Hekling i bakerste maskebue kan gi struktur til arbeidet ditt. Her viser vi deg hvordan du gjenkjenner bakerste maskebue og hekler i den.

Videotips! Klikk på “Innstillinger” (det lille tannhjulet under videoen ⚙) for å skifte språk på undertekstene. Du kan også justere hastigheten, hvis du har bruk for å se teknikken i et saktere tempo.

Visste du at du kan endre strukturen i heklearbeidet ditt ved kun å hekle i den bakerste maskebuen? Du kan f.eks. bruke teknikken til å skape en fin ribb i arbeidet ditt, eller til å lage en kant mellom bunn og sider når du hekler kurver. Derfor er hekling i bakerste maskebue en ekte hekle-hack!

Det aller beste ved hekling i bakerste maskebue er at du allerede vet hvordan man gjør det. Ja, du leste riktig! For hvis du allerede vet hvordan du hekler i begge maskebuer samtidig skal du bare lære deg å identifisere den bakerste maskebuen. 

Hekling i bakerste maskebue forkortes typisk bmb.

Identifiser den bakerste maskebuen

Hvis du kikker på heklearbeidet ditt ovenfra kan du se en masse V’er. Hver V er en maske. 

Den delen av masken (eller V’en) som er tettest på deg er forreste maskebue (fmb) mens den lengst fra deg er bakerste maskebue (bmb). 


Sånn hekler du i bakerste maskebue

  1. Sett heklenålen inn i bakerste maskebue (maskens bakerste ben).
  2. Lag den masken som oppskriften din angir.

Og det er sånn du hekler i bakerste maskebue! Kjempelett, ikke sant?

Sånn ser det ut når du hekler i bakerste maskebue


Er du venstrehendt?

Se hvordan du hekler i bakerste maskebue som venstrehendt i videoen under.