TL YARN CRAFTS TAKEOVER – Beundrer du også Toni fra TL Yarn Crafts for hennes evne til å kombinere farger i harmoniske paletter som avspeiler stemninger og temaer? Så bør du lese videre her, hvor Toni avslører sine 5 tips til å skape flotte fargepaletter.


Dette blogginnlegget er skrevet av Toni Lipsey, hekledesigneren og underviseren bak TL Yarn Crafts.


Å velge fargepaletten til et kommende hekleprosjekt kan virkelig være nervepirrende. Selv om du kanskje har noen favorittfarger som du alltid heller mot kan dette være et godt tidspunkt å tenke ut av boksen og tilføre noen nye farger til utvalget.

I dette blogginnlegget vil jeg dele noen ting det kan være greit å tenke over når du skal sette sammen harmoniske paletter, og du får mine topp 5 tips for å velge perfekte farger til ethvert prosjekt.



Happy Place byr på et flott og dust fargeutvalg med enkelte pangfarger - helt perfekt til høsten! Les mer om Happy Place her.


Hva er en fargepalett? 

En fargepalett er en kolleksjon av farger brukt i et hekle- eller strikkeprosjekt. En hvilken som helst kombinasjon av to eller flere farger kan bli kalt en palett, og er med på å sette stemningen og det endelige uttrykket i prosjektet ditt.

Å skape fargepaletter kan være vanskelig, siden det er så mange farger og garntyper å velge mellom. Nå som mange av oss kjøper garn over nettet kan det være vanskelig å bestemme seg for et garn eller en fargesammensetning uten å se garnet med egne øyne. Hvis du synes det kan være overveldende å sette sammen en fargepalett, så prøv å arbeide med rene farger, da de er enklere å mikse og matche.


Hva du bør tenke på når du skal velge fargepalett

Jeg er den typen kreativ som liker å hoppe rett inn i et nytt prosjekt. Men en liten smule tålmodighet kan gjøre en stor forskjell i prosessen ved å velge en fargepalett du vil elske. Hvis du fremdeles er usikker på fargene, så tenk over disse punktene før du setter deg fast på en palett:


  • Tekstur: Tekstur spiller en stor rolle for det endelige utseendet og følelsen til  prosjektet ditt. Hvis du planlegger å blande teksturer i prosjektet ditt kan du vurdere å bruke en monokrom fargepalett (der alle fargene ligner hverandre) for et rent og sofistikert look. Å blande farger og teksturer gir det ferdige designet et mer fritt utseende.



Kast deg ut i denne Berry genseren og få en rik mulighet for å leke med farge og tekstur!


  • Dye Style: Moderne garn kan variere fra semi-solide til gradvis skiftende, spraglete eller selv-stripende farger, med massevis av fargevariasjoner innimellom. Ensfargede eller tonede garn er enklest å bygge fargepaletter med, siden de har samme farge(r) gjennom hele nøstet. Kombiner et spraglete nøste med en matchende ensfarget tone for å gi prosjektet ditt personlighet.

  • Bland merker: Hvis du har vanskelig for å bygge den perfekte palett fra et enkelt garnmerke, så vurder å se på flere merker. Sjekk ut sider som YarnSub.com etter passende estatninger for å se om et annet merke har akkurat den fargen du mangler.



Dette Bestie Skjerfet er en morsom tunesisk hekleoppskrift der du får muligheten til å sammensette en modig, rolig eller sprudlende fargepalett - det er helt opp til deg!


Tips for å velge fargepalett

Trenger du fremdeles hjelp til å velge fargepaletter? Jeg hjelper gjerne! Her er 5 tips for å finne din drømmepalett:


  1. Sjekk i skapet og i hjemmet ditt. Du har mest sannsynlig en fargepalett som du pleier å helle mot allerede. Skapet mitt inneholder en av favorittpalettene mine, mens hjemmedekor og tilbehør har en annen palett. Se på hjemmet ditt og legg merke til hvilke farger du liker, i tillegg til om det er noen farger som mangler, som du kunne tenke deg å bruke.

  2. Pin bilder. Ha det gøy med å skape et Pinterest board for det kommende prosjektet ditt. Begynn med å laste opp eksisterende elementer (se Tips 1 over), og legg til alt mulig annet som snakker til deg visuelt. Ikke begrens deg til strikketøy - pin hva som helst som du liker. Fargeinspirasjon kommer i mange former. Legg merke til farger og temaer som gjentar seg.

  3. Begrens deg etter følelser. Hvis du har for mange farger å velge mellom og ikke kan se noen vei fremover, stopp opp og spør deg selv “Hva ønsker jeg at dette prosjektet skal få meg til å føle?”. Går du etter et sporty uttrykk, noe klassisk, lekende, diskret, eller noe helt annet? Finn frem til følelsen du vil oppnå med det ferdige produktet, hvor det skal benyttes og hvordan du har tenkt å style det for å begrense potensielle fargevalg.

  4. Prøv en fargepalett-generator. Fargepalett-generatorer som Coolors, Pantone, Canva og Color Hunt er proppfulle av fargeinspirasjon. Skap en fargepalett basert på et bilde, utforsk populære fargepaletter etter sjanger, og ha det gøy med å utvikle tilfeldige fargepaletter. Dette er en av de måtene jeg liker aller best å oppdage nye favorittfarger på.

  5. Hvis alt annet feiler, prøv den idiotsikre fargepalett-metoden min. Bestem deg for 1-2 hovedfarger som du skal ha i prosjektet ditt. Velg  en nøytral farge som matcher. Følg opp med enda en nøytral farge med høy kontrast. Og der har du paletten din!


Trenger du inspirasjon til det neste prosjektet ditt? Prøv en av fargepalettene jeg brukte i Checked Out BlanketTri Color Trays, eller Squish Pillow. Se fargepalettene under.



GRATIS: Få oppskriften på Checked Out Blanket her.



GRATIS: Få oppskriften på Tri Color Trays her.



GRATIS: Få oppskriften på Squish Pillow her.


Takk for at du vil være med på å snakke om garn og farger med meg - mine to favoritt-tema! Jeg håper denne posten har vist deg hvor morsom utfordringen med å bygge fargepaletter kan være. Ha det gøy, vær eventyrlysten, og gi alle farger en sjanse - du blir kanskje overrasket over hvor forskjellige paletter du kan skape. 





Dette blogginnlegget er skrevet av Toni Lipsey, som du kanskje kjenner bedre som TL Yarn Crafts. Toni er kjent for sine lettforståelige hekleoppskrifter til heklere på alle nivåer, og hun deler ivrig ut av sin viten, erfaring og yndlingsprodukter på bloggen sin, YouTube og Instagram. Nylig har hun i samarbeid med Hobbii utviklet Happy Place, et deilig garn i 50% bomull og 50% ull.


Vil du bli bedre kjent med Toni? Les vår Q&A med henne her.