Januar er ofte grå, trist og kjedelige. Kanskje det ligger et par kjedelige snøfonner langs veikanten, som er akkurat like grå og kjedelige som resten av landskapet og det er enda noe tid igjen, før lyset og varmen for alvor kommer tilbake igjen.

En titt rundt i stuen virker mere fargeløst og kjedelig enn ellers.
Det gir virkelig grunnlag for ny kreativ inspirasjon til nye fargestrålende artikler til hjemmet. Sikkert mange ideer som plutselig kom. Ta fatt i papir og blyant og lag en lang liste over ideer. Og da kommer det virkelig mange ideer - store som små.  

Farger - godt for humøret

Om vinteren er det grått og mørkt, og vi tenker kanskje mindre over det, men vi savner vårens lyse farger, sommerens varme sol og noen kanskje enda høsten nydelige fargespill. Men hvorfor? Forskningen er litt delt i to leire på dette område, men felles for mange av deres konklusjoner er, jo, at vårt sinn blir påvirket av farger, men ofte er det kulturelt bestemt og en tilnærming, vi selv gjør.
Derfor er et fargevalg noe, som berører våre følelser. Den fargen, som kan gjøre deg glad, kan kanskje vekke andre følelser hos din nabo. Noen er bevisste om, hva fargene betyr for dem, mens andre handler det mere om det ubevisst…
Jeg vet, dette kommende eksempelet ikke har helt med garn å gjøre, men jeg synes, det illustrerer mitt poeng med det bevisste kontra det ubevisste.
Vi ser ofte i tegnefilm og illustrasjoner, hvordan en tyr reagerer med opphisselse på rødfargen. Men en tyr har ikke den direkte tanke, “jeg hater den fargen, den gjør meg sur!”. Det er et instinkt, den reagerer på - noe som ligger i dens gener. Og hvor det er oss mennesker, som vet, at denne fargen får tyren til å reagere, som den gjør.
Det jeg mener er, at vårt fargevalg er baseret på egne og andres holdninger og valg, og om hvorvidt vi er enige eller uenige. Altså, et kulturelt basert valg eller fravalg av de enkelte farger. Og hvem sier egentlig, at du og jeg oppfatter den samme farge likt? Ja, det er akkurat her forskerne er rørende uenig -  slik at, dette lar vi være for denne gang - for etter at jeg nå har brukt en del timer på å lese, hva de kloke hodene mener, kom jeg frem til denne konklusjonen: “Bruk de farger, som gjør deg glad og du kan like å ha omkring deg, for det har faktisk en betydning for oss som mennesker”.
For å komme i gang valgte jeg et lite men hurtig prosjekt til vinduet, da mine blomster på en eller annen måte som startet med nydelige farger og som ble veldig fort like kjedelig som januar. Jeg laget disse dekorasjonskuler og fikk brukt en god del av alle mine garnrester fra utallige prosjekter. Her møtte jeg på en litt klassisk krise, med både økninger og inndragning - hvordan var det nå det var?
Jeg gikk inn i tidligere blogginnlegg og kikket på, hva som lå skjult der… og her fant jeg disse to Veien til de perfekte økninger og Få suksess med inndragninger  og med disse to veiledningene liggende fremme, syntes jeg, det ble mye enklere.

Som fyll bruker jeg, for det meste, til de små og mellomstore prosjekter polyesterfyll . Det er ikke så dyrt og kan enkelt vaskes ved 40 grader, slik som det meste av garnet også kan tåle.

Det neste, jeg valgte å lage, var et par puter med mønster til min sofa. Det ble i grønne farger, de minner meg nemlig om det grønne gresset på våren.
Nå skal det jo ofte fyll i slike puter, men jeg kunne fort se, at det fyllvatt, som jeg normalt bruker til mine små og mellomstore prosjekter, ikke helt holdt mål. Jeg fant derfor en lekker monteringspute og i stedet for å lukke puten av med en heklet lukking, satte jeg knapper i, så jeg kan ta trekket av og vaske det for seg eller bare skifte farge på mine puter. Monterings-puten kan i tillegg tåle vask på opp til 60 grader. En mere perfekt løsning fant jeg ikke.

Til denne puten fra Järbo  valgte jeg limegrønn og hvite farger i det super lekre Raggi garn, som fås i 33 forskjellige farger. Jeg brukte disse magnet trykknapper, da de er enkle å sette i og veldig diskrete.


Oppbevaring i strikkede kurver

Nå for tiden går det mest i hekling, men innimellom trenger jeg å lage noe annet. Da kom jeg over denne oppskriften på disse strikkede kurver de passer super lekkert inn på min sønns værelse og var helt ideelle til hans mange små biler, som han samler på. Og de kunne stå borte på hyllene til leketøy og er både praktisk og gir værelset et lite ekstra piff. Jeg har laget, slik at jeg har flere stående rundt om i hjemmet, badeværelset, til make-up og andre småting og en i entreen til nøkler og annet som raskt kan gi “litt rødfarge” på kommoden.
Jeg synes, disse kurver er enkle og raske å få laget og gir et lekkert og lunt uttrykk i hjemmet.
Kurvene er laget med Ribbon, som finnes i 30 forskjellige farger og gjør, at dine kurver er faste i kantene, at de enkelt kan vaskes og kan alltid stå og se pene ut i ditt hjem.
Ribbon-garnet er med til å gi dine kurver en helt rå, men samtidig også et tidløst look og med de mange forskjellige farger har du et hav av muligheter for å sette sammen like farger, som du har lyst til og få det helt unike uttrykk som du ønsker deg i ditt hjem.
Til slutt vil jeg si, at Ribbon, som er 100% bomull, gir mange muligheter til hjemmet, og av de små restene, som blir igjen etter kurvene, kan jeg anbefale å lage grytelapper, gryteunderlag, brikker, sleeves til ipads eller mobilen.
Jeg håper, dette gav deg litt farge-inspirasjon til ditt hjem.


Kjærlig hilsen

Achena - Hobbii.no

Tencel Bamboo Fine - Go Handmade

40% Tencel, 60% Bambus

55 kr

Rainbow Cotton 8/8 - Hobbii

100% Bomull

26 kr