Jeg elsker å hekle til babyer og barn. Det finnes så mange søte oppskrifter som garantert vil smelte alles hjerter - også de voksnes 😉

Jeg er spesielt glad i å hekle smokkelenker fordi det er et kjapt prosjekt som er nyttig for barnefamilier å få. Det var mange ting jeg var i tvil om da jeg laget min første smokkelenke, så derfor har jeg gjort det lett for deg å komme i gang.

VIKTIG! Pga. risiko for kvelning må en smokkelenke aldri være lenger enn 22 cm inkludert klips og adapter. Vær oppmerksom på at smokkelenken kan bli strukket lenger, og den bør derfor lages litt kortere enn de 22 cm.

Smokkelenker i singelribb mønster

Singleribb er et flott mønster som består av annenhver forfra- og bakfra relieffstavmasker. Strukturen i mønsteret gjør det tykt og det blir derfor ekstra holdbart. De er heklet i Rainbow 8/4 bomuldsgarnet vårt. Velg den seleklipsen som passer aller best til barnet - du finner blant annet seleklips formet som kaniner, politibil, marihøne eller til og med en romrakett!

👉 Gå til alt av baby DIY HER

Du kan velge om du vil bruke en smokkelenke adapter eller en O-ring til å holde fast smokken. Følg med lenger nede for å få hjelp til å montere adapter og O-ring.

Finn oppskriften HER

Du kan også finne en videoveiledning til smokkelenken i singelribb HER

Smokkelenker i basketweave mønster


Basketweave består av annenhver forfra- og bakfra relieffstavmasker som krysses så de danner et flott mønster. Vi har valgt å bruke Rainbow 8/4 bomuldsgarnet vårt, men du kan også med fordel bruke det lekre Rainbow Organic 8/4, som er GOTS sertifisert (Nr. 2017-057) og derfor egner seg perfekt til baby- og barneting.

Finn oppskriften HER

Du kan også finne en videoveiledning til smokkelenken i basketweave HER

Hjelp til smokkelenker

Vi har laget forskjellige videoer som kan hjelpe deg på vei når du skal lage smokkelenker.

Er du litt i tvil om hvordan du skal starte med å lage en smokkelenke og hekle maskene fast på seleklipsen? Så kan du finne en video om dette her:

Hvordan du avslutter

Er du derimot i tvil om hvordan du avslutter? Enten du har valgt å bruke en smokkelenke adapter eller en O-ring finner du en video som viser hvordan nedenfor

Når du skal avslutte med en adapter gjør du det på denne måten:

Hvis du skal avslutte med en O-ring gjør du det på denne måten:


God fornøyelse med baby-/barnehekleriene. Hvis du har spørsmål er du selvfølgelig alltid velkommen til å skrive til oss på [email protected]


Kjærlig hilsen

Lene, HobbiiDesign

Rainbow Cotton 8/4 - Hobbii

100% Bomull

27 kr.