Det kan være vanskelig å velge akkurat riktig strikkepinne hvis man er ny i strikkeverdenen. Det som i utgangspunktet skulle være avslappende og hyggelig kan fort utvikle seg til ren frustrasjon i forsøket på å finne de riktige strikkepinnene til det nye prosjektet. Dette er rett og slett fordi strikkepinner kommer i så mange forskjellige størrelser og former. Det finnes nemlig rundpinner, utskiftbare rundpinner, jumperpinde, strømpepinne og hjelpepinne

Jeg vil likevel presentere en guide til deg, så det blir lettere å velge de helt riktige strikkepinnene til strikkeprosjektet ditt.

Hvilken type strikkeprosjekt skal du starte på?

Det første du skal tenke over er hvilket prosjekt du har lyst til å starte på. Det kan godt være at alle strikkepinner gjør samme nytte, men det er selvfølgelig mange forskjellige måter å gjøre det på. Noen strikkepinner egner seg best til én bestemt form for strikking, mens andre kan utføre forskjellige typer. Her kan du se en oversikt over hvilke egenskaper de forskjellige strikkepinnene har:

 • Jumperpinne:
  Den strikkepinnen de fleste av oss kjenner best er jumperpinnen. I den ene enden kan man få nye masker på pinnen, og i den andre enden er det ofte en liten knopp hvis formål er å passe på at maskene ikke faller av pinnen. Disse strikkepinnene brukes alltid parvis og kan brukes til å hekle frem og tilbake.
   
 • Rundpinne:
  Rundpinne består av to like strikkepinner som er koblet sammen med en fleksibel nylonsnor og fås i forskjellige lengder. Den kan brukes til rundstrikk, men kan også brukes til å strikke frem og tilbake. Derfor foretrekker noen denne type strikkepinne, siden den kan brukes til flere forskjellige prosjekter, for eksempel luer, halser, ryggstykker eller sjal.

 • Strømpepinne:
  Strømpepinner er de velkjente strikkepinnene med to spisse ender. De brukes ofte i sett på 4 eller 5 og som navnet tilsier er disse pinnene utrolig godt egnet til å strikke strømper på, samt ermer eller luer.

 • Hjelpepinne:
  Hjelpepinne brukes når man skal lage vendinger. Hjelpepinnene fungerer ved å holde maskene som skal vendes bak eller foran strikketøyet, mens vendingen strikkes. Hvis maskene venter foran arbeidet snur vendingen seg til venstre, og hvis maskene venter bak arbeidet snur vendingen seg til høyre.

 • Utskiftbare rundpinner:
  Utskiftbare rundpinner er veldig smarte. Med denne pinnen kan du, som navnet indikerer, utskifte spissen av strikkepinnen samt snoren så du kan strikke forskjellige lengder. Hvis du planlegger å strikke over lengre tid er det ingen tvil om at dette er en god investering.