Elsker du også bomullsgarn? Så er det bare å lese videre her. Selv er jeg stor fan av å hekle med bomullsgarn; det er lett å jobbe med, finnes i mange fine farger og kan brukes til de fleste prosjekter. Hvis du ennå ikke er overbevist så gir jeg deg fire gode grunner til å begynne å bruke bomullsgarn.

1. Bruk bomullsgarn til alle slags prosjekter

Spør du meg så er bomullsgarn enormt anvendelig og kan brukes til så mange forskjellige prosjekter. Både nybegynnere og mere erfarne innenfor strikking og hekling vil nok synes at det både er lett å jobbe med og egner seg godt til de fleste typer håndarbeid.

Jeg tror grunnen til at bomullsgarn er så populært er fordi det både kan brukes til vinter- og sommerprosjekter – i og med at det er et fuktabsorberende garn. De fleste av oss bruker det nok likevel mest til å lage vaskekluter, kjøkkenhåndklær, håndklær eller små dyr og andre figurer. Hvis du vil kan du lese et av mine tidligere blogginnlegg hvor jeg gir deg 5 gode grunner til å lage dine egne vaskekluter.
2. Solid og slitesterkt

En annen god grunn til å bruke bomullsgarn er at det er et slitesterkt garn og slitasjemotstanden overgås bare av et fåtall andre syntetiske fibre. Bomullsgarn kan også etterbehandles, hvilket gjør at det har en nedsatt tendens til å krølle seg – enda en fantastisk egenskap hvis man har planer om å strikke eller hekle klær. Den gode slitestyrken gjør det også, som tidligere nevnt, veldig brukbart til å lage både vaskekluter og håndklær av. Du finner forskjellige oppskrifter på noen fine vaskekluter her.

3. Høy kvalitet – lav pris

De fleste bomullsgarn selges til en lav pris samtidig med at der er høy kvalitet på garnet. Det finnes likevel forskjellige faktorer som spiller inn når man skal vurdere kvaliteten på bomullen; som for eksempel farge, renhetsgrad og fiberlengde. Her hos Hobbii tilbyr vi alltid garn i topp kvalitet og du finner derfor fine bomullsgarn til alle slags prosjekter. Har du for eksempel planer om å hekle eller strikke håndklær, vaskekluter, kjøkkenhåndklær eller små figurer vil jeg anbefale å bruke Hobbii sine egne garn Rainbow, Mayflower Cotton 8/4 Junior eller Organic Øko 8/4 Bomull fra Mayflower.
4. Bomullsgarn er naturlig

Den siste, og kanskje den beste, grunnen til å velge bomullsgarn, er at det er et naturmateriale og 100 % organisk. Det kommer fra bomullsplanten og består av plantefibre. Så hvis ikke du er særlig stor tilhenger av kunstig fremstilt garn er bomullsgarn noe for deg. Det er også mulig å få bomullsgarn som blandingsgarn med ull, bambus eller polyamid. Dette kan bidra til at bomullsgarnet blir enda mer slitesterkt enn det allerede er. Hos Hobbii finner du flere forskjellige blandingsgarn som for eksempel Elise fra Järbo, Arezzo Lin fra Hjertegarn eller Ribbon fra Mayflower.

Gratis oppskrift hos Hobbii

Hos Hobbii Design kan du til alltid finne mange forskjellige gratis oppskrifter med bomullsgarn. Jeg tør nesten å love deg at det er noe for en hver smak. Se dem alle her


Rainbow Cotton 8/4 - Hobbii

100% Bomull

17 kr

Cotton 8/4 Junior - Mayflower

100% Bomull 

15 kr

Organic Økologisk 8/4 bomull - Mayflower

100% økologisk bomull 

35 kr