Blow garn er en helt unik garntype som bare MÅ prøves! Les videre for å lære mer om blow garn og hvorfor vårt eget blow garn Divina er så deilig å arbeide med.


Så, hva er blow garn?

Blow garn har fått navnet sitt etter produksjonsprosessen. De fleste garn fremstilles ved å spinne fibre sammen til en lang tråd, men blow garn blir laget på en helt annen måte. 


Sjekk ut det nydelige blow-garnet Divina 👆 Det kan kjøpes her.

Prosessen starter med en finmasket tube som vanligvis består av polyamid. Løse fibre, ofte ull eller alpakka, blir så blåst inn i tuben. Fibrene “fanges” inne i tuben og gir garnet fylde, mens enden av fibrene stikker ut av den finmaskede tuben og gir en lodden overflate. 


Nærbilde av Divina 👆 Du legger kanskje merke til den finmaskede tuben, som er hjertet i garnet, og alle fibrene som stikker ut og gir garnet sin lodne overflate.

Kombinasjonen av en kraftig kjerne og lodden overflate gir Divina en helt spesiell mykhet og letthet. Faktisk ble jeg helt overrasket over garnets vekt - eller mangel på samme - første gang jeg tok opp et nøste. 

Den luftige men samtidig kraftige teksturen gjør garnet deilig varmt og perfekt til kaldere sesonger, spesielt til klær man gjerne bruker lag-på-lag, som gensere eller cardigans.

Garnet passer best til enkle oppskrifter uten for mange detaljer. Det passer også bedre til strikking enn til hekling, men det kan fungere godt når man hekler med enkle, luftige masker, som stavmasker heklet i bakerste maskebue. 

Divina har en fasthet på 14-16 masker og 24 omganger på 10 cm, og vi anbefaler å bruke strikkepinner i størrelse 4 mm - 5.5 mm og heklenål størrelse 5.5 mm. 


Kunne du tenke deg litt ekstra skimmer? Så sjekk ut Metallico og Metallico Fine! Det har samme produksjonsmetode, men er laget med en skinnende finmasket tube som tar blow garn til et helt nytt nivå!


Vil du komme i gang med blow garn?

Så kan jeg anbefale den nydelige Ridgeline Duster Cardigan-oppskriften fra Chantal - også kjent som Knitatude. 


Knitatude er en av våre mest populære samarbeidspartnere og virkelig en ekspert i å designe strikkeklær med nydelige snitt og draperinger. En av hennes nyeste oppskrifter er nydelige Ridgeline Duster Cardigan skapt med Divina. 

Cardiganen har fine detaljer som teksturerte striper rundt albuene og en lange splitter i sidene.


“Jeg elsker at denne cardiganen kan ha et så avslappet utseende, samtidig som den er virkelig elegant. Personlig har jeg først og fremst en avslappet stil, så jeg bruker den gjerne sammen med hullete dongeribukser, converse-sko og en enkel t-skjorte! Eller kanskje jeg tar på noen korte støvletter med hel for å heve antrekket!” - Knitatude


Oppskriften er smart konstruert så man strikker ovenfra og ned, og slaget strikkes samtidig med kroppen, så du trenger ikke å plukke opp 1001 masker her! 🎉 Hele oppskriften er faktisk virkelig enkelt konstruert. 


“Knitatude handler om nybegynnervennlige klesoppskrifter. Jeg elsker enkle og klassiske overflater som skaper rene linjer og behagelig tøy. Da jeg først lærte å strikke ville jeg gjerne lage mine egne gensere, men var redd for at jeg ikke skulle klare det, og derfor lager jeg nå alle oppskriftene mine med nybegynnere i tankene. Spør du meg burde det ikke være en skremmende opplevelse å lage din første genser!” - Knitatude


Det anbefalte garnet til denne cardiganen er Divina


“Siden cardiganen er såpass lang er Divina perfekt, fordi det ikke gjør den for tung! Det betyr at tyngdekraften ikke vil få den til å strekke seg. Dessuten har det en nydelig glorie-effekt som gjør plagget enda koseligere. Draperingen er helt utrolig, og du finner ikke et mykere garn!” - Knitatude


Knitatude har brukt fargen Cloudy Gray (03), en flott nyanse som er lett å kombinere med andre farger i garderoben din.

Divina kommer i mange forskjellige farger, så du har et stort utvalg å velge mellom.

I tillegg til klassikerne, fra ren hvit til kullsvart, kommer Divina i gultoner, grønntoner og et stort utvalg av rød- og blåtoner. Det er faktisk hele 7 nyanser av blå å velge mellom, fra dyp marineblå til himmelblå og nydelig akvamarin.


Er du klar til å utforske blow garn?

Ridgeline Duster Cardigan-oppskriften kan foreløpig kun kjøpes fra Hobbii, og du kan finne den her for 65 kr. All inntekt fra mønsteret går direkte til Knitatude!


Vil du støtte flere talentfulle, hardtarbeidende oppskriftsdesignere som Knitatude? Sjekk ut de mange andre Pluss-oppskriftene våre her!


På den samme siden finner du også alle materialene du trenger for å lage denne fantastiske cardiganen. Husk å velge den foretrukne størrelsen fra menyen før du trykker på “legg alt i handlekurv”. Enkelt og greit, ikke sant?

Åh, og i tilfelle du ikke har kikket på oppskriften enda kan jeg fortelle at den kommer i en lang rekke størrelser, helt fra XS til 5XL ❤

Gjør jobben enklere

Det kan være en utfordring å feste sammen ender av blow garn. For det første kan fyldigheten til blow garn gi noen ganske store knuter hvis du skal feste sammen tråder fra flere nøster. Dessuten får tuben en rå kant når du klipper over garnet som kan ha en tendens til å rakne hvis du ikke sikrer den.

Alt dette kan du unngå ved å bruke den russiske festemetoden. Metoden fungerer ved å ta endene av garnet og “sy” dem inn i seg selv, noe som beskytter garnet mot å rakne - helt uten å lage knuter. SE HVORDAN 👇


1️⃣ Den ene enden træs i en nål og føres inn i midten av garnet.

2️⃣ Nålen føres minst 5 cm gjennom garnet. Nå bør du ha en løkke.

3️⃣ Nå trær du den andre enden, som føres gjennom løkken og så tilbake inn i midten. Du bør nå ha 2 løkker som henger sammen.

4️⃣ Deretter trekker du i endene for å stramme løkkene, og til slutt trimmer du endene ✂️ Vil du vite mer om Knitatude?


"Hei, jeg heter Chantal og jeg er den lillahårede, storkjeftede designeren bak Knitatude. Jeg begynte å strikke i 2012 og forelsket meg i å designe strikkede klær i 2016. Jeg elsker enkle og klassiske masker og jeg elsker å skape ting med hendene. Jeg bor i Calgary, Canada - så det er ganske kaldt mesteparten av året - sammen med mannen min, to pølsehunder og massevis av garn." - Knitatude


Sjekk ut Knitatudes Instagram for å se flere av hennes fantastiske designs.


Hvilken farge Divina ville du strikket Ridgeline Duster Cardigan med? Fortell det til oss i kommentarfeltet under 👇


 

Divina - Hobbii

65% Alpakka, 28% Polyamid, 7% Merinoull

149 kr.