å holde hjernen sunn og i god form. Både strikking og hekling stimulerer hjerneaktiviteten, slik at den er sunn og frisk. Du har nok hørt det før – jo mer man bruker hjernen, jo sunnere er den og jo lengre tid har man glede av den. Og det er jo så sant som det er sagt.

2. Hjelper mot stress og angst

Når man strikker eller hekler gjentar man bevegelser frem til resultatet er et fint mønster. Det er disse gjentagelsene og rytmiske bevegelsene som har en positiv påvirkning på stress og angst. Den positive effekten kommer av at du setter deg ned med strikke- eller hekletøyet, slik at hjerterytmen senkes og du raskt føler deg avslappet. Så hvis du føler deg stresset eller angsten sniker frem, så vet du at du kan ta det i oppløpet ved å sette deg ned med strikke- eller hekletøyet.

3. Kan forebygge kroniske smerter

Hekling og strikking kan også forebygge kroniske smerter som eksempelvis leddgikt. På samme måte som at man skal holde hjernen og kroppen i aktivitet må man også huske å bevege leddene sine. Når man strikker eller hekler beveger man leddene og gjør dem sterkere og sunnere. Er du uheldig og allerede lider av kroniske smerter kan de gjentagende bevegelsesmønstrene faktisk flytte fokus fra smerten til håndarbeidet ditt. Du kan eventuelt også legge hendene i varmt vann og deretter bruke litt større nål eller pinner enn normalt.

4. Bli glad av å strikke og hekle

Denne kan jeg skrive under på. Jeg blir alltid glad av å hekle, og det er så kjekt å se når prosjektet man er i gang med kommer nærmere og nærmere målstreken. Det er bevist at du blir i godt humør av å hekle og strikke, og det gir oss faktisk mer livskvalitet.


Har dette innlegget inspirert deg til å begynne å strikke eller hekle? Da kan du finne masse forskjellige gratis oppskrifter på mange fine prosjekter hos Hobbii Design.


Jeg håper at dere får glede av innlegget.

Kilder:

http://www.lifehack.org/314247/6-unexpected-benefits-knitting?ref=in_content_bottom

http://crafty.house/six-health-benefits-of-knitting-and-crochet-that-will-surprise-you/

http://blog.loveknitting.com/health-benefits-of-knitting/


Rainbow Cotton 8/4 - Hobbii

100% Bomull

18 kr
Gratis

Rainbow Babyteppe - Hobbii

Norges mest fargerike babyteppe, som er heklet i vårt helt eget Rainbow bomullsgarn!

Se oppskriften her

Gratis

Strandnett - Hobbii

Herligt strandnett som passer perfekt til en tur til stranden, når du handler inn eller bare har lyst til å piffe opp hverdagen.

Se oppskriften her