Jeg elsker å strikke, men noen ganger går ikke alt etter planen og jeg blir veldig frustrert. Kjenner du deg igjen i det? Det finnes nesten ikke noe verre enn å støte på samme problem gang på gang. Man ender enten opp med å bruke mange flere timer enn planlagt, ellers gir man bare opp.

Jeg har derfor valgt ut 4 av mine favoritt-strikketips som vil spare deg for mye trøbbel:

1. Når arbeidet blir for tungt

Som nybegynner hadde jeg ofte problemer når jeg strikket med jumperpinne. Mange masker gjorde pinnene tunge, og det var vanskelig å holde maskene oppe uten å få anspente skuldre og smerter. Moren min er en kyndig strikker og ga meg et godt råd; For å unngå tunge jumperpinner kan man skifte til rundpinne og la arbeidet henge på kabelen som hviler i fanget ditt. Dermed trenger du ikke å bruke masse krefter på å holde pinnene oppe.

Jeg anbefaler de ergonomiske rundpinnene fra Prym – se her

 

2. Blir startrekken for stram?

Når du legger opp masker kan det ofte bli så stramt at det er vanskelig å få pinnen gjennom maskene på første runde. Det finnes to metoder for å løse dette:

Enten kan du legge opp maskene på en større pinne eller så kan du legge to pinner sammen og legge maskene opp på begge. Det gjør jeg ofte for å slippe å finne en større pinne, og det er heller ikke alltid at jeg har den riktige størrelsen på lager. Det er dessuten veldig enkelt å gjøre det på to pinner når man allerede har de tilgjengelige og dermed kun trenger å ta den ene pinnen ut av oppslagsrekken før man starter på første omgang.

3. Hvis du mister en maske

Har du erfart å miste en maske? Det har jeg og det er rett og slett bare frustrerende når arbeidet blir ødelagt fordi man ikke rekker å ta den opp igjen. Et godt tips er å ha en heklenål i nærheten. Den lille kroken på heklenålen gjør det mye lettere å få tak i masken du har mistet, enn med en strikkepinne.

Du kan bruke alle slags heklenåler til dette, se utvalget her

 4. Finn de riktige pinnene til prosjektet – kreative muligheter

Er du vant til å bruke jumperpinner når du strikker frem og tilbake og strømpepinner til strømper? Det trenger du faktisk ikke! Som nybegynner lagte jeg en vaskeklut med de lange jumperpinnene, som helt ærlig var litt for lange til at det ble en enkel oppgave. Jeg prøvde derfor å bytte til strømpepinner siden de er kortere. Det gikk helt fint frem til maskene begynte å skli ut på sidene og prosjektet ble ødelagt. Jeg var klar til å gi opp strikking, men etter at garn og pinner hadde fått litt tid sammen i skammekroken ga jeg dem en ny sjanse.

Mine favorittstrømpepinner er i tre – som disse fra Knit Pro.

For å unngå at maskene glir ut på endene når du strikker med strømpepinner kan du feste en perle på den ene enden. Det er også lurt når du skal frakte strikketøyet. En perle i hver ende, også holder alle maskene seg på plass – slik som på bildet. Hvis ikke du har noen perler tilgjengelige kan du bruke en gummistrikk – perfekt, sant?

Masker glir godt på trepinner og jeg er glad i å strikke med dem, men liker ikke så godt at maskene blir så ustyrlige. Du kan se hele utvalget av strømpepinner her

Jeg ønsker deg lykke til med alle fremtidige prosjekter ❤️

Hjertelig hilsen

Josefine, Hobbii