Julen nærmer seg og for mange av oss betyr det hjemmelagde hekle- og strikkejulegaver. Jeg har i hvert fall et par prosjekter i tankene som jeg håper familie og venner blir glade for. Men det er ikke bare gavene man kan hekle eller strikke, du kan faktisk pynte innpakkede gaver med fine garnkreasjoner.

En flott innpakket julegave skal ikke undervurderes!

Jeg elsker et hjemmelaget look, og har derfor laget et par raske kreasjoner som kan gjøre innpakningen helt spesiell! Uansett om du foretrekker å pakke gavene dine inn i storslått og glansfullt julepapir eller om du liker nøytrale og rolige farger bedre, så kan du bruke en hjemmelaget garnkreasjon og gjøre gaven fra deg helt unik. Les med videre og se et par av ideene mine til en fint innpakket gave. Jeg håper at det kan gi deg litt inspirasjon 🎁

Garn som gavebånd

I stedet for gavebånd bruker jeg massevis av garn. Du kan bruke garn som gavebånd til å lage flotte mønstre på alle slags gaveinnpakningspapir. Jeg elsker å lage julestemning, så jeg sparer ikke på de klassiske julefargene rød og hvit! Du kan bruke akkurat de fargene du har lyst til og matche garnet med gavepapir for å finne din egen unike stil.

Jeg har brukt garnet til å lage et geometrisk mønster som virkelig får det brune papiret til å se festlig ut!

Pomponger i stedet for sløyfer

Da jeg var liten lagte jeg massevis av disse pompongene! Jeg var helt gal etter å lage dem! Det er mange år siden jeg har laget en nå, men de er jo perfekte til en gave med ”garnbånd” 😉, så nå går jeg i gang igjen. Jeg erstatter sløyfen fra gavebåndet med pompongene. Du kan sy dem fast på garnbåndet eller lime dem fast.

Prøv å eksperimentere med forskjellige garntyper også får du vidt forskjellige looks. 

Det er ganske enkelt å lage pompongene. Du kan bl.a. bruke et stykke kartong i den størrelsen du vil pompongen skal være (i diameter), ellers kan du gjøre som jeg har gjort med de små; en gaffel. Jeg har lagt en liten bildeguide som viser hele prosessen:

 Bildeguiden viser at du starter nederst i venstre hjørne og slutter øverst i venstre hjørne. Det er viktig at kartongen blir ”trimmet”. Det fører til et mer ”kosete” uttrykk. Du kan også bruke et stykke kartong til å lage litt større pomponger. Det er bare viktig at det er et hull/en revne i kartongen til den løse snoren, slik at garnet kan strammes. Dette vises ovenfor hvor jeg bruker gaffelen og løpebanen mellom to tenner. 

Flettet garn og stor pynt

Jeg har flettet garnet for å lage et stort og tykt gavebånd og deretter bundet en stor og enkel sløyfe på (som er lett å åpne).

Båndet har jeg flettet ut i fra tre forskjellige typer garn. Jeg har brukt Rainbow bomull, Tivoli Akryl og Lamé Madeira Effektgarn – sammen lager de en flott effekt. Alle trådene er lagt dobbelt for å få fletten så stor som mulig. Du kan også prøve å lage en luftmaskerekke i stedet for å flette. Det prøvde jeg også, og det så super søtt ut på de mindre pakkene – og spesielt hvis du lager en liten pompong på toppen 😉

Jeg håper at dette har inspirert deg til å lage dine egne flott garnkreasjoner😉🎄☃️

Hjertelig hilsen

Josefine, Hobbii