Uansett om du strikker eller hekler har du sikkert stått i en situasjon der du ikke er heeelt ferdig med et prosjekt, men så skulle du jo bare teste ut et nytt garn eller en ny oppskrift. Jeg synes i hvert fall ofte at jeg står med denne problematikken! I en håndarbeider-verden betyr ikke UFO uidentifisert objekt – men: u-ferdige oppgaver. Det har altså ingenting med flyvende tallerkener eller grønne menn å gjøre, det handler om alle de oppgavene vi har etterlatt oss i bunnen av garnkurven. I stedet har vi valgt noe nytt og spennende og til slutt bare glemt hele prosjektet.

Jeg har nettopp brukt en søndag på å sortere i alt garnet mitt som ligger spredd rundt i fem små kasser og to kurver. I bunnen av den ene kurven fant jeg en u-ferdig vannmelonveske, noen halve bokmerker, halvparten av en ananaspute OG to halvferdige tepper. Teppene var jeg klar over at lå der, men vesken, bokmerkene og puten hadde jeg helt glemt. Du kan sikkert kjenne deg igjen i situasjonen min hvis du også pleier å holde på med flere prosjekter om gangen – jeg håper ikke jeg er den eneste.

Men, jeg har lyst å minske på UFO´ene mine!

Derfor har jeg prøvd å lage en oversikt med tre enkle metoder. Dette vil jeg dele med deg i håp om at det kan redde andre fra UFO´er. Hvis du har andre gode forslag tar jeg dem i mot med åpne armer.

1. Skriv det ned et sted hvor du ser det

Er det vanskelig å holde oversikten over alle prosjektene du holder på med? Så synes jeg at du bør du skrive alle sammen ned slik at du ikke glemmer noen📝. Det er avgjørende at du skriver det ned et synlig sted. Noen ganger har jeg skrevet det ned på dataen eller i notater på telefonen, men det glemmer jeg ofte igjen. Nå skriver jeg alt ned på en liten tavle som jeg har laget ved å male et lerret med tavlemaling – se bilde 👇


Her skriver jeg med kritt slik at jeg kan viske det ut når jeg (endelig) er ferdig med et prosjekt. Jeg har tavlen i nærheten av garnkurvene mine, men du kan henge den opp akkurat der den passer best.

2. Sett en deadline på prosjektene dine

Et annet godt tips er å sette en deadline på hvert prosjekt. På den måten sikrer du deg at du blir ferdig med det og prosjektet ender ikke opp som en UFO. På bildet av tavlen har jeg skrevet deadlines på prosjektene som er gaver – det kan være travelt i juletiden.

3. Begrens deg til et bestemt antall prosjekter om gangen

Det kan være lurt å kun ha et bestemt antall prosjekter i sving om gangen. Hvis du jobber med tre prosjekter kan du ha som mål å bli ferdig med et av disse før du kan begynne på noe nytt. Jeg vet at dette fungerer for mange, og jeg tror det er noe jeg vil prøve når bunken av UFO´er minker litt.

Utover alle UFO´ene jeg fant i bunnen av garnkurvene har jeg mange andre ting på nålen for tiden, så det tar nok litt tid før jeg har nådd bunnen. Jeg har allerede hatt suksess med å skrive det ned og sette en deadline på hvert prosjekt – det håper jeg du også får!

Hvis du er en av de heldige som enten nyter UFO-prosjektene dine eller bare alltid fullfører et prosjekt før du begynner på et nytt, så blir jeg veldig glad hvis du deler visdommen din med meg her i kommentarfeltet. Jeg er sikker på at vi er flere som får glede av det – på forhånd takk! 👽

Jeg ønsker deg lykke til med alle UFO´er ♥

Hjertelig hilsen
Josefine, Hobbii

Rainbow Cotton 8/4 - Hobbii

100% Bomull

17 kr