Skrevet av Madeline fra @ofbooksandhooks

Hvis du har det sånn som meg blir du også super overveldet over mengden av muligheter som finnes for oss heklere. Hei, jeg klager ikke! Jeg elsker at så mange fantastiske merker jobber flittig for å gi oss de aller beste løsningene til håndarbeidsbehovene våre. Men å skulle velge mellom så mange fantastiske muligheter er vanskelig! Hvordan finner du egentlig ut av hva som er det beste valget for deg og ditt prosjekt, når det er så mange flotte heklenåler å velge mellom?

Hvis du har tenkt det samme som meg, har du kommet til det rette stedet. OBS: den heklenålen som er best for deg, er ikke nødvendigvis den samme som alle andre velger. MEN her har jeg laget en liste over noen forskjellige alternativer og jeg er ganske så sikker på at du vil finne nettopp den heklenålen som passer best for deg på denne listen. Nedenfor er fordeler, ulemper og garn-match fra noen av de mest populære merkene og skjulte perlene fra hekleverdenen. La oss komme i gang!

Clover: USA’s lykkeamulett

Dette merket er populært blant heklere på grunn av deres brede sortiment. Jeg har tidligere spurt andre heklere om deres favorittheklenål: ”Clover!” svarer de alle sammen. Det var derfor tid for at jeg skulle finne ut av hvorfor dette store merket har så mange tilhengere, så jeg testet to av heklenålene deres.

P.S. En søt, liten bonusinfo om Clover er at det er oppkalt etter den kløveren som grunnleggeren Okada pleide å bruke som bokmerke under studietiden sin. Det må jeg si, et ekte håndarbeidshjerte!

Clover Soft Touch Heklenål (4mm)

Fordeler: Denne Clover heklenålen har et diskret design, som gir en følelse av fantastisk håndverk. Håndtaket er flatt med riller, og tilføyelsen av et sort grep til tommelfingeren gjør arbeidet med denne heklenålen silkemykt. Nålen er lett og robust, og på tross av at det er en overgang fra metall til plast er det ingen risiko for at den over tid blir slitt og går i stykker. Den er veldig godt utført og elegant.

Ulemper: Denne heklenålen er litt kortere enn noen andre nåler. Selve metallnålen har ikke så mye dybde, og hvis du arbeider med et garn som krever litt mer er det muligens ikke den beste nålen.

Garn-match: Denne nålen er perfekt sammen med Hobbii Lollipop Melange. Akrylfibrene passer godt til metallnålen, som gjør bevegelsene myke og reduserer utmattelse i håndleddet.


Clover Heklenål Amour (6mm)

Fordeler: Clover heklenåler glir simpelthen som ingen andre! Aluminium-nålen er perfekt konstruert til at garnet glir mykt på nålen, hvilket gjør denne til en god nål til de som gjerne vil hekle raskt. Det er absolutt ingen problemer! Bare en perfekt, overdådig hekleopplevelse. Grepet er behagelig og passer perfekt i hånden din, så du kan bare komme i gang med det neste prosjektet!

Ulemper: Grepet er veldig behagelig, men det er heller ikke noe spesielt med formen; det er en ganske standard heklenål og derfor konkurrerer den heller ikke nødvendigvis med andre billigere nåler på markedet.

Garn-match: Denne heklenålen og måten den glir uhindret på, gjør den til en perfekt match med Hobbii Soft Starlight som inneholder en reflekterende tråd som godt kan falle fra hvis nålen ikke glir lett. Hvis du har et litt vanskelig garn, kan det være en ide å prøve denne nålen.


Prym: Familievirksomhet med anerkjent kvalitet

Hvis du er fra Europa kjenner du allerede til Prym. De er en familievirksomhet som har eksistert i lang tid og sortimentet deres strekker seg langt forbi heklenåler (og også håndarbeid for den saks skyld). Prym heklenåler er robuste og pålitelige. Det var i hvert fall det jeg hadde hørt, før jeg fikk tak i en selv! Og den skuffet ikke.

Prym Ergonomisk Heklenål (12mm)

Fordeler: Denne heklenålen har et godt, behagelig grep og en unibody struktur. Dette gjør den robust til tykkere garn, som krever en sterk nål. Lengden på nålen hjelper også til med masse støtte til hånden når man arbeider med kraftigere materialer. En annen ting jeg elsker med denne nålen er at den ergonomiske formen ikke er undertrykkende og ikke kontrollerer hvordan du skal holde den; den gir deg simpelthen bare det lille ekstra.

Ulemper: Denne nålen er laget av plast og det materialet kan noen ganger være mindre glatt å arbeide med. Selve nålen er glatt nok, men håndtaket har et grep som gjør at garn som ikke glir så lett eller prosjekter som krever mer komplekse masker muligens kan være vanskelig å arbeide med når man bruker de større nålene.

Garn-match: De store nålstørrelsene i denne utgaven er perfekt til tekstil-garn og chunky garn som f.eks. Hobbii Bungee Mini og Hobbii Ribbon. Det er perfekt hvis du elsker interiørprosjekter og tykke garn.


KnitPro: Ikke bare for strikkere

Ikke la deg lure av navnet! KnitPro er også for oss heklere. De har et sortiment av forskjellige heklenåler og dekker de fleste av de grunnleggende tingene når det kommer til hekling. Jeg fikk muligheten til å prøve tre av deres enkle nåler i forskjellige størrelser for å se om de kunne måle seg med mine andre favorittmerker.

KnitPro Basix Birch Heklenål (15mm)

Fordeler: Hvis du vurderer å skaffe deg noen naturlige trenåler er dette en god nål å starte med. Silkeaktig og enkel, det er egentlig ikke så mye å klage over. Og det er noe veldig lekkert med å ha et naturlig materiale i hånden mens du arbeider. Denne heklenålen er også en fin ting å ha hvis man har en Instagram-profil til å vise frem arbeidet sitt. Med nålens rene, lyse tre er den en drøm å fotografere. Kanskje dette ikke er en prioritet for alle, men det skal jo se bra ut på Instagram!

Ulemper: Du lærer raskt (hvis du ikke allerede har lært det), at nålens materiale virkelig betyr noe. Trenåler er gode til det meste av garn, men noen ganger fungerer de ikke så bra med garn som enkelt skiller seg eller garn som bare ikke er perfekt å arbeide med.

Garn-match: Det er en grunn til at den heter Basic! De fleste garn vil passe godt med denne nålen, men jeg hadde det veldig morsomt med å leke med chunky garn, som f.eks. Hobbii Bungee Mini.


KnitPro Aluminium Heklenål (3mm)

Fordeler: Enkelt er fint. Jeg elsker ikke bare å arbeide med denne nålen, men jeg elsker at jeg også kan bruke den til å forbedre Instagram-bildene mine. Denne nålen har et flatt håndtak, hvilket er lekkert, fordi det føles mer slankt sammenlignet med store, tykke alternativer. Den sorte look’en er fin for deg som foretrekker det minimalistiske, og som liker en enkel og moden look i nåle-samlingen din.

Ulemper: KnitPro basics er virkelig grunnleggende. Det er ikke noe prangende her, kun praktisk funksjon. Jeg kan ikke egentlig klage, for den utfører jobben som den skal, men denne nålen passer ikke for de som gjerne vil ha en perfekt ergonomisk, cutting-edge form på heklenålen sin.

Garn-match: Denne nålen var morsom å bruke sammen med Hobbii Alpaca Silk. Jeg ble FORELSKET i dette garnet og jeg ble glad for å kunne matche det med en nål som det fortjente.


KnitPro Waves Heklenål (5mm)

Fordeler: Akkurat som den grunnleggende aluminiums-nålen har Waves også et mykt håndtak med et godt grep og et flatt håndtak. Det er ikke egentlig noen stor ståhei med denne nålen, men den enkle strukturen virker. Hvis du leter etter noe basis, men som en del av en større, mer fargerik samling, er dette en god match til deg. Det kan ikke egentlig gå galt med KnitPro.

Ulemper: Denne nålen er ikke veldig annerledes enn den grunnleggende aluminiums-nålen og hvis jeg skal være ærlig, foretrekker jeg det rene, sorte uttrykket som den andre nålen har.

Garn-match: Denne nålen arbeidet veldig behagelig med mitt Happy Sheep Simple Wool garn og jeg nøt den skinnende aluminiums-nålen til prosjektene mine.

Addi: Det tyske firmaet vi alle elsker

Allerede før jeg prøvde mitt første addi-produkt, kjente jeg til dets kvalitet. Tyskland er et land som ofte sidestilles med stabilt og pålitelig håndverk, og addi er – ja, du gjettet riktig – tysk! Uansett om du vurderer å skaffe deg nåler, heklenåler eller en strikkemaskin, så har addi det. Produktene deres kommer ofte med et høyere prisnivå, men det er kun fordi produkter fra addi ikke trenger å bli skiftet ut på veldig lang tid (hvis noensinne). Når jeg visste dette, gledet jeg meg ekstra mye til å prøve den beryktede Swing-nålen i to størrelser.

addi Swings Heklenål (2.5mm and 8mm)

Fordeler: Det er en grunn til at de fleste heklere vil fortelle deg at addi-heklenåler er noen av de beste på markedet. Ingenting sier ”kvalitetshåndverk” som et tysk firma (det er noe jeg har lært siden jeg flyttet hit). Denne kvalitetsfaktoren er også grunnen til at nålene er en smule dyrere. Addi fokuserer mye på kvalitet og funksjon. Disse nålene er veldig populære, og formen deres er helt annerledes fra de fleste andre nåler. Det unike ergonomiske håndtaket avlaster virkelig det presset som legges på håndleddet ditt, hvilket gjør disse nålene til et godt valg for de som elsker å lage amigurumis (en type hekling som er beryktet for å forårsake ubehag i håndleddet).

Ulemper: Formen (og prisen) er ikke for alle. Noen liker virkelig ikke ergonomiske heklenåler. Hvis du er på utkikk etter din første heklenål, vil jeg anbefale deg å starte med en mer universell og grunnleggende modell sånn som Hobbiis egne heklenåler. Men hvis du er på utkikk etter å prøve noen unike nåler, som passer godt til hånden din, er det kanskje på tide å prøve disse!

Garn-match: Da denne nålen er perfekt til amigurumi, er bomull den beste matchen. Du kan prøve de forskjellige utgavene av Rainbow Cotton, som Hobbii har i deres sortiment. De fås i forskjellige tykkelser (8/48/68/8).


Hobbii: Basis, overkommelige nåler til å dekke alle dine behov

Har du vurdert å forsøke deg på Hobbiis heklenåler? Jeg elsker virkelig mine Hobbii heklenåler og de er alltid mine go-to til mine grunnleggende heklebehov. De er robuste og enkle, designet er perfekt for alle som gjerne vil ha litt mer enn en unibody metall- eller trenål eller heklere som er helt nybegynnere.

Prisnivået er også bra, fordi det ikke koster deg skjorta, for at du bare blir skuffet, sånn som kan skje med noen nåler fra luksusmerker hvor nålen ikke er en god match for deg. Jeg vil anbefale disse nålene hvis du leter etter noe så du kan komme i gang med å hekle eller hvis du er ute etter sammenheng i samlingen din (det kan være veldig irriterende å skulle skifte merke bare fordi du ikke har den rette størrelsen i favorittmerket ditt).

Hobbii Heklenålsett - 11 størrelser

Fordeler: Dette er et veldig godt kjøp til både nybegynnere og erfarne heklere. Hvorfor? Den har mange nålstørrelser, spesielt til blonde- eller detaljerte prosjekter. Håndtaket er mykt og gummiaktig, et godt håndtak til de som ikke helt vet hvilken type nål de liker best. Den har en fin form, så den ligger behagelig i hånden, men ikke tvinger deg til å holde på en bestemt måte som andre ergonomiske nåler gjør noen ganger.

Ulemper: Hvis du er på utkikk etter en bestemt stil, er disse veldig basic. Du vil kanskje gjerne utforske litt med andre typer grep, former og materialer, men i mellomtiden er disse grunnleggende og solide nålene rikelig til å dekke behovene dine mens du leter.


Letingen etter den perfekte nålen

Noen ganger er du heldig og finner ditt favorittmerke eller din favorittnål med en gang du begynner å hekle. Men for de fleste av oss tar det litt lenger tid og prøving å finne den perfekte matchen. Forhåpentligvis har denne listen hjulpet deg med å finne litt veiledning i å utforske nye og spennende heklenålsmerker. Legg igjen en kommentar nedenfor hvis du har noen andre anbefalinger til heklenåler man kan kjøpe hos Hobbii eller hvis du bare liker noen av de ovenfor godt. God hekling!

Madeline fra @ofbooksandhooks jobber med håndarbeid og elsker å kombinere sine to lidenskaper: hekling og bøker! Du kan se hennes seneste verk på hennes Instagram, og finne gratis oppskrifter på hennes hjemmeside.