Er du blant dem som ofte bruker engelske eller amerikanske oppskrifter? Hvis ja, så bør du være oppmerksom på at hekle- og strikkepinnestørrelsene kan variere fra land til land.

Nedenfor viser jeg deg en liten tabell som hjelper deg med å få tak i riktige størrelser, slik at de passer til ditt prosjekt.Nål og garn skal passe sammen

Når du har funnet ut hvilken heklenål eller strikkepinne du skal bruke, så er det enormt viktig at du finner et garn som passer til den. Hvis du har erfaring innenfor strikking eller hekling så vet du allerede at det ikke er alle garn som passer til alle slags strikkepinner eller heklenåler. Det står som regel alltid på garnbåndet hvilken størrelse pinne eller nål som passer til det pågjeldende garnet.

Hvis det står at man skal bruke heklenål og strikkepinne i str. 2,5-3,0 til et bomullsgarn med tykkelsen 8/4, så synes jeg at det passer godt til heklefastheten min. Synes du derimot at det blir en anelse stramt når du hekler eller strikker med den angitte størrelsen kan du øke størrelsen. Omvendt, hvis du synes det blir for løst, så går du bare en størrelse ned.

Jeg vil derfor anbefale deg å lage en hekle- eller strikkeprøve slik at du er sikker på at du vet din egen strikke- eller heklefasthet. Dette gjelder hovedsakelig når du skal lage noe hvor det især er viktig å vite hvor stramt eller løst du strikker, så slipper du å lage noe som blir for stort eller for lite.


SPAR 11%