Heklede tepper er alltid populært. Det finnes ikke noe som er bedre enn å kose seg under et teppe du har selv laget. Det er en veldig spesiell følelse, synes du ikke?

Jeg har heklet noen tepper og jeg vet hvor mye arbeid det tar. Timer og timer med heklekroken, garn og tålmodighet, siden teppet er et stort prosjekt som tar tid.

Men hvis du, er som meg, ikke la deg skremme av det store, men fantastiske arbeidet, jeg har et forslag til dit neste teppe: temperatur teppet!


Har du hørt om disse teppene? De er veldig populære og kan ses overalt i sosiale medier. 

Det morsomme med disse teppene er, at du hekler et år i farger, som symboliserer været for hver dag i et år. Du hekler en rad hver dag. På denne måten, ender du med et teppe, som avspeiler årets temperaturer, og du vil ha et minne om det året for alltid. Du kan finne temperaturen for hver dag på https://www.yr.no/, hvis du ikke kan måle den selv.

Teppet er laget ved å lage en temperaturskala og gi hvert temperaturområde en farge. Jeg har laget et eksempel med Rainbow - følg linken her og velg dine farver. Hvis du vil bruke den temperaturskala, som jeg har laget, finner du fargenes nummer under hver firkant på bilde til høyre -->

Det vidunderlige Rainbow finnes i 86 farger! Så det er bare å slå seg løs. Bruk den fargeskala som jeg har laget, eller sett sammen din egen her

Når du har valgt fargeskalaen, velger du et mønster. Jeg foreslår et mønster, heklet i et, frem for et teppe av lapper. Teppet hekles etter temperaturen for det kommende året, så hver dag finner du temperaturen og hekler en rad. Det er viktig å huske, at hvis du velger et mønster, der hver rad bygger på seg for mye, kan teppet bli for langt med 365 rader. Det kan derfor være en god ide å slå noen dager sammen, eller lage teppe med gjennomsnittstemperatur for hver uke.

Et forslag til mønster kunne være et zig-zag teppe eller kanskje et enkelt teppe av fastmasker? Hvis du velger zigzag eller granny, så husk at slå noen dager sammen, da hver rad bygger mere enn f.eks. et teppe med fastmasker.

Se mønster på alle heklede tepper her


Lag ditt teppe personlig fra en viktig tid i livet ditt

En annen ting, som jeg personlig liker godt, er å hekle et teppe ut i fra et tidligere år. F.eks. ditt eller dine barns fødselsår. Ville det ikke være fint med et teppe som reflekterer barnets første år av livet? Det vil også være en opplagt gave til en du bryr deg om. Jeg er sikker på at det blir godt tatt vare på! Du kan også velge andre viktige år, som f.eks. året du møtte din partner, ble gift eller lignende. Jeg vurderer sterkt å lage et teppe i løpet av året hvor jeg møtte kjæreste, da det vil være en søt og romantisk måte å minnes tilbake på den tiden.

Har du et forslag til en periode, som du vil hekle, skriv det gjerne i kommentarfeltet, så vi kan sammen inspirere andre temperatur teppe-entusiaster :D

Hell og lykke til med dit kommende temperatur teppe

Kjærlig Hilsen

Josefine, Hobbii

Ps. Du kan finne temperaturer for ditt ønskede år ved å bruke denne linken: https://www.wunderground.com/history/ - Velg dato og år og trykk på submit – her får du muligheten for at se daily (daglig), weekly (ukentlig) og monthly (månedlige).

SPAR 28%

Rainbow Cotton 8/4 - Hobbii

100% Bomull

13 kr  18 kr

Lollipop - Hobbii

20% Ull, 80% HB Akryl

169 kr