Hvis du vil lære å strikke kommer du ikke utenom å legge opp masker. Det er heldigvis veldig enkelt. Så finn frem garn og strikkepinner - og lær det første trinnet i ethvert strikkeprosjekt. 

Videotips! Klikk på “Innstillinger” (det lille tannhjulet under videoen ⚙) for å skifte språk på undertekstene. Du kan også justere hastigheten hvis du har bruk for å se teknikken i et saktere tempo.

Mange begynner med en løkke når de skal legge opp masker. Dette danner en knute som du kan unngå med den teknikken vi viser i videoen. Dermed får du en mykere og mer avrundet kant. 

Sånn gjør du

  1. Med venstre hånd: Hold garnet mellom tommel- og pekefinger
  2. Med høyre hånd: Slå strikkepinnen om garnet så tråden blir “krysset” over pinnen, og hold det fast.
  3. Før pinnen under den første tråden på tommelfingeren og over den første tråden på pekefingeren.
  4. Før tråden tilbake gjennom løkken på tommelfingeren.
  5. Stram forsiktig. Unngå å gjøre maskene for stramme.
  6. Gjenta til du har lagt opp det ønskede antall masker. 

Legg maskene dine løst opp

Det blir enklere for deg å strikke de første pinnene hvis du legger maskene dine løst opp. Du har kanskje lest at du kan gjøre maskene løsere ved å legge dem opp på to pinner i stedet for én. Men det gjør faktisk maskene dine lengre og mer slaskete å se på.

I stedet for kan du sette fingeren mellom den forrige masken og den du holder på med å legge opp. På den måten får du pene, løse masker.

Tips! Når du skal begynne på et stort prosjekt med mange masker kan det være vanskelig å holde styr på antallet. Bruk maskemarkører til å telle mens du legger maskene opp. Du kan f.eks. sette en markør for hver 20. maske. Markøren kan settes på pinnen eller direkte på masken.