Du kjenner deg sikkert igjen. Du har garnrester liggende fra prosjekter, der det ikke var bruk for hele nøster og du har ikke har lyst til å kaste restene. Jeg har samme problemet, og derfor har jeg forsøkt å finne noen små prosjekter hvor en kan få restegarnet til livs.

Jeg kan selv godt like å lage funksjonelle ting, slik som vaskekluter og grytelapper, så det var opplagt, at jeg kunne bruke noen rester til lignende prosjekter.

Jeg endte opp med å lage noen enkle men fine glassbrikker, som er super enkle 😍


Det er et veldig enkelt design og jeg er sikker på, at selv en nybegynner kan lage dette. Jeg har bare laget en magisk ring med 6 fastmasker og deretter utvidet med 6 masker pr. omgang (se her hvordan du lager en magisk ring - og hvordan du lager en sirkel med økninger her). De kan lages både med fastmasker, halvstaver og staver - det er helt opp til deg. Når sirkelen har blitt til den ønskede størrelse, slutter jeg av med en søt kant i musling-mønster. Jeg er helt gal på musling-kant, fordi jeg synes det ser feminint og romantisk ut.

Kanten hekles ved å lage *5 staver i en maske, hopp over en maske og lag en fastmaske, hopp over en maske* og gjenta  *til* omgangen ut.

Jeg har laget glassbrikkene i bomull, da bomull absorberer/suger vannet fra glasset, som f.eks akryl ikke gjør. Bomull kan også fint vaskes på høye temperaturer - lære mer om bomull her.

Enkle bokmerker

Utenom glassbrikkerne, som jeg har laget mange av, har jeg også laget noen enkle bokmerker.

Bokmerkene er så enkle å lage, og du kan designe dem slik som du vil.

Jeg anbefaler boken 150 Strikkede og Heklede Motiver, da den inneholder en hel masse søte motiver, som kan brukes til alt mellom himmel og jord! Set motiver på tøy, poser m.m. og kom restene til livs!

Hvis du både kan strikke og hekle er 150 Strikkede og Heklede Motiver perfekt til deg! Det er mange søte motiver til begge teknikker, så det er bare å gå i gang


Når jeg har heklet motiver, lager jeg en luftmaske snor i dobbelt tråd og fester en liten kvast i enden. Kvasten kan du lage ved å vikle garn rundt et stykke kartong, i den størrelse, som du ønsker kvasten skal ha. Når du har viklet tilstrekkelig med tråd mange ganger rundt kartongen, klipper du garnet i den ene enden, og binder det sammen med et stykke garn i den motsatte enden. Deretter kan du vri et stykke garn rundt kvasten slik 👇


Til slutt monterer du alle delene med en stoppenål.

Du kan lage bokmerkene med det restegarnet du har igjen. Det trenger absolutt ikke å være bomull, og du kan enkelt lage det i f.eks. akryl eller ull.

Lag en magisk knute og unngå at den løsner

Det siste jeg vil vise dere er, hvordan en binder alle deres rester sammen til et nøste, uten synlige knuter - se bilde nedenfor 👇


Hvis du gjør dette, kan du enkelt hekle eller strikke en hel klut uten å skifte nøste og feste endene. Hvis du har mange rester, kan du gå i gang med et teppe! Jeg tror et spraglete teppe av garnrester, vil være utrolig flott 😍

Jeg ønsker deg hell og lykke til med å få brukt opp alle dine rester ❤️

Kjærlig Hilsen
Josefine, Hobbii

SPAR 19%

Rainbow Cotton 8/4 - Hobbii

100% Bomull

13 kr  16 kr
SPAR 49%

Bamboo Parpinne - KnitPro

KnitPro Bamboo Parpinne 

Fra 34 kr  Fra 67 kr