Skrevet av Madeline fra @ofbooksandhooks

Da jeg lærte meg selv å hekle ble jeg virkelig begeistret over mulighetene for å kunne lage klær som var skreddersydd til kroppen min. Noe av det jeg liker best ved å lage accessories og tøy er at jeg vet at det er laget av meg til meg. Ingen størrelsesangivelser eller industristandarder. Kun hva jeg skaper og hva som føles godt for meg.

Da jeg begynte å designe oppskrifter ønsket jeg at andre kunne føle det samme som meg. At jeg kunne gi andre muligheten for å finne en oppskrift eller en ting som var nøyaktig som de forestilte seg den, og som ville bringe dem glede gjennom hele tingens levetid. Gi dem en smak for den stoltheten man føler når noen komplimenterer noe, og du kan smile og si “Takk, jeg har laget den selv.”


Når det er sagt er det faktisk både veldig enkelt og utrolig vanskelig å designe en hekleoppskrift. De vanskelige delene kan som regel kokes ned til hvor kompleks tingen du designer er, garntypen du bruker, den påkrevde hekle- eller strikketeknikken og alt annet løst og fast. Men noen ganger er det lett som en lek. Å designe Fun in the Sun hatten var lett som en lek. 

Å designe en hekleoppskrift kan også føles lett for deg! Her er historien om hvordan jeg begynte på den mest populære oppskriften min til dags dato - og mine beste råd til hvordan du kan overkomme din egen usikkerhet og begynne å designe dine egne oppskrifter!

Tips nr. 1: Begynn med å designe til deg selv

Halvparten av tiden når jeg begynner på et nytt design gjør jeg det best for min egen skyld. Jeg har ofte lett og søkt uten å kunne finne akkurat det jeg hadde lyst til å lage.

Jeg har vokst opp i en liten by tett på strandet, og selv om jeg ikke er tilhenger av solbading og synes at sand er noe av det mest irriterende i hele verden, så elsker jeg å være utenfor. Men jeg har et hode som ikke er så samarbeidsvillig når det kommer til hatter, og til og med et rimelig stort et, så jeg har aldri riktig kunne kjøpe hatter i butikken.

Men jeg har likevel alltid ønsket meg en av de der søte små bøllehattene eller solhattene som får meg til å se ut som at jeg er permanent på ferie. Så jeg designet en hatt som ville gjøre meg glad og som jeg kunne vimse rundt i byen med som om jeg var hovedpersonen i en søt kjærlighetsroman.

Alle de beste og mest populære designene jeg noensinne har skapt er designet med meg selv som utgangspunkt. Hvorfor? Fordi jeg designer dem med noen i tankene (meg selv) og en mening (et irratasjonsmoment som f.eks. at ingen av disse dumme hattene passer til min stil eller min hodestørrelse!!).


SPAR 45%

Ribbon - Hobbii

100% Bomull

64 kr  117 kr

Basix Birch Heklenål - KnitPro

Heklenål

Fra 30 kr