Da jeg begynte å hekle hadde jeg én nål som var enkel å ta med seg i en liten plastikkpose med et garn. Etterhvert som at jeg har blitt mer og mer bitt av hekle-basillen har heklenålene også formert seg og det ble plutselig litt innviklet å bare ha dem liggende med garnet. Nålene filtret seg inn i garnet og jeg endte opp med aldri å finne den nålen jeg skulle bruke. Derfor bestemte jeg meg for å hekle et etui til nålene mine.

Hvis du også har samlet mot til å hekle ditt eget hekle-etui, så foreslår jeg denne fine oppskriften på en kjempe fin pung i tone-i-tone.


Et etui som fortsatt er flittig brukt

Våren 2016 forelsket jeg meg hodestups i teknikken jacquard-hekling. Jeg lagde derfor mitt eget lite heklepennalhus med denne teknikken – og det har jeg ikke angret på et sekund! Det at man hekler med to tråder som følger hverandre gjør det utrolig slitesterkt, hvilket helt klart er en fordel for mitt vedkommende siden jeg har hekle-etuiet mitt med overalt! Noen ganger blir jeg helt lei meg hvis jeg har glemt det hjemme... så det gjør jeg sjeldent! :D

Jeg har helt bevisst latt være med å legge fór i, egentlig mest ut av latskap, fordi jeg ikke helt orket arbeidet, men jeg fant ut at det faktisk var en god ting fordi jeg da kunne bruke maskene inne i etuiet til å sette alle nålene mine i. Så nå vet jeg alltid hvor de er ;-)

Bruk eventuelt Rainbow-garnet vårt til å hekle det nye etuiet ditt – det kommer i hele 86 farger!


Men hva gjør andre?

Når jeg fikk ideen til dette blogginnlegget ble jeg litt nysgjerrig på hvordan andre velger å oppbevare heklenålene sine. Derfor lagte jeg et Facebook-innlegg og jeg ble kraftig imponert over de forskjellige idéene folk hadde.

Det var for eksempel flere som hadde lagt kjempe flotte pennalhus som man kan rulle sammen. Disse virker veldig praktiske og romslige – akkurat hva en ekte hekler har bruk for!


Bilde av Randi Enggard


Hvis man ikke helt gidder å hekle det selv kan man gjøre som Diana og gjenbruke et gammelt pennalhus og dekorere det med fine heklerier selv.


Bilde av Diana Krafft


På det svenske Facebook-innlegget var det en kvinne som viste frem tre fine vesker som hun brukte til å oppbevare heklenålene sine i når hun var på farten. Disse fantes i flotte farger som pudder, bordeaux og grå.

Hanna viste hvordan hun oppbevarer heklenålene sine hjemme. En fin liten kurv i stoffgarn som henger på veggen, slik at hun alltid vet hvor hun skal finne dem.


Bilde av Hanna Medin, @crochetismyboyfriend


Andre kom med oppbevaringsideer jeg aldri selv har tenkt på. En fortalte at hun alltid har heklenålene sine med i en gjennomsiktig tupperware-boks, noe jeg synes var kjempe lurt. Dermed kan man alltid se om man har alt med seg. En annen fortalte at hun bruker en brusflaske til formålet – smart tenkt!

Det har vært en spennende tur ut i et spørsmål jeg egentlig trodde hadde et relativt enkelt svar.

Del gjerne dine erfaring med oppbevaring av heklenåler – det er alltid kjekt med ny inspirasjon.

Hjertelig hilsen

Eva, Hobbii