Julen er ikke bare noe vi feirer hjemme hos oss selv. Med den nye kolleksjonen vår kan du ta på deg julestemningen og ta den med på jobb, på butikken, på kafe, på fest…

Men, det begynner å haste hvis du skal nå å lage den før jul! 🎅

Første skritt? Bestemme deg for hvilke(n) du skal lage! 

Alle disse mønstrene er designet av forskjellige talentfulle designere vi samarbeider med. Derfor har vi gensere i mange forskjellige stilarter for både for heklere og strikkere. Og det er noe for de minste også! 👼

Jeg er sikker på at du kan finne et design (eller to, eller tre…) som kan friste.

Den humoristiske (strikking og hekling)


Vil du gjerne spre litt mer latter i førjulstiden? Så er dette definitivt genseren for deg. Merry-genseren er en flott tolkning av hvordan et juletre ville se ut hvis du bokstavelig talt tok det på deg 🎄

Genseren strikkes på jumperpinner/parpinner i separate deler som syes sammen til slutt, noe som gjør den nybegynnervennlig. 


Garn: Merry strikkes av det deilig tykke Snowstorm, som består av 100% ull, mens julelysene hekles i Rainbow Cotton 8/4


Møt designeren: Med en god porsjon humor og fantasi skiller Knit Gangs nydelige designs seg ut i havet av beige vester og rettstrikkede gensere.

Hvis du har falt for denne genseren er jeg sikker på at du også vil elske den unike Sheepy intarsia-genseren og Rowan-genseren, som tar tekstur og slående detaljer til et helt nytt nivå ✨


TIPS: Lek med fargene på lysene og plasser dem akkurat som du vil for å gjøre genseren til din egen. 


Last ned oppskriften til Merry Genseren


Den romantiske (hekling)


I Danmark sier man at “Julen er hjertenes fest”. Med andre ord handler det om kjærlighet 💗 Feir julens kjærlighet med denne fantastiske heklede genseren som kombinerer dekorative hjerter i klassisk rødt med nydelige pastelfarger for et moderne, lekent uttrykk.  

Genseren har en cropped passform, korte ermer og massevis av volum, tekstur og varme. Perfekt til julen! 


Garn: Synes du at ull klør? Så har du kommet til det rette sted. Denne genseren blir laget i Amigo XL, et fargerikt garn av supermyk kvalitetsakryl. Garantert kløfritt. 


Møt designeren: Laura Hjertefryd har et eget talent for å leke med farger. Hvis du tar en kikk på Instagram-kontoen hennes vil du fort legge merke til evnen til å kombinere pastellfarger med sterke farger og få dem til å se ut som om de er skapt for hverandre. 


TIPS: Hvis du synes at rødt, hvitt og grønt er mer julete, så slå deg løs! Amigo XL kommer i et hav av farger, så det er massevis av muligheter for å finne de fargekombinasjonene som er helt riktige for deg. 


Last ned oppskriften til Heart on Crop-genseren her


“De er med meg”-genseren (strikket)


Har du drømt og å kunne dukke opp sammen med venner eller familie i matchende antrekk, som en glad julebande? Perfekt! Denne kommer i voksenstrørrelser (herrestørrelse XS til 2XL) og barnestørrelser (4, 6, 8, 10 og 12 år), så du kan matche med bestevennen din, kjæresten din eller dine søte små.


Garn: Julius-genseren er laget i Malaga, et garn av 100% hi-bulk akryl. Dette supermyke garnet veier lite men varmer godt, og det har en spesiell struktur som gjør det mer pustende enn tradisjonelle akrylgarn.


Møt designeren: Sanna, også kjent som Soolorado, vet definitivt hvordan man lager fantastiske strikkeoppskrifter med masse tekstur! Hun har faktisk laget en god del for Hobbii (ta en kikk på dem her!). Denne gangen har hun bestemt seg for å leke med farger, og vi elsker resultatet! 


TIPS: Denne genseren lages i flerfargestrikk, der du skifter farge mens du strikker. Det ser vanskeligere ut enn det er, jeg lover! Likevel, hvis du ikke har prøvd deg på flerfargestrikk før vil jeg anbefale at du lager noen strikkeprøver før du begynner for å få en jevnere strikkefasthet. 


Last ned oppskriften på Julius Senior-genseren her og Julius Junior her


Moderne retro (hekling)


En julegenser trenger ikke ha et klassisk utseende. Med fokus på kos og komfort gir denne genseren julemoten en moderne retro-vri med bestemorsfirkanter.


Garn: Hvilket garn er vel bedre til å lage bestemorsfirkanter enn ren bomull? Noona-genseren lages i Rainbow Cotton 8/8, et rent bomullsgarn som kommer i 100 forskjellige farger!


Møt designeren: Den talentfulle designeren bak Tarda Studio har, igjen og igjen, imponert oss med nydelig designede heklede hatter. Til denne kolleksjonen satte hun i gang og laget en nydelig julegenser som - akkurat som hattene hennes - oser av moderne retro.


TIPS: Tarda Studio råder deg til å lage genseren en størrelse større hvis du foretrekker et mer “oversized” look.


Last ned oppskriften på Noona-genseren her


Den som passer til alt (hekling)


Vil du ha noe du kan bruke hver dag? Så er det denne du skal ha! Den behagelige passformen og det enkle mønsteret gjør at denne genseren passer til alt og kan brukes hele dagen! Genseren har raglanermer og er dessuten nybegynnervennlig!


Garn: Santa’s Helper er heklet i Amigo, en tynnere versjon av Amigo XL. Dette gjør den perfekt til å ha på utenpå noe annet uten at det blir for varmt.


Møt designeren: Santa’s Helper er designet av Catalina Ungureanu, en av våre langvarige og høyt elskede samarbeidspartnere. Catalina har en egen evne til å skape hekledesigns med nydelig passform. Se flere av Catalinas oppskrifter her.


Last ned oppskriften til Santa’s Helper her


Den klassiske (strikking)


Hvis den klassiske julegenseren har en spesiell plass i hjertet ditt, så skynd deg å finn frem strikkepinnene. Denne oser virkelig av julestemning og vil garantert imponere alle rundt deg.


Garn: Scarlet-genseren strikkes i Highland Wool, et deilig garn i 100% ull fra det peruvianske høylandet. Highland Wool er eksepsjonelt sterkt, så det er denne du skal gå for hvis du vil ha en genser som kan vare jul etter jul.


Møt designeren: Oppskriften er skapt av Sys Fredens, vår egen husdesigner. Sys har et eget talent for å skape tidløse strikkeklassikere som kan ha en plass i garderoben sesong etter sesong. Sjekk ut alle oppskriftene av Sys Fredens her.  


Last ned mønsteret til Scarlet Genser her


Så, er du klar for å komme i gang? Fortell oss hvilken du vil lage i kommentarfeltet under! 👇


 

Highland Wool - Hobbii

100% Peruvian Highland Wool

83 kr.

Amigo - Hobbii

100% HB Akryl

36 kr.

Rainbow Cotton 8/4 - Hobbii

100% Bomull

27 kr.