TL YARN CRAFTS TAKEOVER – Det er tid for å ta hekleprosjektene dine opp til neste nivå med det enkle Tri Color Linen Stitch. Len deg tilbake og la Toni Lipsey vise deg hvordan du skal hekle denne masketypen, som er fin å bruke til restegarn.


Denne bloggposten er skrevet av Toni Lipsey, hekledesigner og lærer hos TL Yarn Crafts.


Trenger du å lære deg et nytt flott vevheklemønster (ofte kalt «linen-» eller «moss»masker)? Prøv å bruke noen flere farger, tre for å være nøyaktig her. Lær deg trefarget vevhekling, og gjør prosjektene dine enda vakrere.

I denne bloggposten viser jeg deg akkurat hvordan du skal bruke det trefargede vevheklemønsteret. Finn frem restegarnet - det er på tide å bruke opp det!


Hva er Linen Stitch (Vevheklemaske)

Vevheklemasken er en veldig populær masketype og mønster. Mange nybegynnere i hekling liker det for du trenger bare å kunne å hekle luftmasker og fastmasker for å få til det.

Gjerne vurder Linen Stitch til det neste prosjektet ditt dersom du vil ha et sinnrikt masketmønster som likevel er enkelt å hekle. Vevheklingen er overraskende likt strikking, noe som gjør det mulig å oppnå samme effekt uten å lære et helt nytt håndarbeide.


Hekleteknikker du bør kjenne til først

Tri Color Linen Stitch er ganske enke,l og den gir en kjempefin effekt. Det er noen grunnleggende teknikker som er lurt å lære seg først for lettere å kunne forstå denne masketypen.

  • Gjør et kast: Ta med deg garnet over toppen av heklenålen og ned foran, som gjør at du har en løkke rundt heklenålen.
  • Luftmaske: Gjør et kast, dra heklenålen gjennom løkken for å lage en luftmaske.
  • Fastmaske: Sett inn heklenålen i angitt maske eller mellomrom, gjør et kast, dra løkken gjennom masken, gjør et kast, dra løkken gjennom begge løkkene på heklenålen.


Fargeendring med Vevheklingsmasken

Noe av det magiske med Vevheklingsmasken er hvordan du endrer farger. Du skal endre fargen på slutten av hver rad MEN IKKE KLIPP TRÅDEN på noen av fargene mens du hekler. Etter hvert har du tre farger i prosjektet på samme tid. Når du endrer farge, slipper du ned den tidligere fargen og begynner på og plukker opp den nye fargen, som befinner seg noen rader nedenfor. Denne teknikken gjør at du kan endre farger ofte uten å ha så mange trådender å feste etterpå.

Vevheklingsmasken resulterer i flere tråder som blir liggende på siden av arbeidet. Du kan få orden på og skjule disse litt ved å tilføye en kant rundt arbeidet. Pass på at du hekler inn trådene på kanten slik at det blir jevnt og fint. Finn ut hvordan i veiledningen nedenfor.



GRATIS: Vil du prøve ut den trefargede vevheklingsmasken? Finn mønsteret til denne søte kurven her.


Veiledning til trefarget vevhekling

Er du klar for å prøve Tri Color Linen Stitch? Du vil helt sikkert like dette rytmiske og avhengighetsskapende mønsteret slik som jeg falt for det.

Vanskelighetsgrad: Noe erfaren nybegynner

Startluftmaske: Valgfri, men ulikt antall masker

Materialer: Garn, heklenål, maskemarkører (valgfritt), saks, stoppenål

Forkortelser 

  • lm = luftmaske
  • fm = fastmaske   
  • HO = hopp over     
  • mlmr = mellomrom 
  • m = maske(r)   

NOTATER: 

  • Farger benevnes som A, B og C gjennom mønsteret.
  • De to startluftmaskene teller som fm + 1 lm.
  • IKKE klipp tråden til noen av fargene før det står i instruksene.



Fargeendringene er virkelig noe magisk i vevheklingsmønsteret!




Tri Color Linen Stitch-mønster

Bruk garn A, hekle et ulikt antall luftmasker.

1. RAD: Hekle fm i tredje lm fra heklenålen, (1 lm, HO 1, fm i neste lm) ut raden, endre farge til garn B i siste m, snu. Slipp ned garn A, men ikke klipp tråden.

2. RAD: Hekle 2 lm, fm i neste lm-bue, (1 lm, fm i neste lm-bue) ut raden og sett siste fm i den første 2-lm-buen og endre farge til garn C, snu. Slipp ned garn B, men ikke klipp tråden.

3. RAD: Repeter rad 2, endre til garn A på slutten av raden. Slipp ned garn C, men ikke klipp tråden.

Fortsett i mønster, repeter rad 2 og endre farge på slutten av hver rad. Når du er ferdig kan du klippe tråden på fargene som ikke er i bruk og fortsett med fargen til den siste raden. Denne fargen blir da til kanten rundt. 

KANT: Snu arbeidet for å hekle langs radendene. Hekle 2 lm, fm i samme mlmr som siste m fra forrige rad. (Hekle 1 lm, HO neste rad, fm på slutten av neste rad) frem til neste hjørne, pass på ta med garntrådene som ligger der. 2 lm, fm i samme m. Snu arbeidet for å hekle langs den nedre delen av teppet.

(1 lm, HO lm-buen, fm nederst i neste fm) frem til neste hjørne. 2 lm, fm i samme m. Snu arbeidet for å hekle langs siden av teppet.

(1 lm, HO neste rad, fm på slutten av neste rad) frem til neste hjørne, pass på og dekke trådene som ligger der. 2 lm, kjm i første fm i omgangen. Klipp tråden.



Tri Color-kurvene er en idéell gave!


Tusen takk for at du ble med og prøvde Tri Color Linen-masken! Bruk denne masketypen når du hekler Tri Color-kurvene, et nytt mønster designet kun for TLYC x Hobbiis Happy Place-garn. Finn alle detaljene og last ned gratismønsteret her.




Dette blogginnlegget er skrevet av Toni Lipsey, som du kanskje kjenner bedre som TL Yarn Crafts. Toni er kjent for sine lettforståelige hekleoppskrifter til heklere på alle nivåer, og hun deler ivrig ut av sin viten, erfaring og yndlingsprodukter på bloggen sin, YouTube og Instagram. Nylig har hun i samarbeid med Hobbii utviklet Happy Place, et deilig garn i 50% bomull og 50% ull.


Vil du bli bedre kjent med Toni? Les vår Q&A med henne her.