Er du klar til å dykke inn i kunsten amigurumi? 🌊 Dagens guide er Ilaria Caliri, den kreative kraften bak @airali_gray, som tilbyr tre helt nye amigurumi-oppskrifter gratis. Ikke gå glipp av vår innsiktsfulle Q&A med mesteren selv!



Velkommen til "Møt Designeren”, hvor vi feirer de kreative sinnene bak favorittoppskriftene og -kolleksjonene våre. Denne gangen handler det om amigurumi! Vi er glade for å presentere Ilaria Caliri, en designer med base i Italia, som har laget tre splitter nye amigurumi oppskrifter med det søteste sjøtemaet! 🦀🐠🐚 (og, gode nyheter; de er helt gratis å laste ned!)

Ilaria er en ekspert på amigurumi, med mer enn 100.000 Instagram-følgere på @airali_gray. 👀 Hun er definitivt en å følge hvis du ikke allerede er kjent med hennes bedårende design!

Er du klar for å lære mer om Ilarias tanker bak den nye “Under Vannet” oppskriftskolleksjonen? Og er du interessert i å vite mer om hennes arbeid med amigurumi? Bli med oss når vi dykker rett inn i denne Q&A'en 😍🌊


1. Hvordan ble du først involvert i amigurumi, og hvilken del av det fengsler deg mest?

“Jeg lærte å hekle som barn, men la det til side til jeg kom over amigurumi tidlig i 20-årene. Ideen om at de grunnleggende heklemaskene jeg kjente kunne forvandles til bedårende 3D-skapninger virket som magi. Jeg bare måtte lære hvordan det fungertet! Jeg grep tak i en oppskrift med en gang og forsto raskt at det handlet om geometri. Jeg har eksperimentert med det siden den gang!”


2. Hvorfor ble du tiltrukket av "Under Vannet" temaet, og hvordan valgte du de spesifikke sjødyrene for designene dine?

"”Under Vannet” temaet er en konstant kilde til inspirasjon! Jeg var begeistret over å se det inkludert i forslagene fra Hobbii, siden jeg elsker å designe søte sjødyr.

Det er ikke første gang jeg har designet små sjødyr, men det er fortsatt et inspirerende tema. Variasjonen av fisk, med sine livlige farger og fasonger, sammen med de fascinerende sjøpattedyrene og krepsdyrene, med innviklede skall og klør, tilbyr en skattekiste av designmuligheter!

Da det kom til å velge de tre små skapningene til denne minikolleksjonen, hadde jeg som mål å fange dét mangfoldet samtidig som jeg tilbyr en blanding av enkle, middels og utfordrende oppskrifter. Jeg designet oppskriftene med en rik fargepalett og en rekke ulike former for å gjøre hekleprosessen morsom og engasjerende."




3. Hvordan grep du an den kreative prosessen for amigurumi-sjødyrene?

“Min kreative prosess starter alltid med å skissere, med tanke på at disse skissene må bli heklebare former. Selv om jeg eksperimenterer, har jeg i mente at det ikke kun handler om å illustrere — sluttproduktet må være en brukbar oppskrift.

Skjellet Paola var en morsom utfordring! En enkel skisse garanterer ikke en enkel oppskrift. Å oppnå den trappelignende formen øverst tok litt prøving og feiling.

Gullfisken Luigi, med sin asymmetriske kropp og strukturerte finner, presenterte enda et hinder. Jeg ønsket å holde oppskriften nybegynnervennlig, så nøkkelen var å finne måter å gjøre det interessant uten altfor kompliserte instruksjoner.

Til slutt, Krabben Rachele! Bena og klørne hennes er fokuspunktene. Kroppen har en oval form for å gi samlingen variasjon, klørne er designet for å fremstå delvis åpne, og bena har en naturlig bøy, oppnådd ved hjelp av økninger og intagninger.

Når skissene er ferdige, følger oversettelsen til heklemasker. Det er her erfaring virkelig kommer godt med. Prøving og feiling er uunngåelig, og noen ganger er "å gjøre og angre" den eneste måten å oppnå ønsket resultat!”


4. Kan du fortelle litt mer om detre oppskriftene?

Skjellet Paola har en trapp-lignende form øverst som ikke er komplisert å lage, men det krever at du leser instruksjonene nøye og benytter en maskemarkør. Vær snill å bruke den denne gangen!"




"Gullfisken Luigis spesialitet er de strukturerte finnene, som benytter hekling i bakre maskeledd for å skape høyder og bunner — en enkel teknikk med imponerende resultater."




"Krabben Rachele kan kreve litt mer tid på grunn av litt sying på slutten. Men ikke se på det som en utfordring — det er en morsom øvelse som kombinerer hekling og sying for å lage en herlig lubben krabbe!"




"Garnet som er valgt til denne kolleksjonen er Hobbii Baby Cotton Organic. Det er et fint bomullsgarn som er utrolig mykt og kommer i en rekke søte farger. Det var et enkelt valg!

Oppskriftene bruker hovedsakelig fastmasker, med hekling i noen forreste og bakre maskeledd for ekstra tekstur. Hver og en har unike detaljer som gjør dem morsomme å hekle og som kan introdusere deg til nye teknikker.”


5. Hvilket råd vil du gi til heklere som er nye innen amigurumi, men som er ivrige etter å hekle en av de nye oppskriftene?

“Her er noen kjappe råd: Ta deg god tid, og kos deg med hver maske! Bruk en maskemarkør, og sjekk maskeantallet i slutten av hver omgang. Det er veldig lett å rekke opp heklemasker! Hvis noe ikke ser helt riktig ut, er det bare å rekke opp og prøve igjen. Ikke heng deg opp i perfeksjon — omfavn de små skavankene og nyt prosessen!

Hva betreffer det første prosjektet ditt, anbefaler jeg Gullfisken Luigi. Han begynner med en grunnleggende amigurumi-sirkel, og kroppen er enkel å forme ved hjelp av oppskriften. I tillegg gir de artige finnene en sjanse til å lære en ny teknikk!”


6. Hvilket garn synes du er spesielt godt egnet til å lage amigurumi?

“Hobbii tilbyr et stort utvalg av garn som er perfekt for amigurumi. Hvis du liker å bruke fint garn til mindre prosjekter, så er Hobbii Baby Cotton, som det jeg brukte i denne kolleksjonen, et fantastisk godt valg.

For heklere som foretrekker livlige farger, anbefaler jeg å utforske Hobbii Rainbow 8/4 eller Hobbii Friends 8/4. Og for de som elsker å lage større amigurumi, bør garnene med 8/6 eller 8/8 tykkelse vurderes. Bare husk å justere størrelsen på heklenålen deretter og bruk også større sikkerhetsøyne.”




7. Kan du til slutt dele dine tre beste tips for andre heklere som arbeider med amigurumi?

1 — Markér omgangene med en tråd i en kontrastfarge. Hvis det skjer en feil, gjør dette trikset det superenkelt å rekke opp til den ønskede masken.

2 — Tadeg tid til grundig å fylle med vatt i alle deler og hjørner. Dette trinnet er like viktig som heklingen i seg selv og bidrar betydelig til den endelige formen og stabiliteten til din amigurumi.

3 — Før du syr stykker permanent sammen, bruk knappenåler til å plassere dem nøyaktig. Fjern nålene mens du syr, bare når du kommer nær dem, slik at de hjelper deg med å holde de små stykkene på rett sted.”



Klar til å begynne å hekle?

Nå som du har fått Ilarias beste tips og triks for amigurumi, er du beredt til å dykke ned i hennes vakre oppskrifter?

Last ned mønstrene gratis her: 

Skjellet Paola

Gullfisken Luigi

Krabben Rachele


Sørg for å dele de siste stykkene dine og se etter inspirasjon under Instagram-hashtaggene #AiraliDesignxHobbii og #HobbiiUndervannet!