Kurver i massevis

Vi får ikke nok av heklede kurver - de ser virkelig flotte ut i innredningen og er dessuten perfekte vertinnegaver. Spesielt til jul hekler vi kurver i massevis 😍 Favorittkurvene våre er absolutt disse Ribbon-kurvene, som med et enkelt mønster kan hekles i mange forskjellige design og utgaver. Alle kurvene er heklet av vårt eget Ribbon-garn, som er et lekkert båndgarn i 100 % bomull. Vi synes Ribbon er helt perfekt til kurvene våre, og vi elsker å prøve ut nye detaljer og muligheter. Bare se på brødkurvene på bildet ovenfor! De er rett og slett bare så fine, og får et virkelig flott og eksklusivt look med skinndetaljen.

Du finner oppskriften på brødkurver i 2 størrelser her


Samme oppskrift - flere design

Med samme oppskrift og mønster kan du med forskjellige farger oppnå et helt annet uttrykk og design. Bare se på disse to-fargede kurvene, som både er elegante og flotte. Du kan designe dine egne kurver i akkurat de fargene som passer inn i din innredning 😍

Finn oppskriften på de tofargede Ribbon-kurvene her

Ribbon-kurvene finnes også i en juleutgave. Kurvene er litt høyere og fargene skifter litt senere, noe som igjen gir et helt annet uttrykk. Bare se på bildene under! De er perfekt til mange koselige julestunder 😍

Oppskriften på julekurvene finner du her


Trenger du hjelp? Så les videre! Oppskriftene inneholder en detaljert bildeveiledning, men om du likevel har problemer med å hekle kurvene er det litt ekstra hjelp å finne her.

Bunnen på kurven buler - hva gjør jeg feil?

Den anbefales å bruke heklenål str. 8 til Ribbon, men kurvene er heklet med en noe mindre nål fordi kurvene skal være faste. Vi har brukt str. 5 og anbefaler å bruke en nål mellom 5 og 8, da det kommer an på din heklefasthet. Alle hekler forskjellig, og derfor er det vanskelig å si hvilken nål som passer best for akkurat deg. Hvis bunnen begynner å bule er det nok fordi man hekler med en heklenål som er for liten eller for stor. Prøv med en annen størrelse og se om det hjelper. Bunnen skal være rimelig fast og uten for store huller. Du kan eventuelt se på videoen under, hvor bunnen blir vist etter at den er heklet.

Bunnen min er 6-kantet og ikke helt rund - hva kan jeg gjøre?

Grunnen til at bunnen din kan bli litt kantet er at alle økningene ligger rett over hverandre. Det du kan gjøre for å unngå dette er å forskyve økningene. Når bunnen din begynner å bli kantet kan du med fordel hekle en omgang der du forskyver økningene. Men hvordan gjør man så det? Du får et eksempel her:

Når oppskriften sier: Hekle " 1 fm i neste 4 m, 2 fm i neste m". Gjenta "til" i alt 8 ganger, kan du for å forskyve økningene starte med å hekle 1 fm i i de første 2 m og deretter 2 fm i neste m. Deretter fortsetter du med å hekle 1 fm i neste 4 og 2 m i neste m, til du har 2 m igjen. I disse 2 m hekler du bare alm. fm. Dette gjør at økningene blir forskjøvet, og dermed blir resultatet rundere. 

Hvordan lager jeg dype fastmasker?

Dype fastmasker (dfm) er egentlig bare en vanlig fastmaske som hekles "dyp". Det vil si at den hekles i fastmasken fra forrige omgang. Kurvene er heklet i skiftevis 1 dfm og 1 fm. Det gir et flott resultat, som nærmest ser vevet ut - vi synes i alle fall at det er virkelig flott.

Du kan se på bildet under hvor de dype fastmaskene skal hekles:Selvfølgelig har vi også laget en videoveiledning som viser hvordan man gjør det. Se den her:


Festing av ender i Ribbon-garnet

Å feste ender i Ribbon-garnet kan godt være litt vanskelig. Vi anbefaler at du bruker en mindre heklenål til å trekke enden gjennom noen masker. Trekk gjerne gjennom 3-4 masker den ene veien og så 3-4 masker den andre veien før du klipper garnet.

Du kan se en video av hvordan man gjør det her:

Hvis du har spørsmål er du selvfølgelig alltid velkommen til å skrive til oss på design@hobbii.dkKjærlige hilsener
Tine og Lene, HobbiiDesign


Ribbon - Hobbii

100% Bomull

99 kr