Garn

Kvalitetsgarn til konkurransedyktige priser - lett og billig! 

Hos Hobbii.no kan du kjøpe alle de garntyper du kan ønske deg, til konkurransedyktige priser. Vi setter en ære i å finne nye spennende produkter til deg og dine små og store hobbyprosjekter eller strikkeoppskrifter. Vi har helt sikkert nettopp den garntype du skal bruke, om det er garn til lettere vår- og sommerprosjekter eller om det er litt tyngre ullgarn til de varme genserne til høst og vintersesongen. Vårt garnsortiment er nøye utvalgt, så det er garn til ethvert strikke eller hekleprosjekt i beste kvalitet og til priser hvor alle kan være med. 

Vi har billig garn til nettopp ditt strikke- og hekleprosjekt 

Her kan du kjøpe ditt garn enkelt, raskt og billig. Og du vil finne det garn du skal bruke til din strikkeoppskrift, uansett om det er det tykke ullgarnet, det myke alpakka garnet eller merinoull du er på jakt etter  - eller kanskje er det, det helt silkemyke babygarnet? Utvalget er stort og det finnes også økologisk garn og naturgarn i sortimentet. 

Hvilket garn skal du velge? 

Hos Hobbii finner du massevis av lekkert garn og du vil ikke lete forgjeves. Vi har alt fra den mykeste alpakka- og merinoullen til allsidig bomullsgarn, slitesterkt strømpegarn og store stoff- og båndgarn. Hvilken type garn du skal velge avhenger naturligvis av prosjektet ditt. Her gjennomgår vi hvilke egenskaper våre mest populære garntyper har og hvilke prosjekter de egner seg spesielt godt til.


Bomullsgarn

Bomull er et mykt fiber som vokser rundt frøene på bomullsplanten og består av nesten ren cellulose. Bomullsgarn er utrolig populært og kan brukes til nesten alle slags kreative prosjekter, fra sommerklær til heklet lekemat. Bomull er svakere enn silke og lin, men mer slitesterkt enn ull.

Mercerisert bomull er bomull som har vært gjennom en mercerisert behandling. I behandlingen blir garnet strukket, slik at fibrene blir rettet ut. Det gir trådene en fin glans samtidig som det også gjør fibrene sterkere, gjør garnet mykere og gir det en høyere absorberingsevne så det f.eks. lettere tar imot fargestoffer. Behandlingen gjør også at klærne lettere beholder formen, samtidig som det ikke  krymper like mye som vanlig bomull kan gjøre.

Bomullsgarnet har utrolig mange gode egenskaper. Hvis man for eksempel benytter seg av 100% bomull kan man være sikker på at man får et mykt resultat som føles utrolig deilig mot huden - og som er allergivennlig. Hvis været i tillegg er kaldt og grått, sikrer bomullsgarnet også at du holder deg varm, som gjør at det er optimalt å bruke til å hekle eller strikke sjal, ponchoer, gensere, osv. Men bomullsgarn fungerer ikke kun bra alene. Det kan også helt klart blandes sammen med enten silke, lin eller ull, alt avhengig av hvilket utseende som ønskes. Når bomullsgarnet blandes med andre garntyper sikrer det ikke kun et mer slitesterkt resultat, men gjør det også flekkbestandig. 

Du har kanskje allerede begynt å forstå at bomullsgarn kan brukes til et hav av forskjellige prosjekter. Er du nybegynner med enten hekling eller strikking anbefaler vi å starte med å lære teknikkene ved å hekle eller strikke firkanter - disse firkantene kan deretter ende med å f.eks. bli til dine helt egne hjemmelagde og miljøvennlige kjøkkenkluter eller grytekluter. Det ideelle garnet til denne typen prosjekter er bomullsgarn.

Du kan alltid finne et bredt utvalg av hekle- og strikkeoppskrifter til bomullsgarn rett her.


Ullgarn

I Hobbiis utvalg av ullgarn finner du både alpakkaull, merinoull, mohair og 100% ren ull. Det som nok er det mest karakteristiske ved alle typene ull er dets fantastiske evne til å holde på varmen. Utseendet på ullen avhenger av hvilken sauerase den kommer fra og hvordan den er behandlet. Ull kan både brukes til hekling, strikking eller toving - så med denne typen garn finnes det altså massevis av muligheter.

Fordelene ved å bruke ull i strikke- og hekleprosjektene dine er mange. En av dem er at det er et naturlig temperaturregulerende materiale, som kan ta til seg inntil 35 % fuktighet uten at det føles kaldt eller vått. En annen fordel, som mange kanskje ikke forbinder med ull, er at det faktisk er mulig å få ullmaterialer som ikke klør - visste du det? Selv om det selvfølgelig er enkelte materialer som kan klø, så selger vi også massevis av typer ull som faktisk føles silkeaktig og dermed er utrolig myke.

  • Alpakkaull er det mykeste og fineste garnet som finnes. Det er lett, 100% kløfritt og ikke minst fritt for kjemikalier, som gjør at det er et allergivennlig garn. Garnets temperaturregulerende egenskaper gjør det ideelt til gensere, votter, luer og skjerf. 100% alpakkaull er kjent for å ikke holde på formen så godt. Derfor finner du i sortimentet vårt en rekke alpakka-garn som er blandet med andre typer garn, nettopp for å øke formfastheten så garnet ikke mister fasongen.
  • Merinoull er – akkurat som alpakkaull - utrolig mykt og 100% kløfritt. Denne typen ull brukes ofte til undertøy og sportsklær, da det i tillegg til å være temperaturregulerende også er et materiale som er luktbeskyttende så man unngår å lukte selv om man svetter i det. Hvis du skal strikke eller hekle til de minste, er merinoull den klart mest populære typen garn til dette formålet, og egner seg spesielt godt til bodyer, luer, sokker, hansker, tøfler, gensere, leggings, osv.
  • Mohair består av tynne, glatte fibre fra Angorageiten, som blir samlet til en tråd ved å spinne det sammen med en annen type fiber - det kan være ull, polyamid eller silke. De fine, løse fibrene gjør at garnet får en utrolig høy isoleringsevne og er varmeregulerende, samtidig som tråden får et fluffy utseende selv etter at det har blitt farget. Det er dette fluffy utseendet som gjør mohair så luksuriøst. Mohair brukes ofte som følgetråd sammen med en annen type garn, men kan også brukes alene til en lett sommercardigan eller et sjal.

Du kan alltid finne et bredt utvalg av hekle- og strikkeoppskrifter til ullgarn rett her.


Akrylgarn, polyamid og polyester

Garn av syntetisk fiber har i mange år vært utskjelt. Tidligere var det forbundet med et veldig stivt og kløende garn, men sånn er det heldigvis ikke lenger. Teknologien har gjort at syntetiske fibre nå kan finnes i mange vidt forskjellige kvaliteter. Noen er myke som smør, andre føles nesten som naturfibre – og andre igjen har spennende effekter som kan gi arbeidet et ekstra lite piff hvis man synes det mangler noe.

Felles for akryl, polyamid og polyester er at de holder bedre på fargeektheten enn naturlig fremstilt garn gjør. Det betyr at det kan vaskes oftere uten å miste fargen. Dette er også med på å karakterisere syntetiske garn som noen av de meste slitesterke garnene, da både fargen og passformen forblir forholdsvis uendret uansett hvor mange ganger det vaskes.

En av de største fordelene med syntetisk garn er og blir at det er allergivennlig. Så hvis du skal strikke eller hekle klær til en person med allergi er det opplagt å bruke akrylgarn, så man er sikker på at personen tåler det. Det er mulig å hekle med 100 % akryl, men mange velger også å kombinere det med andre typer garn som bomullsgarn. I tillegg er syntetiske garn enormt brukervennlige, så selv om du er en nybegynner er det enkelt å arbeide med samtidig som det også er billig, så man får øvd seg masse.

Du kan alltid finne et bredt utvalg av hekle- og strikkeoppskrifter til syntetiske garn rett her.


Kjøp garn online – enkelt og raskt

Vi hos Hobbii.no sikter etter å være blant de beste og raskeste innenfor levering av garn og garntilbehør. Derfor mottar du alltid varene dine senest tre hverdager etter bestilling i nettbutikken. Vi verdsetter å holde en høy standard i kundeservicen vår, derfor kan du alltid nå oss per telefon hvis du har spørsmål angående noen av produktene våre. Vi gir full returrett på varer bestilt via vår nettbutikk.

Kontakt Hobbii.no

Du er alltid velkommen til å kontakte oss hvis du har spørsmål angående våre garn eller trenger hjelp til å bestille. Du kan kontakte oss via vårt kontaktskjema og vi vil svare deg så fort som mulig. Du kan også ringe oss på tlf.nr. +47-21984400 eller sende en e-mail til kundeservice@hobbii.no. Vi ser frem til å ha deg som kunde hos oss.

Dette sier våre kunder om Garn

Liisa Holm

Jeg falt helt for dette garnet da jeg så det. Fargen Mosaica. Ville designe en cardigan/ kåpe; og tok en sjanse- hadde aldri hverken handlet garn her eller jobbet særlig mye med akrylgarn. Vel; garnet er 1000 ganger finere enn på bilden og bildene er fantastiske :) Garnet er veldig lett å jobbe med; og har FANTASTISKE farge sjatteringer og en vakker glanse. Som ENDA et pluss blev det levert på bare noen få dager! Jeg har funnet min favorittbutikk og favorittgarn og må si at jeg GLEDER meg til å jobbe med kåpen nå og flere prosjekter fremover. TUSEN TAKK HOBBII!

Tonje Fossnes-Sørensen

Er veldig NY strikker, men jeg er fornøyd med dette garnet. Det «deler» seg ikke så lett, så jeg slipper å sitte og STIRRE på det hele tiden mens jeg strikker. Merker lissom hvis det skjer noe mens jeg strikker. Så, dette garnet er topp for meg! Og, det ALLER BESTE, Jeg kjøpte ti nøster på Finn.no, og når jeg bestilte mer, så var det jammen samme innfargingskode!!!!! Helt topp!

Margrethe Stang

Maya er et veldig morsomt garn som det er lett å strikke med. Fargene er litt melerte slik at fargeskiftene ikke blir alt for "brå". garnet er løst tvunnet og gir deg et ekte ullplagg. Maya kan også kombineres med andre garn, det er lett å spinne videre på en eller flere av fargene i garnet. LØP OG KJØP

Alex

Brukte dette garnet for å strikke en ullgenser. Er kjempefornøyd med resultatet, var veldig enkelt og kjapt att strikke med og det ble en utrolig gi ullgenser. Så nå blir det til å bestille flere farger av dette garnet og strikke noen flere gensere. Hadde satt fler enn 5 stjerner hvis det vart mulig.

Else-Liv

Jeg strikker kluter som jeg gir bort til venner og kjente. Her var det mange flotte fargekombinasjoner og garnet er helt supert til mitt bruk. Til hekling er dette garnet flott fordi det ikke deler seg. Når jeg er ferdig blir det ny pakke - Deep Ocean eller Indian Spice. Rask og sikker levering.

Janne Kontra

Strikker en Konglelue til datteren min med dette garnet. Det er helt perfekt for oppskriften. Garnet er også veldig godt å jobbe med. Det er sterkt og fliser svært lite, så anbefales til nybegynnere også. Det er deilig og mykt. Jeg bestilte fargen 181 turkis, og bildet gir hva det lover.

Linda M Sandaas

Har heklet buff som kan brukes som hals eller hodeplagg(brettet), hals til barn, og barnegenser av dette garnet. Jeg klarer ikke selv det mykeste babyull mot huden, så dette var en utrolig god erstatning. Mykt og deilig, nydelige farger og holder meg god og varm.

Liv Henriette Stamnes

Har heklet mitt første Holiday Nett med garn fra Cotton Kings fargenummer 8405 og 8408. Garnet er heklet med dobbel tråd i 8/4. Garnet er kjøpt hos Hobbi.no og mønster er fra appen «Tante Tråd» Luftmasker, fastmasker og kjedemasker er brukt i mønsteret.

Hanne Hummel

Et nydelig garn å strikke med og flotte fargekombinasjoner. For ikke å snakke om så god service. Bestilte garn den ene dagen og fikk det dagen etter. Ikke siste gang jeg bestiller hos dere. Gleder meg til å prøve noe av det andre garnet dere har også ☺

Yvonne Aasheim

Ble øverrasket over dette garnet Strikket votter til min datter som trenger varme votter som ikke er for tykke. Jeg kjøpte det tilfeldig. Gott å strikke med. Populære votter som var varme og smidige Fikk beskjed om å bestille mer garn til min datter.

Populært i denne kategorien

SPAR 25%

Rainbow Cotton 8/4 - Hobbii

Super Fine100% Bomull

12 kr  16 kr
SPAR 47%

Twirls - Cotton Kings

Fine100% Bomull

79 kr  149 kr
SPAR 11%

Rainbow Cotton 8/8 - Hobbii

Light100% Bomull

16 kr  18 kr
SPAR 39%

Universe - Hobbii

Super Fine98% Premium Akryl, 2% Polyester

52 kr  85 kr
SPAR 56%

Summer Cloud - Hobbii

Bulky66% Bomull, 34% Akryl

20 kr  45 kr
SPAR 36%

Simple Wool - Happy Sheep

Light100% Superwash Ull

25 kr  39 kr
SPAR 20%

Malaga - World of Yarn

Medium100% Premium HB Akryl

39 kr  49 kr
SPAR 53%

Starlight Soft - Hobbii

Medium86% Akryl, 14% Reflekstråd

28 kr  59 kr

Malaga Print - World of Yarn

Medium100% Premium HB Akryl

69 kr
SPAR 43%

Alpaca Touch - Mayflower

Fine15% alpakka, 25% ull, 60% akryl

24 kr  42 kr

Easy Care Print (2. sortering) - Mayflower

Super Fine100% Merinoull 

65 kr
SPAR 42%

Carnival - Hobbii

Light100% Premium Akryl

40 kr  69 kr
SPAR 16%

Tivoli XL - Hobbii

Medium100% HB Akryl

21 kr  25 kr
SPAR 49%

Nature (Økologisk ull) - Hobbii

Super Fine100% økologisk ull

33 kr  65 kr
SPAR 13%

Cotton 8/4 Junior - Mayflower

Fine100% Bomull 

13 kr  15 kr
SPAR 45%

Starlight - Hobbii

Medium60% Superwash Ull, 25% Polyamid, 15% Reflekstråd

33 kr  60 kr
SPAR 42%

Cotton 8/8 - Cotton Kings

Light100% Bomull

15 kr  26 kr
SPAR 49%

Teddy - Go Handmade

100% Polyester

23 kr  45 kr
SPAR 37%

Magic Sock Wool - Happy Sheep

Super Fine70% Superwash Ull, 30% Polyamid

60 kr  95 kr

Baby Twinkle - YarnArt

Light95% Akryl, 5% Metallisk Polyester

55 kr
SPAR 36%

Rainbow Cotton 8/4 Melange - Hobbii

Fine, Super Fine100% Bomull

16 kr  25 kr
SPAR 14%

Rainbow Lace - Hobbii

Lace100% Mercerisert Bomull

30 kr  35 kr
SPAR 50%

Cosy - Go Handmade

Light60% Bomull, 40% Akryl

23 kr  46 kr
SPAR 18%

Rainbow Organic 8/4 - Hobbii

Fine100% Økologisk Bomull 

23 kr  28 kr
SPAR 10%

Ribbon - Hobbii

Bulky100% Bomull

80 kr  89 kr
SPAR 51%

Vintage - Go Handmade

Fine70% Ull, 30% Bambus

19 kr  39 kr
SPAR 61%

Wolong - World of Yarn

Super Fine63% Akryl, 30% Bambus, 7% Elastan

35 kr  89 kr
SPAR 31%

Winter Glow - Hobbii

Medium51% Ull, 49% Akryl

159 kr  229 kr
SPAR 42%
Nyhet

Java - World of Yarn

Bulky60% Bomull, 20% Polyamid, 20% Viskose

52 kr  89 kr
Produktet er lagt i handlekurven
Gå til handlekurv