Ingen nye garntyper uten mønstre! Derfor har Toni Lipsey (også kjent som TL Yarn Crafts) designet hele 8 flotte mønstre som du kan hekle med Happy Place-garnet. Kan du nesten ikke vente med å begynne du, heller? Se de 8 mønstrene her!



Vi er ELLEVILLE med designene fra TL Yarn Crafts! Kan ikke du heller få nok av Toni Lipseys flotte og elegante hekleoppskrifter? Da må du følge med her! 

Sammen med Toni har vi utviklet Happy Place, en drøm av en garnsort i en skjønn forening av ull og bomull. Og det kommer mer – Toni har nemlig designet 8 helt nye heklemønstre som du kan laste ned helt gratis!

Med mønstrene vil Toni gjerne vise deg hvor allsidig et garn som Happy Place er:

«Til Happy Place mønsterkolleksjonen innlemmet jeg mange forskjellige farger, teknikker og masketyper for å vise hvor godt dette garnet passer til nesten alle typer prosjekter. Jeg hadde også lyst til å designe en favorittkolleksjon – mønstre som heklere ønsker å hekle om og om igjen.» 

Har du funnet frem heklenålen? Les videre, og finn det neste prosjektet ditt! I dette blogginnlegget har vi fått Toni til å fortelle litt om de 8 nye hekleoppskriftene.



Vil denne On The Go-vesken være med på din liste over prosjekter som du bare MÅ hekle, kanskje?


1. On The Go-veske

On The Go-vesken er perfekt å ha med seg på farten! Den har stor plass til garn, prosjekter og tilbehør. Og i tillegg har vesken fått en helt spesiell plass i Tonis hjerte:

«Jeg liker virkelig On The Go-vesken veldig godt – Jeg har funnet frem garn til å lage 3 nye vesker nå!»

Prosjektet er enkelt for den øvede hekleren og derfor helt perfekt dersom du egentlig bare trenger å koble fra hjernen og la hendene jobbe. 

Last ned mønsteret her





Disse kurvene er et glimrende prosjekt til nybegynneren.


2. Tri Color-kurver

Tri Color-kurvene lages ut fra et enkelt rektangel, og de er derfor Tonis forslag til et enkelt mønster til deg som ikke har heklet så mye før:

«Jeg ville ha begynt med Tri Color-kurvene. Disse er små prosjekter som gir heklere en forsmak på hvordan det er å bruke Happy Place-garnet. Her får du leke litt med tre forskjellige farger og samtidig få umiddelbar glede fra et prosjekt som ikke tar så lang tid.»

Du kommer til å jobbe med trefarget vevhekling. Og, bare ta det med ro, vi lover at det ikke er så vanskelig som det høres ut! Hopp direkte til dette blogginnlegget, der Toni viser deg, hvordan du får det til!

Last ned mønsteret her



Wow! Se de flotte detaljene på denne jakken!


3. Fairy Dust-jakke

Toni har selvfølgelig også tenkt på deg som er erfaren med heklenålen og trenger en utfordring.

«Sett i gang med Fairy Dust-jakken. Dette prosjektet utfordrer heklerne til å finne den perfekte fargen for å gjøre prosjektet mer personlig. Fairy Dust-jakken har små detaljer som gjør det enkelt å personliggjøre plagget.»

Jakken hekles ovenfra og ned, og den er en fin introduksjon til heklet raglanforming. Og har du sett de flotte klokkeermene med picotkant? Wow,sier vi bare!

Last ned oppskriften her



Mange flotte, morsomme farger og spennende struktur er det du kommer til å jobbe med dersom du velger å hekle dette herlige sjalet.


4. Open Book-sjal 

Et annet forslag på et mønster for den erfarne hekleentusiasten er dette spennende sjalet, som gir massevis av muligheter for å lage et sjal tilpasset dine helt personlige ønsker.

«Open Book-sjalet bruker en bred fargepalett, som gir deg stor mulighet til å skreddersy drømmesjalet.»

Sjalet er konstruert i en elegant kombinasjon av klassiske bestemor-striper og struktur-popkornmasker. Sett sammen og lek med akkurat de fargene du ønsker. Et tips fra Toni er imidlertid å velge en farge til kanten som står i kontrast til den øvrige fargepaletten.

Vet du ikke helt hvordan du velger ut en harmonisk fargepalett?  Les dette blogginnlegget der Toni deler sine beste tips!

Last ned oppskriften her



Hvorfor begrense seg til én farge når Happy Place Solid og Happy Place Melange byr på så veldig mange flotte slike?


5. Checked Out-pledd

Er du klar for et litt større prosjekt kan du kaste deg over dette flotte teppet, som er laget med tunisisk hekling (hakking). Dersom du har fulgt Toni en stund så vet du at hun er HELT TULLETE etter tunisisk hekling. 

«Tunisisk hekling har aldri sett så bra ut før! I Checked Out-teppet monterer du sammen delene mens du hekler dem, og i kombinasjon med strukturmønsteret blir det til et fargerikt pledd som du nok vil bruke mye selv.»

Er du nysgjerrig på tunisisk hekling? La Toni overbevise deg om hvorfor du skal gi deg i kast med dette flotte håndarbeidet. Få hennes 7 beste grunner i dette blogginnlegget

Last ned oppskriften her



La denne luen bli din faste følgesvenn.


6. Serene Stripes-lue

Her kommer enda et mønster med tunisisk hekling! Har du ikke prøvd teknikken før er denne luen med trefargede striper og en strukturkant et godt prosjekt å starte med. Toni håper at luen vil bli den nye favoritten din.

Prosjektet er dessuten en god introduksjon til tunisisk hekling siden du kommer til å lære det mest grunnleggende i denne mønsteret. Jippi!

Last ned oppskriften her



Åh, denne supermyke puten er et must på sofaen denne høsten!


7. Squish-pute

Som du kanskje har gjettet er denne Squish-puten utrolig «squishy»! Så hvis du liker å krype innunder et pledd i sofaen med en spennende bok, er det den ideelle puten å gi støtte til all verdens mulige - og umulige (!) - lesestillinger.

«Med fine fargeblokker og et strukturmønster er Squish-puten en flott følgesvenn for maratonlesestunder og ettermiddagsdupper. Hekle rundt i omganger og ha så i fyll til ønsket fashet.»

Last ned oppskriften her



Chilly er et langt skjerf med morsomme dusker i endene.


8. Chilly Pom-skjerf

Vis deg frem med et skjerf i yndlingsfargene dine.

«Bruk Chilly Pom-skjerfet på de tidlige høstdagene. Dette ekstra lange skjerfet får en egen stil med de geometriske fargeblokkene og søte restegarnsduskene.»

Last ned mønsteret her


Se alle mønstrene, og finn ditt Happy Place her