Skjerf som garantert holder deg varm

Vinteren er i gang for alvor, og med frostklare morgener og kalde dager er det om å gjøre å holde varmen. Vi vil gjerne vise dere to deilige, myke og ikke minst varme skjerf som vi virkelig er begeistret for her hos oss! 😍 De er begge to heklet i vårt eget Lollipop-garn som består av 20 % ull og 80 % akryl. Hvis du ikke er så glad i ull og er redd for at det skal klø kan vi love deg at du slett ikke kommer til å merke dette - det er bare bløtt og lekkert!

Farger som forvandles

Lollipop kommer i 17 nydelige fargekombinasjoner mad lange fargeskift. Mønsteret er stilrent, enkelt og ikke minst luftig. Fargene i garnet får virkelig komme til syne, og forvandler det enkle mønsteret til en flott kreasjon. Vi synes det er utrolig gøy og spennende å arbeide med disse garnene med lange fargeskift, da man ikke vet helt på forhånd hvordan resultatet blir, og man underveis får gleden av å se hvordan mønsteret og fargene utfolder seg. 😍

Skjerf med frynser

Vi er veldig glad i dette lange skjerfet som vi akkurat er ferdig med. Et skjerf må etter vår mening gjerne være ganske langt, så man kan få det et par ganger rundt halsen og virkelig tulle seg inn i det. 😍

Dette måler ca. 23 cm i bredden og er 225 cm langt. Hvis man ønsker en annen lengde kan man bare hekle færre eller flere rader.

Til slutt er det laget frynser i begge endene. Dette kan man droppe om man vil, og skjerfet kan fint lages uten frynser også.

Her har vi brukt ca. 1 1/2 nøste Lollipop i fargen  16- Madison.
Det er heklet med nål 6, og vi anbefaler Pryms Ergonomisk Hæklenål som virkelig er god til tykke garnkvaliteter. Den ligger godt i hånden og egner seg utrolig godt til ullgarn og diverse stoff- og båndgarn, fordi det glir lettere på disse nålene. Dessuten er heklenålen ergonomisk utformet så man ikke blir så fort øm i hender og håndledd.

Oppskriften på skjerfet finner du her


Stor og lekker hals

Vi elsker halser! En hals er et skjerf som er sydd eller heklet sammen i endene så det danner seg en tube/ring. Det er virkelig smart og enkelt. Man folder det rundt halsen et par ganger, og så sitter det helt perfekt og som det skal, uten løse ender som flagrer rundt og ikke vil være der du vil ha det 😁

Denne halsen er laget litt bredere enn skjerfet og måler 31 cm i bredden og var ca. 170 cm langt før det ble heklet sammen. Igjen kan det gjøres kortere eller lengre dersom man ønsker det.


Det er brukt litt under 1 1/2 nøste Lollipop til denne halsen, og vi har også her brukt farge 16 - Madison. 😍 

Finn oppskriften på halsen her


Begge oppskriftene inneholder en grundig bildeveiledning, og vi har selvfølgelig også laget en videoveiledning til mønsteret.

Videoveiledningen finner du under:


Forskjøvet v-mønster:

Det var alt for denne gang. Vi ønsker dere en fantastisk dag!

Hvis du har spørsmål er du selvfølgelig alltid velkommen til å skrive til oss på design@hobbii.dk


Kjærlige hilsener
Lene og Tine, HobbiiDesign

SPAR 33%

Lollipop - Hobbii

20% Ull, 80% HB Akryl

93 kr  139 kr