Skrevet af Madeline fra @ofbooksandhooks

Hva er vel en håndarbeider uten hans/hennes tilbehør? Mens vi pakker de perfekte prosjektposene våre med garn og lignende skal vi heller ikke glemme heklingens glemte helter.

Mitt yndlingstilbehør som strikker/hekler:


Betty the Baby Unicorn 

Hvem vil vel ikke ha en enhjørning fylt med heklenåler til å holde seg med selskap? Det vil i alle fall jeg, det er helt sikkert. Og denne lille enhjørningen er et kjempekupp til heklehjørnet mitt. Det er perfekt til å holde styr på heklenåler, sakser, kulepenner, maskemarkører og alt det andre som hjertet ditt begjærer.

"Crochet is Hygge” Krus

Selv om det teknisk sett er laget til kaffe synes jeg det er for nydelig til å slite ut, og derfor legger jeg bare heklenålene mine i det. Det bor på skrivebordet mitt, og jeg elsker hvor fint det er i all sin munterhet. Det er en virkelig god gave til deg selv eller til andre håndarbeidselskere som har bruk for ikke-garngaver, fordi de har så mye allerede.


Skulderveske til garn 

Denne vesken er min nye favoritt. Jeg ELSKER den. Den har plass til den bærbare pc’en min, garnprosjekter, notatbøker… jeg kunne fortsatt lenge! Og dessuten holder de innvendige og utvendige lommene alt på plass, så jeg aldri mer skal sitte og prøve å vikle ut garn som har filtet seg sammen med kulepennene mine.


Heklenål-/strikkepinnemåler fra KnitPro 

Jeg levde lenge i benektelse og tenkte at et vanlig målebånd var nøyaktig det samme som en måler. Men venner, en måler er så mye bedre, og denne har alt du trenger. Målefunksjon, heklenålsmåler OG en liten garnkutter. Åh ja, også er det er elefant. Fantastisk.

Nåleholder - Hobbii

Denne holderen er en virkelig enkel liten ledsager, men den er likevel noe av yndlingstilbehøret mitt. Jeg mister konstant stoppenåler, og den hjelper meg virkelig med å holde dem på samme sted og for hånden.

Minisaks - The Fancy

Hvis du ikke er parat til å gå full enhjørning på saksefronten bør du sjekke ut det andre yndlingsparet mitt. Disse er bare så flotte. Hver gang jeg trekker dem ut av vesken min i nærheten av andre kreative mennesker spør de meg alltid om hvor jeg har funnet dem. Hobbii, selvfølgelig!!!

Maskemarkører med klips fra Clover

Du kjenner til maskemarkører, MEN KJENTE DU TIL MASKEMARKØRER MED KLIPS? Unnskyld at jeg roper, men dette er store nyheter for meg, og jeg elsker hvordan livet mitt har endret seg nå som jeg faktisk kan markere prosjektene mine med flere detaljer. Nå trenger jeg ikke lenger å sitte og stirre på en maskemarkør og tenke “Ok… hva var den den gullfargede skulle bety igjen?”


Fiber Bowl - Copenhagen Fibers 

Wow, denne garnskålen er fantastisk. Det øyeblikket jeg fikk den i hendene visste jeg at jeg ville ha den stående i bokhyllen når jeg ikke brukte den, men nå er jeg så redd for at hunden min skal velte den, så den bor bare i bokhyllen. Noe som er greit for meg, fordi ESTETIKKEN er fantastisk, og jeg vil gjerne se på den hver dag.

Garnskåler er virkelig behagelig tilbehør til både heklere og strikkere, men de er et MUST HAVE for dyreeiere. Ingen flere garnnøster som ruller rundt i hår fra kjæledyr! Miraklenes tid er ikke over.


Krukke med lokk – Copenhagen Fibers 

Den deilige søsteren til Fiber Bowl er denne fine lille saken. Kan du gjette hvor den bor? JEPP! På skrivebordet mitt. Nå begynner du nok snart å tenke: Hvor stort er denne jentens skrivebord? Jeg kan bekrefte at det ikke er stort nok til alle de 600 håndarbeidsproduktene jeg har liggende på det. Men jeg får det til å fungere.

Denne lille krukken holder styr på maskemarkørene mine, stoppenåler og alt annet som flyter omkring. Den er fantastisk til en minimalistisk kreativ (noe jeg ikke er, men jeg nyter den likevel).

Stor oppskriftsholder - Hobbii

Hvis du liker å skrive ut mønstre, men de konstant ender opp helt sammenkrøllede, er dette det perfekte tilbehøret for deg! Ikke nok med at beholderen passer godt på de trykte mønstrene dine, men magnetstripen hjelper deg med å holde øye med hvor du er i oppskriften.

"Yarn is my therapy" Handlenett 

Kjappe sitater er det beste, synes du ikke? Og enda bedre når du kan ha dem på ute så alle vet at du er garnavhengig og stolt av det. Dette er virkelig godt tilbehør, ikke bare til å stappe et prosjekt ned i når du er på vei ut for å møte vennene dine, men også bare til vanlig hverdagsbruk.

Hvis du ligner på meg vil du nok bare virkelig nyte å skryte av hobbyene dine ute i byen.

Digital omgangsteller Deluxe

Jeg har prøvd alle mulige omgangstellere. Noen i plast som kan dreies, digitale, apper på telefonen - men jeg har aldri vært like fornøyd med noen av dem som jeg er med denne. Nei, jeg har den ikke hengende rundt halsen, men ja, det er fristende.

Det er en virkelig enkel gadget, men i de prosjektene der jeg bare ikke kan stole på at jeg holder styr på omgangene på egen hånd har den virkelig reddet dagen.

Enhjørningsaks - Regnbuefarget

Jeg bryr meg ikke om hva andre har fortalt deg: stilige sakser klipper definitivt bedre. Og en regnbueenhjørningsaks er til og med SKARPERE. Verktøy som denne saksen skaper litt ekstra glede ved å være kreativ og gjør det morsomt for meg å ta prosjektene mine frem. Og jeg er dessuten mye mer tilbøyelig til å feste endene mine når jeg har en søt saks for hånden.


Så, hva synes du? Er det noe av tilbehøret på denne listen som høres ut som noe for deg? Har du noe å tilføye? Vi vil veldig gjerne høre fra deg!

Madeline fra @ofbooksandhooks er en kreativ håndarbeider som elsker å forene sine to lidenskaper: hekling og bøker! Du kan se de siste arbeidene hennes på Instagram og finne noen gratis oppskrifter på hjemmesiden hennes.