Det kan skje selv de beste av oss – vi starter med motivasjonen helt på topp for å gå i gang med et nytt prosjekt. Men etter litt tid med det samme prosjektet, det samme mønsteret og den samme fargen blir det kjedelig. Det kan til slutt ende med halvferdige prosjekter, som bare ligger og samler støv i månedsvis.


Så hva skal man gjøre? Rekke opp de mange timene med arbeid og bruke garnet til noe annet? Eller kan man på noen som helst måte gjenfinne motivasjonen og komme i gang med prosjektet igjen? Nedenfor gir jeg deg 3 gode måter til hvordan du kan komme i gang med det fortapte prosjektet ditt igjen.


#1 Se for deg det ferdige prosjektet  

Hvis du kan se for deg det ferdige resultatet blir det noen ganger enklere å komme i gang. Hvis du for eksempel er i gang med et teppe, så forestill deg hvor fint det blir å kunne pakke deg inn i det fine, hjemmelagde teppet ditt en kald vinterkveld (f.eks. dette flotte Homely Vibes Teppet). Eller tenk på hvor fin den hjemmelagde genseren din (se bl.a. denne fine Bente Topdown Genseren) vil se ut til de nye buksene dine. Og den viktigste grunnen av de alle: når du har gjort ferdig et prosjekt er det plass til nytt garn. Av den enkle grunnen kan man jo få lagd ferdig et hvilket som helst prosjekt. Vi har mange forskjellige typer garn på hobbii.no, som kanskje kunne friste. 


Homely Vibes Teppe og Bente Topdown Genseren 👆#2 Ha alltid en plan

Det er viktig å ha en plan. Hvis det er et enkelt prosjekt du holder på med og som du står fast i, så ha en plan klar for hvordan du kan kose deg med det og eventuelt bli distrahert fra det kjedelige. Det kan for eksempel være at du i helgen setter av en hel dag der du kan kose deg med favorittserien din og, vips, så var prosjektet ditt ferdig!

Hvis det er et mer avansert prosjekt du holder på med og som du blir frustrert over å arbeide med, så gi deg selv tid til å lese igjennom oppskriften en gang til og bli fortrolig med den. Når du synes at du har kontroll over det igjen så prøv å unngå å bli skuffet hvis det ikke blir 100% perfekt. Som alt annet, så tar det tid å lære nye teknikker og å komme gjennom nye utfordringer. Du kan jo besøke YouTube kanalen vår, der er det mange guider til forskjellige teknikker. I tillegg kan det være fint for deg å sitte et stille og rolig sted når du arbeider, så du ikke blir forstyrret – i hvert fall til du føler at oppskriften er håndterbar.


#3 Gi deg selv et spark bak – men ikke for hardt

Noen ganger krever det bare et lite spark bak for å komme i gang med et prosjekt som man står fast i. Det skal dog ikke være for enhver pris. Innimellom må man nemlig bare innse at et prosjekt ikke er det riktige på det tidspunktet. Hvis det fører til stress og frustrasjon så er det best å rekke opp prosjektet og bare starte på nytt når man er klar for det. På den andre siden så er det nesten helt sikkert at du kommer til å føle deg som en stjerne hvis du får til å komme igjennom prosjektet og ender opp med et fint resultat.


Jeg håper du har bruk for mine tre råd til hvordan du kan komme gjennom et prosjekt som er ekstra vanskelig.

Lykke til!


Spar 35%

Dolce Cashmere - Hobbii

65% Superwash Ull, 25% Polyamid, 10% Kashmir

359 kr.  549 kr.

Twister - Hobbii

55% Bomull, 45% Akryl

349 kr.