Skap dine helt egne uttrykk med de forskjellige kvalitetene i Friends-kolleksjonen. 


Har du sett den nye garnkolleksjonen vår, Friends? Kolleksjonen består av superlekre materialer som kan kombineres på kryss og tvers i strikkeprosjektene dine. Fargekodene matcher nemlig på tvers av kvalitetene. Kjempelurt!

I dette blogginnlegget vil jeg vise deg hvordan du kan kombinere garnene så du får AKKURAT det uttrykket som vil sette det kreative garnhjertet ditt i brann  ❤️

Jeg har fått de søte Hobbii-kollegene mine til å hjelpe med å lage noen strikkeprøver - og en enkelt hekleprøve!

Hva er Friends? Les mer om den nye Friends-kolleksjonen her.

Match garnkvaliteter med den samme fargen

Det opplagte ved den nye Friends-kolleksjonen er selvfølgelig at fargekodene matcher på tvers av garnkvalitetene i Friends-familien. Det betyr helt konkret at Friends Wool med farge 07 har fått den samme innfargingen som Friends Extra Fine Merino og Friends Kid Silk med farge 07.

Vi har som sagt strikket noen prøvelapper, så du kan se hvordan garnene spiller sammen.

Her er det Friends Extra Fine Merino sammen med Friends Kid Silk. De er begge i farge 105 - en flott grønn farge som gir meg en plutselig trang til å strikke en genser som kan lyse opp i denne kalde og mørke tiden! Grønn er jo håpets farge, ikke sant?


👆 Strikkeprøven er laget på pinne 4,5 mm med Friends Extra Fine Merino (farge 105) og Friends Kid Silk (farge 105).

Vær oppmerksom på … at kvalitetene tar forskjellig imot innfarging. Garnene kan derfor variere en smule i nyanse, men som du kan se her kan du absolutt oppnå et ensfarget uttrykk 😉

Foretrekker du heller å strikke i et klassisk ullgarn som Friends Wool kan du også kombinere dette med Friends Kid Silk for å tilføre en deilig, fluffy følelse. Her kan du se en strikkeprøve med Friends Wool versus en strikkeprøve med Friends Wool og Friends Kid Silk:


👆 Friends Kid Silk (farge 70) gir som følgetråd til Friends Wool (farge 70) et fluffy uttrykk til gensere, luer og skjerf. Og bare se på denne nydelige lillafargen! 

Skap et melert uttrykk med forskjellige farger 

Du kan også velge noen farger som varierer en smule fra hverandre for å skape et melert uttrykk. Her har vi strikket Friends Extra Fine Merino i farge 114 sammen med Friends Kid Silk i farge 112. Resultatet er et lett melert uttrykk:


👆 Sååå fint fargespill! Friends Extra Fine Merino (farge 114) strikket sammen med Friends Kid Silk (farge 112) på pinne 4 mm.

Jo mer like fargene er, jo mindre synlig blir det melerte uttrykket. Det kan du se her, hvor vi har laget en strikkeprøve med Friends Wool i farge 28 og Friends Kid Silk i farge 13. De to fargene smelter nærmest sammen i en fin, sennepsgul harmoni:


👆 Friends Wool (farge 28) strikket sammen med Friends Kid Silk (farge 13) på pinne 5,5 mm.

Slipp kreativiteten løs

Noe av det aller beste ved å hekle og strikke er at du selv skaper prosjektene dine.

Du kan følge en oppskrift når du gjerne vil være sikker på hvordan uttrykket blir til slutt, men du kan også kaste deg ut i dine egne kreasjoner der bare fantasien setter grenser.

Du kan for leke med fargene og kombinere dem på alle mulige måter. Du kan f.eks. lage en colorfade-effekt med mørke og lyse nyanser av samme farge:


👆 Denne strikkeprøven leder tankene hen på isberg og iskaldt vann. Den er strikket med en base av Friends Extra Fine Merino (farge 02). I tillegg er det strikket med Friends Kid Silk i forskjellige farger for å¨gi den flotte effekten (farge 96, farge 89, farge 95, farge 77). Friends Kid Silk-fargene overlapper med en rad, så fargene blender pent og nesten usynlig sammen. Prøven er strikket på pinne 3,5 mm.

Nå har jeg skrevet mye om farger og samspill av farger, men du kan jo også være kreativ med sammensetningen av garnkvaliteter for å oppnå et stilig uttrykk. 

Her har vi strikket skiftevis med Friends Extra Fine Merino og Friends Kid Silk:


👆 Radene med Friends Kid Silk (farge 42) gir et luftig uttrykk opp mot radene med Friends Extra Fine Merino (farge 42). Strikket på pinne 4,5 mm.

Du kan også mixe og matche når du hekler

Men hva med å hekle med flere kvaliteter, tenker du kanskje?

Det er ikke like stor tradisjon for å kombinere garnkvaliteter i heklede prosjekter, men det gir faktisk noen vidunderlige resultater.

Se f.eks. på denne hekleprøven, der vi har heklet Friends Wool sammen med Friends Cotton 8/4:


👆 Denne prøvelappen er lett og deilig myk. Jeg kan godt forestille med å slumre under et deilig teppe i denne kombinasjonen! Den er heklet med Friends Wool (farge 114) og Friends Cotton 8/4 (farge 114) på en heklenål på 4,5 mm.

Jeg håper du ble inspirert til å prøve ut forskjellige garnkombinasjoner i det neste prosjektet ditt.

God strikke- og heklelyst 💜