Skrevet av Madeline fra @ofbooksandhooks

Det hadde ikke falt meg inn å hekle min egen brudekjole før svigermoren min spurte meg om det. Det var bare et henslengt spørsmål, men av en eller annen grunn tok jeg det virkelig seriøst. I løpet av den neste uken overbeviste jeg meg selv om at det ville være verdens beste idé å hekle min egen brudekjole. 

Jeg overbeviste meg selv om at det av mange grunner ville være en magisk beslutning. For det første var det ingen fra min familie som kunne komme i bryllupet fordi det skulle holdes i England og COVID-19 hadde fanget dem i USA. En hjemmelaget kjole ville være noe helt spesielt, og det ville tilføre litt flair til et bryllup som allerede føltes litt halvtomt uten mine kjære hos meg.

For det andre er jeg høy, så skreddersydd tøy virker nesten alltid som en bedre idé enn å kjøpe klær i en vanlig butikk. Jeg trengte ikke å tenke over om kjolen ville være lang nok når jeg og heklenålen min kunne styre lengden. Det virket som en virkelig god løsning på alle problemene mine. 

Det viste seg dog at det kanskje ikke var verdens beste idé å planlegge å hekle min egen kjole - men vi er slett ikke i den delen av historien enda. 

La oss begynne med å snakke om hva jeg faktisk planla å lage.


Oppskriften 

Jeg kontaktet Hailey nesten like etter å ha sett Duekjolen (the Dove Dress) i Instagramfeeden hennes. Den hadde den perfekte kombinasjonen av eleganse og drapering, samtidig som den fremdeles var enkel. Akkurat sånn som jeg ville at kjolen min skulle være.

Jeg tok kontakt og fortalte Hailey at jeg skulle gifte meg, og at jeg ville elske å bruke oppskriften hennes til kjolen min. Hun er et fantastisk menneske og designer, så hun var søt nok til å si ja til å gi meg oppskriften sin som på det tidspunktet ikke var utgitt enda! (En som, forresten, hvis du ikke har kjøpt den allerede, kan skaffes her).


Hailey elsker å jobbe med oppskrifter som kan tilpasses. Du trenger ikke være redd hvis du er nybegynner - det er faktisk lettere på den måten! Den tar fullstendig utgangspunkt i dine egne mål, og det er en del av magien. Du trenger slett ikke å tenke over størrelsen eller sette deg selv i en bås. Å lage denne kjolen føles virkelig som å lage noe helt unikt, bare til deg! Og det er fordi det er det!

Enkelheten og skjønnheten i stingene, i tillegg til mulighetene for tilpasning, sjarmerte meg virkelig da jeg lagde kjolen. Jeg føler at jeg kunne fått mer enn 100 forskjellige kombinasjoner ut av oppskriften og aldri gå tom for idéer. Du kan til og med lage den om til en fin bluse hvis du vil! Mulighetene er uendelige!

Noe som nok er grunnen til at det var så vanskelig å velge...

Garnet 

Et så nydelig og personlig mønster som dette fortjener det perfekte garn. Jeg visste at jeg ville ha en silkeaktig tekstur som kunne draperes. 

Heklede ting er flotte, men de kan noen ganger bli litt tykkere og mer robuste enn strikk, særlig hvis du ikke bruker en tynnere garntype.


Derfor trengte jeg noen fibre som kunne gi et elegant uttrykk så jeg kunne “dresse den opp” på den store dagen.

Det tok meg ikke lang tid å finne ut at jeg ville bruke Go Handmade Tencel Bamboo Double garn.

Denne fiberkombinasjonen ville uten tvil gi meg den perfekte, luftige følelsen med et flott fald, spesielt i skjørtet. Kombinert med en myk og silkeaktig struktur visste jeg at det ville være et godt valg.

Men fargen? Åh, jeg følte meg helt fortapt et øyeblikk. Jeg var, bokstavelig talt, “hooked” på hver eneste farge, og jeg var ikke sikker på hvilken av dem som ville passe best til det uttrykket jeg ønsket meg. Men det var noe ved salvien jeg ikke kunne riste av meg, og til slutt valgte jeg å følge hjertet mitt! 


Og dere kan tro jeg var glad for at jeg gjorde det! For det ble enda bedre enn jeg hadde forestilt meg.

Resultatet 


Hvis jeg skulle beskrive den stemningen vi gikk etter å ha i bryllupet med et ord ville det ha vært: enkelt. Vi ville gjerne at alt skulle være så stressfritt og behagelig som mulig.

Vi hadde nok stress med min manglende familie, COVID og visa. Men midtpunktet på denne dagen skulle være oss.

Det er derfor denne kjolen var helt perfekt for anledningen. Den var fri for dikkedarer og fikk meg til å føle meg like magisk som omgivelsene våre! 


Go Handmade Tencel Bamboo Double garnet var PERFEKT! Utrolig lett og luftig, og det draperte akkurat som det skulle - jeg kunne virkelig ikke ha bedt om et mer luksuriøst garn til å bringe denne visjonen til live. Jeg er til og med heldig nok til å ha noen rester til overs, som jeg gleder meg til å få brukt!


---

Madeline fra @ofbooksandhooks er en håndverksdesigner som elsker å kombinere sine to lidenskaper: hekling og bøker! Du kan se de nyeste verkene hennes her på Instagram, og du finner oppskriftene hennes på Etsy

 

Tencel Bamboo Double - Go Handmade

40% Tencel, 60% Viskose av bambus

59 kr.
Spar 17%

Saks - Unicorn - Hobbii

99 kr.  119 kr.