Heklede punger - Vi er gale etter dem

Vi elsker å kunne hekle brukbare ting, og der må vi innrømme at heklede punger bare er en sikker hit. Det er et forholdsvis enkelt og hurtig prosjekt, og en pung kan brukes til alt fra heklenåler, sminke, solbriller, pennal og mye annet. I tillegg til å være perfekt til eget bruk er de også elsket av venner og venninner, og de er opplagte gaveidéer ❤️

Stilrent og enkelt design

Favorittpungene våre er heklet i et fantastisk enkelt og flott design som består av skiftevis fastmasker og dype fastmasker, noe som gir et flott, tett, vevet utseende. De er heklet i Rainbow Cotton 8/4 med dobbel tråd, og som en ekstra detalj er det montert en liten bit med skinnsnor i glidelåsen.

Oppskriften kommer i 2 størrelser. Den lille måler ca. 19,5 x 9 cm og egner seg veldig godt til heklenåler, pennal osv.

Finn oppskrift på den lille pungen i ensfarvet her 

Den store måler ca. 23 x 14 cm og er perfekt som for eksempel sminkepung, eller som en clutch til fest.

Finn oppskrift på sminkepungen her

Samme oppskrift - flere design

Vi har heklet pungene i flere forskjellige design. En av dem vi personlig synes ble helt fantastisk er heklet med glidende fargeoverganger. Den er heklet i 4 forskjellige farger, og det ser ut som om fargene glir over i hverandre og blir lysere og lysere. Det er virkelig flott. Oppskriften inneholder en veiledning i teknikken for å hekle med glidende fargeoverganger.

Oppskrift på sminkepung med glidende fargeoverganger finner du her


Design dine egne punger

Design din helt egen pung ved å velge dine yndlingsfarger, og bland dem på kryss og tvers for å skape flotte fargekombinasjoner. Mulighetene er endeløse, og bare fantasien setter grenser. Sett prikken over i-en men en liten skinnsnor som en ekstra detalj, evt pyntet med treperler.

Veiledning til montering av glidelås

Veldig mange har etterlyst en liten veiledning til hvordan man lettest monterer glidelåsen med nål og tråd. Det har vi selvfølgelig laget en liten videoveiledning til, som du kan se her. Vi håper det kan hjelpe dere 😊

Vi anbefaler at man investerer i Clovers Wonderclips, som er helt fantastiske til dette prosjektet. De brukes til å holde glidelåsen på plass når man skal sy den i, og det er en kjempestor hjelp.


Tusen takk for at du følger med på bloggen ❤️


Glade garnhilsener fra

Lene og Tine, HobbiiDesign


Rainbow Cotton 8/4 - Hobbii

100% Bomull

17 kr
SPAR 45%

Saks - Stork - Hobbii

66 kr  119 kr