På søndag er det morsdag, og hvert år har jeg de beste intensjoner om å lage alle mulige fine ting til min kjære mor… og hvert år ender det med blomster fra den lokale blomsterbutikken, fordi tiden løper fra meg.

Men i år skal det bli annerledes! Eller, det skal i hvert fall bli en annerledes bukett, for jeg er som alltid for sent ute. Forskjellen er at i år har jeg oppdaget fenomenet garnbukett!


Lag en garnbukett til din mor

Kollegaen min Stine kom på jobb for noen dager siden med verdens største, flotteste bukett til sin mor - men istedenfor blomster var den fylt med store, deilige garnnøster sammen med en masse grønt hun hadde funnet i hagen. Er det ikke bare en helt fantastisk idé? Dessuten er det en idé man kan bruke hele året - som garnelsker kan man vel aldri bli annet enn lykkelig for en sånn bukett!


Hvis du foretrekker å lage en liten gave selv har Hobbii Design et stort utvalg av små og store prosjekter som vil glede ethvert mammahjerte.

Sånn gjør du

Begynn med å finne det garnet du har lyst til å bruke i buketten. Alt garn kan brukes, og det er kun fantasien som setter grenser. Man kan lage buketten ensfarget i mottakerens yndlingsfarger, bruke flere farger så det blir en hel palett i alle regnbuens farger, man kan følge sesongens farger, tilpasse etter høytider som rød og gull til jul, sarte pastellfarger til påske osv. Man kan også la årstiden bestemme hvilke garnkvaliteter man vil bruke i buketten. Bomull eller bambus om sommeren, Baby Merino eller Soft Alpaca om høsten og kanskje Nature eller Snowstorm om vinteren. Det er helt opp til giveren, og ingenting er feil, noe som gjør det til en enkel men personlig liten gave å sette sammen.

Nå som vi går en varmere tid i møte kan Rainbow 8/4 være et flott alternativ. Det kommer i virkelig mange forskjellige farger, så man kan lage buketten i akkurat den fargekombinasjonen man selv vil.


Hvis du ikke har en hage du kan gå ut og plukke grønne blader i kan du selvfølgelig også besøke en blomsterbutikk og få god hjelp hos dem. La deg inspirere av fargene på garnet og formen på nøstene så garnet og det grønne komplimenterer hverandre.

Hvis du vurderer å gi bort en garnbukett til en nybakt mor kan det kanskje være gøy å la seg inspirere av et prosjekt hun kan kose seg med mens hun er på barsel. Det kunne for eksempel være dette kjempefine lille teppet fra Hobbii Design. Oppskriften kan man skrive ut og legge ved buketten sammen med et kort.


Det er en god idé å velge grønne planter som kan holde seg en dag eller to uten vann, så du kan lage buketten dagen før den skal gis bort.

Når man har valgt ut det garnet man ønsker at buketten skal bestå av og det grønne man synes passer best til, skal buketten bare settes sammen. Sett garnnøstene på grillspyd og sett spydene sammen med det grønne så det ender opp som en flott bukett. Avslutt med å pakke buketten inn i fint silkepapir og pynt med et flott bånd som prikken over i’en.

Jeg gleder meg virkelig til å sette buketten sammen til min mor, og jeg er sikker på at hun kommer til å bli kjempeglad for en bukett fylt med Baby Merino og fine grønne blader.


Bare se hvor mye glede en garnbukett kan bringe <3

Jeg håper dette lille innlegget har gitt dere litt inspirasjon til hva man også kan gi til morsdagen (eller som vertinnegave), og så gjenstår det bare å ønske dere en riktig god helg og en deilig morsdag <3

Kjærlig hilsen

Eva, Hobbii.dk

SPAR 10%

Simple Wool - Happy Sheep

100% Superwash Ull

35 kr  39 kr
SPAR 13%

Rainbow Cotton 8/4 Print - Hobbii

100% Bomull

20 kr  23 kr
SPAR 30%

Moonlight - Bumbo

 98% Akryl, 2% Polyamid  

62 kr  89 kr