Juletiden nærmer seg med stormskritt. 🎄 Det er derfor på tide nå, hvis du skal rekke å strikke en julegenser til deg selv eller noen du er glad i. 🥰 Kan vi foreslå den vakre Lucia-genseren fra JoJo Knitwear?



Drømmer du om å matche med barna eller barnebarna til jul? Da må du lese dette, her dykker vi ned i de helt nye ‘Nordic Christmas’-strikkeoppskriftene fra JoJo Knitwear. 🎄✨

Ane Kofod, som står bak JoJo Knitwear, har designet en elegant og klassisk genser i både voksen- og barnestørrelse, så nå har du muligheten til å strikke et matchende antrekk til både deg selv og barn eller barnebarn!


Matchy matchy! Strikk den myke genseren til både barn og voksne

Ane har designet Lucia-genseren sin med mål om at den kan strikkes både til barn og voksne. Derfor kommer oppskriften i størrelser til barn (2-12 år) og til voksne/kvinner (XS-3XL)

“Lucia-genseren er det perfekte designet til en mor/barn-genser til juletiden,” forteller Ane. “Jeg strevde etter å lage et design som kunne brukes av både barn og voksne – og samtidig en genser som kunne brukes til andre tider enn jul.”

Genseren strikkes med en tråd Divina sammen med en tråd Friends Kid Silk eller en tråd Soft Alpaca Lace. Hvis du ikke vet hva de kombinasjonene gir, så kan vi avsløre at genseren blir myk og luftig som en sky – det fremhever Ane også:

“Å strikke med en tråd Divina og en tråd Soft Alpaca Lace er en favorittkombinasjon for meg. Det er så mykt og lekkert!”



Liker du Anes design? Lær mye mer om Ane og se kolleksjonen Natural Beauty HER!


Et hullmønster inspirert av høytidens symboler

Genseren strikkes ovenfra og ned på rundpinne. Det delikate hulmønsteret på bærestykket strikkes etter diagram. Og det er en helt spesiell inspirasjon bak det vakre bærestykket:

“Julekransen er inspirasjonen bak designet,” avslører Ane. “Det virket naturlig å plassere et strukturmønster rundt på bærestykket – som et symbol på den runde kransen som jo er en tradisjonell juledekorasjon.”

“I Danmark har vi adventskransen – og i mange andre land – bruker man en julekrans som dekorasjon til jul. Jeg har lært at de fire lysene i adventskransen symboliserer håp, fred, glede og kjærlighet. Og det er for meg i bunn og grunn julens budskap.”

Genserens navn har også en helt spesiell betydning, forteller Ane:

“Det er jo Santa Lucia, som vi også feirer den 13. desember. Hun bærer kransen på hodet med de fire lysene, og derfor virket det opplagt å gi kolleksjonen navnet Lucia.”




Strikk genseren i din favorittfarge – eller lag den tofarget

Ønsker du å strikke genseren med to farger, så inneholder oppskriften også anbefalt garnforbruk til en tofarget utgave – enten du velger å strikke med Divina og Soft Alpaca Lace – eller Divina og Friends Kid Silk.

“Samtidig synes jeg at det er en oppskrift hvor du enkelt kan velge å strikke den i sin personlige yndlingsfarge hvis du allerede har strikket juleversjonen,” tilføyer Ane.




Liker du JoJo Knitwear?

Last ned genseroppskriftene gratis her: 

Psst! I tillegg til genseren til barn og voksne inneholder Nordic Christmas-kolleksjonen også en elegant bandana som er basert på det samme hullmønsteret.