TL YARN CRAFTS TAKEOVER – Clawfoot Stitch er en enkel masketeknikk som alle kan lære seg. I denne bloggposten veileder Toni Lipsey deg gjennom denne masken som alle bør prøve, som blir brukt i On the Go veske-mønsteret.


Denne bloggposten er skrevet av Toni Lipsey, hekledesigner og lærer hos TL Yarn Crafts.


Dersom du er på jakt etter en enkel heklemasketype som gjør har stor effekt, er Clawfoot Stitch masken for deg! Den er en type klyngemaske som er enkel for nybegynnere og som passer til praktisk talt alle hekleprosjekter.

I denne bloggposten forteller jeg akkurat hvordan du skal hekle Clawfoot Stitch. Du kommer til å bli overrasket over hvor enkelt det er!


Hvilken type maske er Clawfoot Stitch?

Clawfoot Stitch er en masketype innenfor halvstavsklynger. Tre masker hekles sammen for å lage en forgrenet gaffelmaske med en helt spesiell look og struktur.

Nybegynnere som nettopp har begynt å lære seg å hekle vil sette pris på utfordringene i Clawfoot Stitch. Pass på at heklefastheten er ganske løs når du øver deg på dette for å være sikker på at du klarer å dra heklenålen lett gjennom løkkene.


Hekleteknikker du må kjenne til først

Clawfoot Stitch er ganske enkelt å lære seg. Det er noen grunnleggende teknikker som er lurt å lære seg først for lettere å kunne forstå denne masketypen.

  • Gjør et kast: Ta med deg garnet over toppen av heklenålen og ned foran, som gjør at du har en løkke rundt heklenålen.
  • Dra inn en løkke: Sett inn heklenålen i angitt maske, gjør et kast og så dra ut heklenålen fra masken mens du passer på at du får med deg garnløkken. La alle løkkene være på heklenålen til du får instrukser om noe annet.
  • Luftmaske: Gjør et kast, dra heklenålen gjennom løkken for å lage en luftmaske.


Slik endrer du farge med Clawfoot Stitch

Jeg synes det er ekstra moro å leke med farger med Clawfoot Stitch. Dersom du tenker å hekle striper, fullfør så de første to radene i samme farge før du endrer farge. Dette sørger for at hele mønsterrepetisjonen blir i samme farge og gir en fin overgang til den neste fargen.

Dette er en enkel måte du kan endre farge på slutten av en repetisjon på andre rad: Fullfør den siste fm til det er igjen 2 løkker på heklenålen. Legg ned fargen du holder på med, gjør et kast med den nye fargen. Dra heklenålen gjennom de siste 2 løkkene på heklenålen for å fullføre masken og fargeendringen. Fortsett så med deg nye fargen.



GRATIS: Liker du også hvor flott Clawfoot Stitch blir seende ut? Da er On The Go Bag-en virkelig noe å se på. Finn mønsteret her.


Veiledning til Clawfoot Stitch

Er du klar for å prøve Clawfoot Stitch? Pass på - denne masketypen er avhengighetsskapende og vakker!

Nivå: Litt erfaren nybegynner 

Startluftmaske: Må kunne ganges med 2

Materialer: Garn, heklenål, maskemarkører (valgfritt), saks, stoppenål

Forkortelser

  • lm = luftmaske
  • st = stav
  • fell = felling
  • 3stsm = 3 stavmasker sammen
  • fm = fastmaske
  • HO = hopp over
  • mlmr = mellomrom
  • m =maske(r)
  • snm = snumaske
  • k = kast

Notater:

  • De første 4 lm teller som 1 st + 1 lm
  • Spesialmaske - 3 stavmasker sammen (3stsm): Gjør et k, dra inn en løkke i siste m fra forrige fell, (gjør et k, dra opp en løkke i neste m) 2 ganger, gjør et k, dra tråden gjennom 6 løkker, gjør et k, dra tråden gjennom de 2 gjenværende løkkene.



Såå vakker! 😍




Clawfoot Stitch-mønster

Legg opp et likt antall luftmasker.

OPPLEGGSRADEN: Hekle fm i andre lm fra heklenålen og i hver m ut raden, snu.

1. RAD: Hekle 4 lm, HO m nederst i lm, (gjør et k, dra inn en løkke i neste m) 3 ganger, gjør et k, dra tråden gjennom 6 løkker, gjør et k, dra tråden gjennom de 2 gjenværende løkkene, 1 lm, (3stsm, 1 lm) ut raden til siste m, st i siste m, snu.

2. RAD: Hekle 1 lm, fm i første m, fm i hver lm-bue og m ut raden til snm, fm i snm-mellmr, fm i tredje lm til snm, snu.

Repeter rad 1-2 til du når ønsket lengde. Klipp tråden, og fest alle trådendene. Se om du ønsker å dampblokke det ferdige plagget for å gjøre at både mønsterformen og strukturen til Clawfoot Stitch kommer til sin rett. 




Tusen takk for at du vil være med å prøve Clawfoot Stitich! Bruk denne masketypen når du hekler On The Go Bag, en nytt mønster designet kun for TL Yarn Crafts z Hoobii’s Happy Place Yarn. Finn alle detaljene og last ned gratismønsteret her.






Dette blogginnlegget er skrevet av Toni Lipsey, som du kanskje kjenner bedre som TL Yarn Crafts. Toni er kjent for sine lettforståelige hekleoppskrifter til heklere på alle nivåer, og hun deler ivrig ut av sin viten, erfaring og yndlingsprodukter på bloggen sin, YouTube og Instagram. Nylig har hun i samarbeid med Hobbii utviklet Happy Place, et deilig garn i 50% bomull og 50% ull.


Vil du bli bedre kjent med Toni? Les vår Q&A med henne her.