Enkelt trenger absolutt ikke å være kjedelig. Har du sett det tidligere blogginnlegget vårt “En håndfull kuler”? Den handler om akkurat det - en håndfull heklede kuler - en av de aller enkleste oppskriftene våre. Men den har noe for seg!

I 2017 ble kulene brukt til pynt på julebordet. Kulene hadde monotone farger, men ble piffet opp med effektgarn så de fikk en flott glans. Og hvilken forskjell det gjorde! De var med på å skape fylde på bordet visuelt sett, og dessuten ga det en spesiell stemning å kunne pynte med noe hjemmelaget.

Nå er våren 2021 så smått på vei, selv om det fremdeles føles som en evighet til. Det grå landskapet ute foran vinduet mitt gjør at jeg lengter etter flotte pastellfarger og grønne nyanser. Lengselen har flere ganger lokket meg til å søke etter fargerike pyntegjenstander på nettet. Ikke fordi jeg har glemt at jeg kan hekle, men fordi jeg ikke har hatt overskudd til det. Vel, de fleste kvelder blir tilbragt hjemme foran TV’en, så jeg har i hvert fall tid til det. Men jeg blir så lett distrahert, og hvis prosjektet tar flere dager mister jeg gjerne interessen og lar det ligge i et hjørne i flere uker.

Kulen to the rescue! En sen kveld, etter å ha brukt flere timer på å kikke på alle mulige fargerike vaser, skåler, lysestaker og annet tingeltangel på nettet (🙈), tok jeg en kikk i oppskriftsbiblioteket mitt, og der kom jeg over denne gode gamle oppskriften. “Den skal det være!” utbrøt jeg, og så gikk det fort. Jeg ble faktisk så ivrig at jeg gjerne ville komme i gang med det samme. Og etter å ha gravd litt i restehaugen fant jeg noe flott garn som fungerte perfekt til formålet. Jeg hadde nemlig en håndfull nøster med Rainbow Cotton 8/4 liggende fra tidligere prosjekter.

Rainbow Cotton 8/4 er en ekte Hobbii-klassiker. Garnet er laget av 100% bomull og kommer i hele 100 farger. Hvis du synes det er vanskelig å velge har vi også satt sammen noen garnpakker med det samme garnet som du kan la deg inspirere av. Du kan se dem alle her.

For å gi kulene litt ekstra spill valgte jeg å bruke flere nøster i forskjellige farger. Helt spesifikt fargene Pastel Mint (025), Baby Blue (032), Rose (044), Pink (045), Apricot (065), og Baby Purple (067).

Og gjett om jeg er fornøyd med resultatet! 

Med kulenes helt enkle form får både håndverket og fargene virkelig lov til å stråle. Jeg har laget kuler i 2 størrelser, som begge er å finne i oppskriften.

Her er de satt på blomsterpinner som gjør det lett å bruke dem i vaser 👇


Disse kulene har funnet deres plass i en blomsterbukett. Eller, det er mer en bukett med grønne kvister. Blomstene sto friske og flotte på soverommet mitt for en uke siden, men i går hadde de blitt litt triste, så jeg plukket blomstene ut og erstattet dem med de heklede kulene. De ga virkelig mye farge til de grønne bladene som var igjen i vasen. Det er fremdeles en del liv igjen i de grønne kvistene, og med de fine kulene som pynt har jeg en flott og livlig bukett en stund til. 


Jeg har gått litt amok med kuler, så det har blitt nok til å dekorere flere steder i leiligheten min. Her ses de på et par meter Rainbow Cotton 8/4 i fargen Natural White (002) som jeg har hengt på min ellers nakne hvite vegg. Det gir virkelig liv til veggen og stuen min. 

Er det for tidlig å begynne med prosjekter til sommeren? Jeg pønsker nemlig allerede på å lage noen flere kuler i skarpere farger som skal føyes til veggen 🌈


Skal du også hekle deg noen fine pyntekuler?

Du finner oppskriften helt gratis på hjemmesiden vår. Her finner du også en komplett handleliste så du enkelt kan bestille med noen få klikk.

Hvis du aller helst vil begynne med en gang kan du faktisk godt det hvis du allerede har:

Fyllvatt 

Styroporkuler sikrer deg en helt perfekt rund kule som holder formen, og de er også optimale hvis du gjerne vil montere kulen på et spyd til dekorasjon i blomstervaser. Men hvis du har litt fyllvatt liggende kan du godt bruge det i stedet for. Det fungerer spesielt fint til kuler som bare skal ligge på en overflate eller henge på en snor. Men som du kan se på bildet lenger oppe har jeg faktisk sluppet unna med å “spyde” kulene selv om de bare er fylt med fyllvatt. Fyllvatten holder likevel ikke like godt på spydet som styropor gjør. Så når dekorasjonen skal flyttes eller pakkes vekk er jeg nødt til å være forsiktig så pinnen ikke faller ut eller presses helt gjennom kulen.

Husk! Hvis du bruker fyllvatt er det viktig at du fyller kulen så full som du overhodet kan, så du sikrer en fast, rund form.

Grillspyd

På hjemmesiden vår finner du blomsterpinner som er perfekt til denne oppskriften. Men hvis du har noen gamle, tynne grillspyd i tre liggende i kjøkkenskuffen kan du fint bruke de i stedet for. 

Noe garn

Jepp, til denne oppskriften er det mulighet for å bruke mange forskjellige slags garn, og du skal heller ikke bruke særlig mye garn per kule. Hvis du har noen rester av 8/4 bomullsgarn, som f.eks. Rainbow Cotton 8/4, kan du godt bruke det. Men alternativt kan du også bruke andre garn i akkurat de fargene og materialene du har for hånden. 

Selv har jeg en rest Winter Glow som jeg gjerne vil prøve med - mest for å se hvordan de flotte fargeskiftene vil ta seg ut når det brukes på disse kulene.

Vær oppmerksom på at garnets tykkelse har noe å si for hvor liten eller stor kulen blir til slutt. Hvis du bruker styroporkuler kan det derfor ende opp med at de ikke passer i størrelsen med det du har heklet. Men med fyllvatt spiller det ingen rolle hvilken størrelse prosjektet ditt får. Du fyller bare opp til kulen er full - så prøv deg gjerne frem med det garnet du har i restehaugen!

Har du noe spesielt garn eller farger i tankene til dette prosjektet? Del dem gjerne med oss i kommentarfeltet! 

Rainbow Cotton 8/4 - Hobbii

100% Bomull

27 kr.
Spar 28%

Winter Glow - Hobbii

51% Ny Ull, 49% Akryl

209 kr.  289 kr.