Har du også sett på de nydelige heklede veskene av Taylor Bento, kjent som 'Bags by Bento'? I dette Q&A blogginnlegget deler Taylor inspirasjonen bak 'Carry On' kolleksjonen hennes, som inkluderer tre splitter nye oppskrifter på heklede vesker – alle tilgjengelige gratis! 👀



Tenker du på å legge til en oppskrift på en heklet veske på din drømmeliste over kommende prosjekter? I så fall er dette "Møt Designeren" blogginnlegget den perfekte dosen med inspirasjon for å kickstarte reisen din! ✨

Vi introduserer Taylor Bento, den talentfulle heklemønsterdesigneren og den kreative hjernen bak 'Bags by Bento'. Taylors design er en blanding av detaljer, tekstur og smakfull stil, og forvandler praktisk tilbehør til vakre heklede vesker.

Spennende nyheter for ditt hekleveskeprosjekt! I et spesielt samarbeid med Hobbii har Taylor gitt ut tre splitter nye oppskrifter kalt 'Carry On'. Kolleksjonen er tilgjengelig for gratis nedlasting på Hobbiis hjemmeside – en skikkelig godbit for alle oss hekleentusiaster! 😍

I denne Q&A deler Taylor innsikt i den kreative prosessen sin, avslører sin favoritt heklemaske og tilbyr et eksklusivt glimt av de nye mønstrene sine. Er du like spent som vi er? La oss gå i gang!

Og ikke glem – vi vil gjerne se dine 'Carry On' kreasjoner! Del dem på Instagram ved å bruke hashtaggen #bagsbybentoxhobbii.


1. Hva liker du best med hekling?

“Jeg elsker hvor kreativ du kan være med det. Du kan lage så mange ting med bare en maske. Da jeg først begynte å designe, brukte jeg fastmasker til de fleste av oppskriftene mine. Å lære å innlemme nye masker og teknikker er så gøy!“


2. Hva er din favorittheklemaske for øyeblikket?

“Jeg er veldig glad i sjasminmasken. Den har et unikt utseende og setter et spesielt preg på tilbehør. Et av designene mine i ‘Carry On’-kolleksjonen benytter sjasminmasken.” 


3. Hva er ditt favoritthekleverktøy som du bare ikke kan leve uten?

“Mine Clover heklenåler er et “must-have”. Jeg har prøvd mange heklenåler, og Clover fungerer best for meg. Jeg elsker de ergonomiske håndtakene. Når du hekler så mye som jeg gjør, er komfort vesentlig!“

Få ditt eget sett med Clover heklenåler HER




4. Kan du lede oss gjennom din kreative prosess?

“Jeg får ofte ideer til design når jeg handler garn. For this kolleksjonen surfet jeg på Hobbiis hjemmeside og ble først inspirert av de blå nyansene til Hobbii Portobello. Det minnet meg om Britney Spears' all-denim antrekk. Deretter gikk jeg gjennom vesketilbehøret og fant ryggsekkutstyr som passet perfekt med Hobbii Bungee Mini. Til slutt, da jeg visste at jeg ville designe en oppskrift med Hobbii Friends Ribbon, tenkte jeg på noen konsepter som ville fungere bra med dette materialet.

Etter å ha kommet opp med de første konseptene,  skisserte jeg designene og planla materiallisten. Da materialene mine kom, påbegynte jeg prosessen med å skrive oppskriftene. Jeg skriver vanligvis et første utkast til mønsteret før jeg begynner å hekle. Deretter hekler jeg vesken ifølge utkastet mitt og gjør justeringer underveis. Samtidig tar jeg også bilder av prosessen. Når mønsteret er ferdig, sender jeg det til min tekniske redaktør for gjennomgang. Hun sørger for at matematikken, tegnsettingen og andre detaljer er korrekte. Videre sender jeg oppskriften til en mønstertester, som lager designet fra start til slutt. De gir en tilbakemelding på mønsteret og den ferdige vesken.

Til slutt, etter å ha gjort de siste redigeringer og voilà! Designene er født.“


5. Kan du fortelle litt mer om de nye oppskriftene?

"Alle veskene i kolleksjonen har hver sin stil. Alle prosjektene er enkle mønstre, egnet for de som er komfortable med det grunnleggende med hekling. I tillegg har alle veskene tilbehør, noe som ikke bare gjør dem vakre, men også funksjonelle!"




Forever in Blue Jeans – Crossbody Veske

"'Forever in Blue Jeans' crossbody veskeoppskriften er min oppfatning av en klassisk salveske. Den har en justerbar crossbody stropp og en trykknapp-lukning.

Vesken er laget med Portobello garn, som er en blanding av bomull, ull og akryl. For å gjøre vesken solid, bruk to tråder sammen. Veskens kropp er laget med fastmasker, noe som sikrer enkelhet og holdbarhet. Klaffen er designet med den unike sjasminmasken som gir vesken litt personlighet! Til slutt har den en supersøt dusk på klaffen."




Betty Belt Veske – Crossbody Veske

"'Betty Belt Veske' crossbody vesken er inspirert av de populære crossbody rumpetaskene. Denne oppskriften benytter Friends Ribbon garn, som er i 100% bomull. Ved å bruke to tråder av garnet sammen får vesken struktur. Den er heklet rundt med halvstaver. 

Den justerbare remmen i bomull er super komfortabel og festes til vesken med D-ringer. En glidelåslukning sikrer at vesken er funksjonell og lett tilgjengelig. Du kan enten sy inn glidelåsen i prosjektet ditt eller følge en veiledning via en lenke i mønsteret for å hekle glidelåsen inn."




Bungee Ryggsekk

"'Bungee Ryggsekk' er min versjon av en mini ryggsekk-veske. Oppskriften bruker Bungee Mini garn, som er et tubegarn laget av en blanding av bomull og polyester.

Begynn mønsteret med en veskebunn i PU lær. De skriftlige instruksjonene og medfølgende bildene vil guide deg gjennom heklingen rundt denne bunnen. Veskens kropp hekles med fastmasker og fastmasker kun i bakre maskeledd, noe som skaper en stripete effekt.

Fullfør looken ved å legge til en snor i PU lær, justerbare stropper i bomull og en skinnklaff i PU lær med en magnetisk trykknapp. Til slutt sys sidelommene på, og vesken din er klar til bruk!"


6. Hvilket råd vil du gi til noen som nettopp har startet på heklereisen sin?

"Gå til YouTube og søk etter veiledninger! På kanalen min tilbyr jeg videoopplæringer for mange av teknikkene som brukes i mine design, og komplette veiøedninger for hekleprosjekter. Jeg deler også tips for nybegynnere på Instagram-siden min, @bagsbybento."


7. Til slutt, hva er dine 3 beste tips til andre heklere?

"1 – Bruk maskemarkører! Hvis du sliter med å få rette kanter, plassér en maskemarkør i den første og siste masken på hver rad. Dette vil hjelpe deg med å se hvor hver rad slutter, slik at du ikke glemmer noen masker.

2 – Lag en hekleprøve. Jeg brukte også å hoppe over det, men jeg lover at det vil hjelpe med å få riktig størrelse på hekleprosjektet ditt. Hvis prøven din er større enn den skal være, bruk en mindre nål. Hvis prøven er mindre, bruk en større nål.

3 – Hvis du får vondt i hendene eller håndleddene, TA EN PAUSE. Jeg lærte på den harde måten at det er mulig å overbelaste hendene så mye at de blir skadet. Ta jevnlige pauser og strekk ut hendene. Selv om du tar en pause, kan du fortsatt kose deg med å shoppe garn og surfe nettet for mønstre!"


Vil du hekle et av Taylors veskedesign?

Klikk på linkene nedenfor for å få de splitter nye hekleoppskriftene. De er helt gratis!


Lykke til med heklingen fra Taylor & Hobbii ❤️