Du kjenner nok til problematikken; du skal på ferie med familien og vil aller helst ha heklenålen eller strikkepinnene med på ferien. Det finnes ikke noe verre enn å etterlate prosjektene sine hjemme når man er så godt i gang med de, men det er heller ikke kjekt hvis strikkepinner eller heklenåler ble konfiskert på flyplassen. Du kan jo alltids pakke strikke- eller hekletøy ned i bagasjen som du sjekker inn, men hvis ikke du kan unnvære det så lenge, så les med her.

I følge en undersøkelse vi nylig laget blant alle dere fine strikke- og hekleglade kunder, så viser det seg nemlig at hele 57 % av dere strikker eller hekler når dere er på ferie. Derfor er det selvfølgelig veldig viktig for dere å vite om det er tillatt å ha strikkepinner eller heklenåler med ombord på flyet, så de ikke ligger låst vekk i lasterommet på flyet.

I denne sammenheng har jeg samlet en liten liste over noen av de populære flyplassene mange reiser til hvert år.

Sjekk reglene til din flyplass

Selv om jeg har gjort noe av forarbeidet for deg, burde du likevel sjekke reglene til flyplassene du kommer til å reise fra og til, og mellomlander på. Listen nedenfor er kun veiledende, da personell på flyplassen kan vurdere forskjellig i enkelte situasjoner til tross for hva som står på hjemmesiden til flyplassen.

Danmark:

✅ Billund: Det er tillatt å ha strikkepinner og heklenåler med i håndbagasjen, men strikkepinnene bør aller helst være i tre eller bambus.

København flyplass: I utgangspunktet er det ikke lov å ha strikkepinner eller heklenåler med her, men det er opp til det individuelle personell på flyplassen å vurdere dette i henhold til destinasjonen du reiser til.

Norge:

✅ Gardemoen Oslo: Her er det tillatt å ha både strikkepinner og heklenåler med i håndbagasje og innsjekket bagasje.

Sverige:

✅ Arlanda Stockholm: I følge Transport Styrelsen kan du medbringe heklenåler og strikkepinner i håndbagasjen.

Frankrike:

Charles de Gaulle Paris: Her er det ikke tillatt med strikkepinner i håndbagasjen, da de anses som farlige objekter. Du kan likevel ha strikkepinner med i innsjekket bagasje. Det er uklart hvorvidt du kan medbringe heklenåler og vi anbefaler derfor at du kontakter flyplassen din eller flyselskapet du reiser med.

Storbritannia:

✅ Heathrow: Du kan medbringe strikkepinner og heklenåler i håndbagasjen.

✅ Birmingham: Du kan medbringe strikkepinner og heklenåler i håndbagasjen.

Spania:

Barcelona: Det finnes ingen spesifikk liste over farlige objekter du ikke kan medbringe i håndbagasjen. Det avhenger av den enkelte situasjon og er derfor opp til sikkerhetsfolkene hvorvidt du kan medbringe strikkepinner eller heklenåler i håndbagasjen.

Madrid: Det finnes ingen spesifikk liste over farlige objekter du ikke kan medbringe i håndbagasjen. Det avhenger av den enkelte situasjon og er derfor opp til sikkerhetsfolkene hvorvidt du kan medbringe strikkepinner eller heklenåler i håndbagasjen.

USA:

I USA er det ikke den enkelte flyplass som vurderer om du kan ha strikkepinner eller heklenåler med på ferien. Derimot finnes det regler fastsatt av TSA (Transportation Security Administration). I utgangspunktet tillater TSA å ha både strikkepinner og heklenåler med i håndbagasjen, men de skal være forsvarlig pakket inn slik at sikkerhetsfolk eller andre inspektører ikke kan komme til skade ved en eventuell inspeksjon. TSA ble opprettet etter terrorangrepet i NYC, Pennsylvania og Virginia 11. september 2001. Funksjonen deres er å sikre USA mot et lignende angrep ved skjerpede sikkerhetsregler. Du kan lese mer om TSA her: https://www.tsa.gov

Ta vare på heklenålene og strikkepinnene dine når du reiser

Hvis du skal ha med deg heklenålene eller strikkepinnene dine på ferien kan du med fordel oppbevare de, så de er beskyttet hele turen. Vi har sørget for at du kan lage din egen lommebok så du kan oppbevare heklenålene og strikkepinnene på turen. Finn oppskriften på den flotte lommeboken her.

Her er det brukt Hobbii Rainbow garnet, men du kan også bruke Cotton 8/4 Junior eller et annet bomullsgarn.Vi i Hobbii ønsker deg en fantastisk ferie!

Basix Aluminium Parpinner - KnitPro

KnitPro Basix Aluminium Parpinner

Fra 25 kr.

Bamboo Strømpepinne - KnitPro

KnitPro Bamboo Strømpepinne 

Fra 95 kr.