Møt TL Yarn Crafts aka Toni Lipsey, som er den glade influenceren bak det nye garnet Happy Place. Vi har spurt henne om hennes skaperglede og kjærlighet til hekling, også har vi lokket henne til å dele sine tre beste tips med oss.


Hvis lettforståelige og enkle hekleoppskrifter er noe for deg, og du elsker smarte og praktiske design, så har du sikkert heklet et design fra TL Yarn Crafts.

Toni, som er designeren, instruktøren og forfatteren bak TL Yarn Crafts, er kjent for sin hjertevarme og lekende tilgang til hekling. Hun begynte å blogge om hekling i 2013, og derfra har hekleeventyret hennes for alvor tatt av. 

I dag er hun kjent for sine hekleoppskrifter til heklere på alle nivåer, og at hun ivrig deler både viten, erfaring og yndlingsprodukter på YouTube og Instagram. Hun er en kjempeinspirasjon for mange - både heklere, strikkere og andre kreative.

Vi har fått oss en snakk med Toni - les mer her 👇


1. Kan du fortelle oss historien bak TL Yarn Crafts?

“Før TL Yarn Crafts ble til fantes det en arbeidsledig nyutdannet som kjedet seg og trengte noe å gjøre. Jeg hadde nettopp blitt ferdig på universitetet, giftet meg og flyttet til en ny by, og jeg trengte en hobby å holde på med ved siden av jobbsøkingen. Jeg tok en tur til en hobbybutikk der jeg endte opp i garnavdelingen, og det føltes som å komme hjem.

Jeg ga bort det jeg laget til venner og familie frem til de høflig ba meg om å holde opp. Deretter deltok jeg på håndarbeidsmesser i nesten 5 år, i tillegg til å lære bort hekling i den lokale garnbutikken. TL Yarn Crafts ble offisielt en virksomhet da jeg begynte å selge oppskrifter til designene jeg laget til håndarbeidsboden min.”


2. Hva er det ved hekling som tiltaler deg?

“Hekling har blitt en slags terapi for meg. Det er en mulighet for å uttrykke meg kreativt, eksperimentere med nye idéer og få kontakt med skaperfellesskapet mitt. Når jeg fordyper meg i hekleprosjektene mine kan jeg holde på i timevis. Jeg lar tankene vandre og får gode idéer til både mitt personlige og mitt profesjonelle liv.

Og når jeg tar heklingen min med ut i verden møter jeg noen av de mest fantastiske mennesker. Vi forteller hverandre om prosjektene våre og lidenskapen for å hekle, og det leder ofte videre til dypere samtaler."


👆 Tips nummer 1 fra Toni.


3. Hva er hemmeligheten bak populariteten til hekleuniverset ditt?

“Jeg skulle ønske jeg visste det! Jeg tror det kan være hvordan jeg uttrykker den uforbeholdne kjærligheten min til hekling og hvordan det har endret livet mitt.

Jo mer jeg snakker med folk, jo mer innser jeg hvor parallelle livene våre er. Hver og en av oss har en historie om hvordan vi begynte å hekle, og vi fortsetter å utforske hver eneste krik og krok av hekleverdenen. Jeg har valgt å dokumentere både det gode, det dårlige og det stygge ved opplevelsene mine.

Dessuten elsker jeg å lære bort dette håndarbeidet, og jeg er takknemlig for å nå ut til så mange nye kreative. Å kunne hjelpe nybegynnere gir meg utrolig mye glede.”


4. Hva karakteriserer design fra TL Yarn Crafts?

“TLYC design er tankefulle, enkle og lett tilgjengelige. Jeg har mange favorittmasker og teknikker som jeg vender tilbake til igjen og igjen, som vevehekling, tunesisk hekling og bestemorruter, men jeg prøver alltid å legge til noe uventet. Kanskje det er fargepaletten, en formgivingsteknikk eller en detalj med tekstur. Oppskriftene mine er lett tilgjengelige, men jeg prøver alltid å utfordre håndarbeiderne litt.”



👆 Tips nummer 2 fra Toni.


5. Hvor finner du inspirasjon til oppskriftene?

“Jeg foretrekker å bevege meg utenfor det kreative fellesskapet for å finne inspirasjon til designene mine. Jeg abonnerer på mote, arkitektur og kulturmagasiner for å følge med på trendene. Jeg søker på plattformer som TikTok og YouTube for å se hva skapere i forskjellige nisjer blir begeistret for, for å se hvordan jeg kan leke med nye idéer innenfor det kreative fellesskapet. Jeg har også en masse designidéer på lager som jeg vil dykke ned i når tiden er inne.”


6. Hvordan ser designprosessen din ut?

“Ethvert prosjekt starter med inspirasjon. Noen ganger er det en prosjektidé, og noen ganger er det selve garnet. Jeg liker å la garnet snakke for seg selv - og la det fortelle meg hva det gjerne vil bli til.

Jeg lager en masse prøver og tar notater om de designelementene jeg ønsker å inkorporere. Jeg er virkelig dårlig til å lage skisser, men jeg har typisk en idé om hvordan jeg vil at det ferdige designet skal ende opp. Derfra skriver jeg ned så mye av oppskriften som mulig før jeg begynner å hekle.

Ut fra det utgangspunktet setter jeg i gang, og retter og endrer i oppskriften mens jeg holder på. Når jeg nærmer meg slutten går jeg gjennom notatene mine for å forsikre meg om at jeg kommer til å forstå dem når tiden er inne for å skrive den endelige oppskriften. Hele prosessen kan ta så lite som 3 dager eller så mye som 3 måneder.”


7. Har du noen favoritter når det kommer til hekleteknikker?

“Absolutt! Jeg elsker tunesisk hekling - det vil aldri gå av moten for meg. Dessuten faller jeg pladask for alt som har med bestemorruter eller bestemorstriper å gjøre. Også liker jeg å leke med farger i designene mine, så fargeblokking og striper er noe jeg ofte benytter meg av.”



👆 Tips nummer 3 fra Toni.


8. Hva er din erfaring med tunesisk hekling?

“Tunesisk hekling var en kjempestor overraskelse for meg. Jeg hadde aldri hørt om det før i 2017. Jeg kom over en dame som viste det frem på Vogue Knit Live, og jeg forelsket meg fullstendig. Jeg dro rett hjem for å lære mer om det, men det var ikke mye informasjon å finne.

Jeg startet en YouTube-kanal for å dele det jeg visste om teknikken og var begeistret for å se at andre også tok del i interessen. Nå ser det ut til at Tunesisk hekling har fått en fast plass i heklerepertoaret. 

Det som gjør det så spesielt er hvor forskjellig det er fra både tradisjonell hekling og strikking. Det er en annerledes bevegelse som skaper forskjellige materialer, og det oppfordrer heklerne til å prøve ut alle mulige variasjoner.”


9. Hva er ditt beste tips til kreative som vil prøve seg på tunesisk hekling?

“Mitt beste tips er å bare sette i gang. Ikke overtenk det. Hvis du har litt strikke- eller hekleerfaring vil tunesisk hekling være lett som en lek. Bevegelsene og logikken har mye til felles med annet garnarbeid, så det er ikke som å starte helt forfra.”


10. Fortell oss om Happy Place

“Happy Place er et anvendelig og innbydende garn skapt for å ta deg med til ditt eget perfekte garnparadis. Det er laget av en utrolig myk 50/50 blanding av superwash ull og bomull, to naturfibre som passer fantastisk godt sammen i utallige prosjekter og sesonger.

Det kan vaskes i vaskemaskinen og kommer i 20 forskjellige farger, så det er lett å sette sammen paletter for alle kreative personligheter. Hver nyanse kommer i en ensfarget versjon og en matchende melange - så du kan endre uttrykket i prosjektet ditt ved å bruke kun ensfarget garn, kun melange, eller du kan kombinere de to for å tilføre ekstra spenning.” 



Er du klar til å finne ditt Happy Place?

Se det flotte garnet her:

Happy Place Melange >>

Happy Place Solid >>

Ta også en kikk på de 8 oppskriftene som Toni har designet til Happy Place.