Mange kan gjenkjenne seg i ønsket om å skåne miljøet på samme tid som at man har en travel hverdag som ikke alltid tillater at man får tatt høyde for det. Selv har jeg de beste intensjonene om å være miljøvennlig, men noen ganger er ikke gode intensjoner nok til å få satt ideene i livet.

For en liten stund siden var jeg nødt til å minne meg selv på at det ikke er så krevende å leve miljøvennlig. Derfor bestemte jeg meg for å begynne på å et prosjekt som jeg vet er raskt gjennomført samtidig som at det kan gjøre en stor forskjell – nemlig å hekle mine egne bomullspads.
Ta kampen mot mikroplasten

Ingen synes at det er hyggelig å tenke på forurensede verdenshav og fisk med plastikk i magen, men det er dessverre en realitet. Man kan gjøre en liten forskjell ved å hekle egne bomullspads, da de kan gjenbrukes og derfor ikke belaster miljøet på samme måte som vanlige bomullspads. Hvis du ønsker å bidra i kampen mot mikroplasten på andre måter finnes det også andre alternativer; som for eksempel å hekle dine egne vaskekluter, kjøkkenhåndklær og håndklær. Jeg har blant annet skrevet et annet blogginnlegg hvor jeg gir deg fem gode grunner til å lage dine egne vaskekluter.


Rainbow Cotton 8/4 - Hobbii

100% Bomull

18 kr
SPAR 7%

Cotton 8/4 Junior - Mayflower

100% Bomull 

14 kr  15 kr


Hvilket garn kan jeg bruke?

Jeg vil klart anbefale deg å bruke bomullsgarn, eller økologisk bomullsgarn hvis du har lyst til det. Du kan for eksempel bruke Hobbiis eget garn Rainbow, Cotton 8/4 Junior eller Organic øko 8/4 bomullsgarn. Bomullsgarnet gir bomullspadden en myk overflate som også kan vaskes på kok. Du bestemmer selv fargene, enten om du vil kombinere flere farger sammen eller holde deg til en enkelt farge – alt etter hva du foretrekker.


Hvor lang tid tar det?

Det går forholdsvis raskt å lage bomullspads og etter min mening kan man nå å lage en raus stabel på en kveld. Det kan også være en god idé å lage noen stykker så man har å ta av når de skal vaskes. Når du vasker bomullspadsene kan det være lurt å legge dem i en vaskepose, slik at de ikke ”forsvinner” inne i vaskemaskinen – det er i hvert fall en erfaring jeg har gjort meg.Den perfekte vertinnegaven

Hvis du har en venninne som er opptatt av miljøet så er dette den perfekte gaven. Hvis du vil gjøre henne litt ekstra glad kan du lage dem i favorittfargen(e) hennes. Eventuelt kan du også lage en liten ”kit” til henne med en liten vaskeklut, et håndkle og noen bomullspads. Det er uten tvil en gave man blir veldig glad for, og ikke minst har bruk for.

Gratis oppskrift hos Hobbii

Du kan finne en enkel og oversiktlig oppskrift på Hobbii Design som ikke tar særlig lang tid. Mønsteret blir veldig fint og du kommer til å elske bomullspadsene dine når du først blir kjent med oppskriften. Finn den gode oppskriften her.