Synes du også det kan virke litt skremmende å strikke med strømpepinner? Så er Magic Loop-teknikken garantert noe for deg!



Videotips! Klikk på “Innstillinger” (det lille tannhjulet under videoen ⚙) for å skifte språk på undertekstene. Du kan også justere hastigheten, hvis du har bruk for å se teknikken i et saktere tempo.


Magic Loop er en superenkel teknikk som gjør det mulig å strikke rundt på rundpinner - uansett hvor få masker du har på pinnene. Teknikken kan brukes når du har for få masker til å fylle vaieren ut, og den er spesielt god når du strikker ermer, luer eller sokker.


Magic Loop: Sånn gjør du

  1. Legg opp det ønskede antall masker. Sørg for å bruke rundpinner med en lang vaier. 
  2. Skubb alle maskene inn på midten av vaieren og fordel maskene i to grupper på noenlunde samme størrelse.
  3. Ta den ene gruppen av masker fra vaieren og før maskene til venstre pinne, mens du lar den andre gruppen bli midt på vaieren.
  4. Strikk nå maskene på venstre pinne over på høyre pinne.
  5. Sett maskene du enda ikke har strikket på venstre pinne ved å trekke maskene fra vaieren til pinnen.
  6. Trekk maskene på høyre pinne ned på vaieren (dem du nettopp har strikket), og trekk maskene fra vaieren opp på venstre pinne (dem du skal strikke nå).
  7. Strikk igjen maskene på din venstre pinne.
  8. Fortsett rundt til du når ønsket lengde på arbeidet.


Høres det vanskelig ut? Se videoen over der vi gjennomgår Magic Loop-teknikken. Og husk at øvelse gjør mester <3


Viktig! Når du bruker Magic Loop-teknikken kan maskene dine komme til å vri seg litt i begynnelsen. Derfor kan det være en god idé å holde øye med om maskene vender samme vei.