Jeg har vært i ”garnverdenen” en stund nå og møter hele tiden på nye tips og triks til både hekling og strikking! Jeg har samlet et par av beste garntipsene jeg har for å gjøre heklingen og strikkingen litt lettere og kjekkere. Det finnes nemlig ikke noe verre enn en fnugg garnende på et ferdig prosjekt, eller grimme knuter når man skifter garn.

De 4 beste garntipsene til kjekkere hekling og strikk

 

1. Ta garnet innefra

Hopper garnet ditt rundt når du hekler? Det gjør i hvert fall mitt. Et øyeblikk ligger garnet i sofaen og i det neste ligger det og ruller under spisebordet! Begynn på garnet innefra i stedet for, slik at garnnøkkelen blir liggende. Men husk å få tak i enden, ellers faller all innmaten ut av garnet og det blir vanskelig å få garnet inni igjen.

2. Hekle eller strikk med dobbelttråd fra et garn

Før i tiden kjøpte jeg alltid to garn hvis jeg skulle strikke eller hekle dobbelt, og det endte i masse halvferdige garn som jeg ikke hadde bruk for. Nå har jeg lært at man kan strikke eller hekle med dobbelttråd fra ét garn.

3. Bind sammen ender med en magisk knute

Har du mange rester liggende? Det har jeg gitt! Jeg har ofte garn til overs fra vaskekluter og amigurumi. Som regel er restene for små til at jeg kan bruke dem til noe, men for store til å kaste. Hvis du binder restene sammen i en magisk knute kan du lage én stor garnnøkkel av alle restene du har liggende. Dette kan resultere i en fargerik kreasjon. Den magiske knuten er også god å bruke når du vil unngå å feste ender, eller når to farger skal bindes sammen.

4. Få kontroll på de knutete endene

Jeg arbeider med mange forskjellige garntyper og jeg kan ikke fordra når jeg har en garnende som er festet, men som etter bruk eller vask begynner å knute til eller splittes og de små trådene stikker ut. Det irriterer meg enormt og jeg har derfor prøvd litt forskjellige metoder for fikse det. Jeg har funnet en metode som fungerer veldig godt:

Jeg bruker litt gjennomsiktig neglelakk på enden av garnet og det hindrer det i å knute til. Etter at jeg har festet garnet fast i arbeidet og klippet tråden – uten å la tråden ”forsvinne” i arbeidet – tar jeg litt neglelakk på tråden og lar det tørke.

Se forskjellene på endene til venstre (uten neglelakk) og endene til høyre (med neglelakk). Selv om garnet blir litt mørkere så kan man nesten ikke se det når det festet i arbeidet.


Noen garntyper er lettere å håndtere enn andre. Ribbon og 8/8 bomull er garntyper som lett knyter sammen og jeg bruker alltid neglelakk-trikset når jeg bruker disse garnene. Det er sjeldent jeg trenger det når jeg strikker eller hekler med ull eller akryl.

Jeg håper at du får glede av garntriksene mine, og hvis du har noen gode tips og triks selv blir de mottatt med glede i kommentarfeltet. Jeg er nemlig sikker på at det er mange som setter pris på det!

Jeg ønsker deg lykke til med alle fremtidige prosjekter ♥

Hjertelig hilsen
Josefine, Hobbii

Rainbow Cotton 8/4 - Hobbii

100% Bomull

17 kr
 

Ribbon Stoffgarn - Mayflower

80% Bomull, 15% Polyester, 5% andre fibre

95 kr