København er vert for WorldPride 2021. I den forbindelse lanserer vi en Pride Color Bag og oppfordrer vårt fantastiske garnfellesskap til å være med på å skape oppmerksomhet rundt Pride og LGBTQIA+ utfordringer 🏳‍🌈

Som dansk virksomhet er vi utrolig stolte av å være en del av en kultur med fokus på inkludering, diversitet og like rettigheter for alle. Derfor har vi inngått et samarbeid med InterPride, som eier WorldPride-navnet og er en global LGBTQIA+ organisasjon som arbeider for å styrke Pride-organisasjoner over hele verden 🌍


Vår Pride Color Bag inneholder to nøster av hver Pride-farge i vårt eget Rainbow Cotton 8/4. Men denne pakken håper vi å inspirere deg til å feire pride gjennom fargerike garnprosjekt 🧶 

Kjærlighed er for alle - og det er Hobbii også ❤️ Derfor er vi glade for at vi gjennom salget av Pride Color Bags donerer 8% til InterPride’s Solidarity Fund som støtter LGBTQIA+ fellesskap i fiendtlige og utfordrede regioner. 

Nederst i dette blogginnlegget kan du finne tre enkle regnbuefargede oppskrifter til inspirasjon for Pride-prosjektene dine 🌈


Hvem er InterPride?

InterPride er en internasjonal forening for arrangører av Pride-arrangementer rundt omkring i verden. Inter Pride’s medlemsorganisasjoner har dedikert seg til å skape Pride-parader, festivaler og arrangementer for internasjonale lesbiske, homofile, bifile, transpersoner, queer, intersex og andre (LGBTQIA+) fellesskap. 

InterPride ble startet i 1982 og er en non-profit organisasjon med base i USA. I alt representerer InterPride’s globale Pride-bevegelse over 1.200 organisasjoner. Foreningen er en medlemsbasert organisasjon med mer enn 400 aktive medlemmer fordelt på 70 land.

Klikk her for mer informasjon om InterPride.

Hvordan gjør din donasjon en forskjell? 

Ved å kjøpe en Pride Color Bag er Hobbii med på å støtte InterPride’s Solidarity Fund som hjelper LGBTQIA+ fellesskap i fiendtlige og utfordrede regioner.

Det er 68 land rundt i verden hvor homofili er ulovlig - i 6 av dem straffes det med døden. I 42 land møter LGBTQIA+ miljøet motstand når det kommer til ytringsfrihet. InterPride går foran i Pride-bevegelsens kamp for full likhet og menneskerettigheter i alle land. Din støtte er med på å gjøre verden til et tryggere sted for alle.

Klikk her for mer informasjon om Solidarity Fund.

La oss feire Pride med flotte regnbueoppskrifter

Med vår Pride Color Bag ønsker vi å feire mangfoldighet gjennom regnbuefargede garnprosjekt 🌈 Derfor har vi laget noen enkle hekleoppskrifter til inspirasjon. Vi håper dere liker dem, og vi kan slett ikke vente med å se Pride-prosjektene deres!

Hvis du deler dem på sosiale medier håper vi at du vil tilføye #hobbiipride #worldpride #YouAreIncluded. På forhånd takk! ❤️

Regnbuefargede svettebånd

Trinn 1: Med en 3 mm heklenål legger du opp 31 luftmasker med fargen lilla. 

Trinn 2: Vend og lag 1 kjedemaske i 2. luftmaske. Fortsett med kjedemasker i alle luftmasker.

Trinn 3: Vend med 1 luftmaske og lag 1 kjedemaske i bakerste maskeledd i hver maske.


Trinn 4: Gjenta trinn 3 totalt 3 ganger.

Trinn 5: Skift til fargen blå og gjenta trinn 3, 4 ganger. Gjør deretter det samme med fargene blå, grønn, gul, oransje og rød.

Trinn 6: Fortsett med rader i samme fargerekkefølge til du har et langt bånd med 18 striper. Du kan lage flere eller færre striper avhengig av størrelsen du trenger. Det er en god idé å teste underveis ved å legge båndet rundt håndleddet (husk å sjekke at du kan få det over hånden også!).

Trinn 7: Når du har nådd den riktige størrelsen bretter du båndet på langs så båndet blir et rør og stripenes ender treffer hverandre, lilla med lilla, blå med blå osv. 

Trinn 8: Skjul alle garnenderne inde i røret og sy det sammen på langs.


Trinn 9: Ta hver ende av røret og sy dem sammen så røret danner en ring.

Trinn 10: Gjenta hele prosessen for å lage enda et svettebånd.


Regnbuefarget pannebånd

Trinn 1: Legg opp 31 luftmasker med en 3 mm heklenål i fargen lilla.

Trinn 2: Vend og lag 1 kjedemaske i 2. luftmaske. Fortsett med kjedemasker i alle luftmasker.

Trinn 3: Vend med 1 luftmaske og lag 1 kjedemaske i bakerste maskeledd i hver maske.

Trinn 4: Gjenta trinn 3, 3 ganger.

Trinn 5: Skift til fargen blå og gjenta trinn 3, 4 ganger. Gjør deretter det samme med fargene grønn, gul, oransje og rød.

Trinn 6: Fortsett med rader i samme fargerekkefølge til du har et langt bånd med 48 striper. Du kan lage flere eller færre striper avhengig av størrelsen du trenger. Det er en god idé å teste underveis ved å prøve båndet rundt hodet.

Trinn 7: Når du har nådd den riktige størrelsen bretter du båndet på langs så båndet blir et rør og stripenes ender treffer hverandre, lilla med lilla, blå med blå osv.

Trinn 8: Skjul alle garnenderne inni i røret og sy det sammen på langs.

Trinn 9: Ta hver ende av røret og sy dem sammen så røret danner en ring.


Regnbue-farget skjerf

Trinn 1: Legg opp 322 luftmasker med en 3 mm heklenål i fargen lilla.

Trinn 2: Vend og lag 1 stavmaske i 3. luftmaske. Fortsett med 1 stavmaske i alle luftmasker. 

Trinn 3: Vend med 2 luftmasker og lag 1 stavmaske i hver maske.

Trinn 4: Gjenta trinn 3 til du har 5 rader i fargen lilla.

Trinn 5: Skift til fargen blå og gjenta trinn 3 til du har 5 rader av den fargen. Gjenta deretter med fargene grønn, gul, oransje og rød. 

 

Vil du ha frynser på skjerfet? Gjør slik:


Trinn 1: Med fargen lilla, klipp 50 tråder i lengde 25 cm.

Trinn 2: Ta 5 tråder og brett dem på midten.

Trinn 3: Trekk trådene halvveis gjennom masken på enden av skjerfet med heklenålen så du har en løkke på den ene siden og garnendene på den andre siden.

Trinn 4: Ta endene, før dem gjennom løkken og stram til.

Trinn 5: Gjenta med de resterende trådene så du får 5 frynser i hver ende av skjerfet.

Trinn 6: Gjenta trinn 1-5 med de resterende fargene.

Trinn 7: Klipp til frynsene  så de får ønsket lengde.

 

Skjerfet er nå ferdig! 🧣


Du kan finne enda flere regnbueoppskrifter 👉 her 👈


Tusen takk for at du leser denne bloggen og for at du er med på å feire PRIDE sammen med oss 💜💙💚💛🧡❤️ Og husk, #YouAreIncluded


 

Spar 30%

Saks - Unicorn - Hobbii

83 kr.  119 kr.