Har du gitt opp å mestre den magiske ringen? Så bør du prøve denne metoden, som fungerer utmerket som et alternativ til den vanskelige ringen. Følg bildeveiledningen vår her.

Har du kjempet forgjeves med utallige magiske ringer og endt opp med å fordømme den vanskelige metoden for evig tid?

Den magiske ringen kan være tricky å utføre, men heldigvis trenger den ikke hindre deg i å hekle prosjekter der du skal begynne med et midtpunkt og hekle rundt. 

Det finnes nemlig et alternativ til den magiske ringen! Er det ikke fantastisk? Metoden går ut på å hekle fire luftmasker som samles med en kjedemaske til en ring. Og så enkelt er det!

Den alternative metoden fungerer utmerket til å hekle kurver og vesker, men det er ikke sikkert du kan bruke den til å hekle amigurumi og bamser, fordi det kan være vanskelig å få lukket hullet mellom maskene helt (og bamsen skal jo helst ikke miste fyllet sitt).

Er det på tide å gi den magiske ringen en sjanse til? Lær teknikken her (Ta det helt med ro, vi veileder deg trinn for trinn med både video- og bildeveiledning).

Sånn lager du et alternativ til den magiske ringen

  1. Legg opp 4 luftmasker.
  2. Samle de 4 luftmaskene med 1 kjedemaske i den første luftmasken.
  3. Lag det ønskede antall fastmasker direkte i ringen de fire luftmaskene danner.

Nå har du begynnelsen på en sirkel, helt uten å lage en magisk ring! Hurra!

Følg bildeveiledningen under:

Eller prøv dette! Du kan også nøyes med 2 luftmasker, hvis du vil sørge for at hullet blir enda mindre. Lag deretter det ønskede antall fastmasker i den 2. masken fra nålen. Denne metoden krever likevel at du er litt ekstra fingernem.