‘Tis the season to be jolly, og hva er vel lystigere enn et utbrudd av farger? Tre inn i den kaleidoskopiske verdenen til Katie Jones! We pratet med Katie for å utforske inspirasjonen bak hennes fem splitter nye Julepynt-oppskrifter.



Julen er rett rundt hjørnet, og fins det noen bedre måte å forberede seg på enn å pynte med fargerike dekorasjoner?

Tre inn i Katie Jones verden! 🌈 Med strikkepinner og heklenåler som klikker som reinsdyrhover på hustakene, lager Katie ekte julemagi med sine levende og variable design. Og, i de festlige gavers ånd, har Katie slått seg sammen med Hobbii for å gi DEG ikke én, ikke to, men fem eksklusive hekle- og strikkeoppskrifter!

Vi har spurt Katie om juletradisjoner, hennes tanker bak de fem Candyland oppskriftene hun designet for Hobbii, og hva hun ønsker å finne i strømpen i år – les videre, du bil bli belønnet! 

Så, finn frem favorittdrikken din, hygg deg foran peisen, og la oss klinge oss hele veien inn i Katie's kaleidoskopiske verden! 🧶🎄🎁




1. Hva er dine favoritt juletradisjoner?

“Min favoritt juleaktivitet er å pynte huset. Jeg elsker å ta det helt ut! Jeg liker å lage store, lyse og morsomme vindusoppsetninger foran huset. Jeg har til og med laget enorme godteristenger av bassengnudler som vi hengte foran huset!

Å pynte treet er et annet ritual jeg setter pris på. Jeg liker helt enkelt å sørge for at hver eneste lille gren er pyntet! Jeg elsker et skikkelig blandet juletre. Vi har julepynt som har gått i arv i familien, noe har jeg laget og jeg har skaffet noen tøysete. Det er en lys, dristig og fargerik blanding.

Siden vi er vertskap for familiene våre, elsker jeg å forvandle hjemmet mitt til et vinterland for alle å feire i. Det gir meg så mye glede å henge opp lys og glitter. Det er det jeg liker best å gjøre for å ønske velkommen til høytiden!”


2. Hva inspirerte deg til å lage Candyland oppskriftene?

“Jeg ville lage noe lyst, fargerikt og morsomt. Jeg har alltid vært glad i de vintage sølvglitter-juletrærne som var populære på 50- og 60-tallet, så jeg visste at jeg ville bruke noen metalliske elementer. Jeg bare elsker Fair Isle, og jeg elsker de gamle skihopperne i vintage oppskrifter der hele familien kan kle seg i matchende gensere! Dette var utgangspunktet mitt, og så tok jeg et dykk på Pinterest for å finne mer inspirasjon.” 

Vil du ha en sniktitt på Katies Pinterest-tavle? Ta en kikk her!

“Jeg elsker også julelys, og har tidligere laget en adventsdekorasjon med mini-piñata'er formet som julelys. Jeg ville lage versjon i lignende form, men som kan gjenbrukes, slik at den kan nytes år etter år.

Et stort aspekt ved julen i hjemmet mitt dreier seg om mat, så jeg hadde som målsetting å forbedre borddekorasjonen ved å lage noen borddekkinger. Jeg sjarmeres av trenden med dekorative dekkinger med mat på bordet, og ønsket å gjøre noe lignende, men med en festligere stil.”



3. Hvordan velger du farger og garn til juleoppskrifter?

“Jeg ville selvfølgelig bruke rødt – det er jul, så jeg kunne ikke la være å bruke rødt! Jeg ville imidlertid også lage en liten vri på den tradisjonelle fargepaletten. Jeg elsker mintgrønn og kombinasjonen med rosa og rød, så disse fargene utgjorde begynnelsen av fargepaletten. Jeg synes at det å blande pasteller med sterke farger skaper en helt nydelig regnbuepalett.

Noen av fargene ble også valgt da jeg ble forelsket i dem da jeg så de ulike garnene. Men jeg så etter sterke farger, ville jeg gi den et festlig preg, så jeg tenkte at å blande inn litt tweed, metallic og litt variert garn ville gi fargene mer dybde og varme dem opp for en festlig fargeplan.”


4. Kan du lede oss gjennom Candyland oppskriftene? 

“Til adventslysene søkte jeg etter en lys blokkfarge, så jeg brukte Friends Cotton 8/6 og Friends Cotton 8/8. For å tilføre litt ekstra glans, la jeg til litt metallic. Jeg elsker paljettene på Party Deluxe garnet. Når de henges på et belyst tre, reflekterer de vakkert, og gir en fantastisk glitrende glans!”



Gratis: Få oppskriften på Advent Lys HER.


“Til Fair Isle Fancy Dekke-sett, søkte jeg etter et garn som skulle være lett å strikke med, for å gjøre Fair Isle lettere. Jeg trengte også noe slitesterkt og vaskbart, så Friends Cotton var et flott valg til dette designet.

Jeg ville legge til litt gnist og dybde uten å måtte tvinne sammen garnet, og fant ut at Panettone garnet var et perfekt akkompagnement. Jeg falt for den rosa og røde kombinasjonen og aqua blandingen, og jeg visste at jeg ville blande disse inn med fargene mine. Jeg elsket den rosa og røde kombinasjonen så mye at den til og med inspirerte meg til å lage en alternativ fargevariant for settet i kun rosa og rød også!”



Gratis: Få oppskriften på Fair Isle Fancy Spisestue-møblement HER.


“Til Mini Serviett-vottene og de Søte Bestikk-strømpene, ville jeg også bruke noe vaskbart slik at det faktisk kan brukes på jule-bordet. Jeg valgte de lyse fargene av Tweed Dreams – og det passet godt til designene.”



Gratis: Få oppskriften på Serviett-vottene HER og de Søte Bestikk-strømpene HER.


“Til Sweet Treat Stocking i full størrelse ønsket jeg å bruke tykkere garn, da det var et større stykke å lage. Jeg ville også gjøre det raskt å strikke ha litt mer vekt på det ferdige stykket. Med sikte på en vintervarm følelse, virket de tweedy fargene og vekten og mykheten til Tweed Delight perfekt for dette. 

For å gi kontrast i Fair Isle og komplementere den lodne tweed'en, var Pearly Haze den perfekte kombinasjonen på grunn av luftigheten og glansen.”



Gratis: Få oppskriften på Sweet Treat Stocking HER.


5. Hvilke teknikker brukes til heklemønstrene?

“Alle designene hekles rundt i omganger. Til Adventslysene brukes tette masker for å sikre en solid struktur. Dette involverer Fastmasker, både i samlede omganger og som en spiral.

Mini Vottene and Bestikk-strømpene presenterer en blanding av masker for å gi en stripete mønstereffekt. Teknikkene som brukes inkluderer staver i ulike formasjoner for lage bestemormønster og V-masker, samt bobler og vrangbord.”


6. Hvilke teknikker brukes til strikkemønstrene?

“Begge strikkemønstrene bruker Fair Isle mønsterstrikk-teknikken, der to farger brukes samtidig på en rad for å danne et grafisk mønster. Strømpen strikkes frem og tilbake med formede seksjoner som sammenføyes for å forme tåen og hælen. Ved å benytte denne metoden lager du strømpen som ett langt stykke, som senere brettes dobbelt og monteres sammen. 


Denne tilnærmingen gjør designet mindre komplekst, sammenlignet med å strikke rundt, og den skaper detaljene i designet ved å ha Fair Isle-striper foran og bak. Dekkebrikkene har en veldig enkel form som gjør dem til et flott første Fair Isle prosjekt!”




7. Hva er dine beste tips for strikkere som prøver Fair Isle for første gang?

“Mine 3 beste tips for Fair Isle er:

1 – Bruk lange pinner og pass på strikkefastheten. Dette lar deg strekke arbeidet ditt fullt ut, og hjelper deg med å ikke rote til prosjektet. Det er veldig viktig å holde riktig strikkefasthet og ikke stramme til for mye. Gjør det til en vane at du på slutten av hver rad strekker ut stykket for å sjekke. Hvis du har strammet til litt for mye, kan du fikse det ved å slakke litt mer på maskene dine.

2 – Administrer følgetrådene dine med omhu. Ikke la følgetrådene – de inaktive garntrådene på baksiden – bli for lange. På lange trådskift, tvinn garnet for hver 3.-4. maske på baksiden. Vær oppmerksom på hjerteseksjonene på Fair Isle Fancy Dekke-sett og Sweet Treat Strømpen. Når du tvinner garnet bak vil de låse seg fast når du strikker neste maske.

3 – Tvinn smart. Når du arbeider med to garn, vri tråden i én retning på rettsiden, og i motsatt retning på vrangsiden. Denne tilnærmingen hjelper til med å forhindre at trådene blir for sammenknyttet.” 


8. Hva håper du å finne i julestrømpen i år?

“Den er kanskje litt for stor til å få plass i en strømpe, men som en produsent som vanligvis arbeider fra sofaen, er jeg veldig fristet av de store buede putene jeg har sett rundt omkring. De er designet for å heve armene dine når du strikker eller hekler, og bidrar til en bedre holdning. Den er definitivt på ønskelisten min!” 


Interessert å legge til en av putene Katie snakker om på din egen ønskeliste? Ta en titt på vår Deluxe Heklepute.


Få Katies Candyland Oppskrifter her