Sokkegarn kommer i de mest fantastiske fargene og med mest fantastiske fargeskiftene. Og hvem vil vel ikke hoppe opp i sofaen og kose seg med et sett varme og nydelige sokker, mens du jobber videre med ditt neste prosjekt? Vi utvelger garnet vårt nøye og sammensetter alle favorittfargene våre i ett nøste. Det er litt av et drømmescenario! Så er det bare å strikke løs. Den første sokken er ferdig, den andre følger oss hakk i hælen 🧦

Men det er her problemene for oss perfeksjonister starter: Den andre sokken ser ikke ut som den første i det hele tatt! Fargene er forskjøvet, den ene er blå på hælen, den andre er grønn, for ikke å nevne tærne som har fått forskjellig farge. Frustrert, og med en irriterende følelse av fiasko, kaster vi sokkene inn i det mørkeste hjørnet av skuffen vår og lar dem bli ligge der så man aldri trenger å se dem igjen 😤


Vakre sokker med flettinger, laget i vårt herlige Dolce Sock Garn.

Det må jo være noe vi kan gjøre?

Hvordan kan vi lage to så å si identiske sokker uten å måtte oppgi de nydelige fargeskiftene?

Lett som en plett! Start begge sokkene med den samme fargen 🌈

Det er to mulige måter å gjøre det på:

  1. Start den første sokken der hvor nøstet starter opprinnelig. Etter at den første sokken er ferdig, kan du trekke ut garnet til du finner startfargen som er identisk til den første sokken. Det er her du vil starte den andre sokken.

  2. Før du starter med den første sokken, skal du trekke ut garnet til du kommer til det første fargeskiftet. Det er her du vil starte når du strikker den første sokken.
    Før du begynner med den andre sokken, skal du trekke ut nøstet igjen til du finner den første startende fargen.
    Denne metodens fordel er at du vil minimere sjansen for selv den minste fargeforskyvning, noe som resulterer i et par så å si perfekte sokker.

Begge metodene fører til at garn blir klippet ut av nøstet. Men det er ikke noe problem.

Bare lag en nytt lite garnnøste og spar den til senere bruk. Du kan bruke den som et lite reparasjonssett til sokkene i tilfelle de får et hull, eller bare til noen andre mindre prosjekter. På den måten blir ingenting bortkastet.

Oppskriften du ser på bildet er våre fantastiske XL snurre-strømper.

Men... hva gjør vi når vi møter på en av de virkelig irriterende knutene, og fargen etter knuten ikke stemmer overens med den forrige?

Dessverre kan ikke alltid knuter unngås på grunn av måten garnet blir tvunnet opp på. Vær så snill og ikke jobb disse knutene inn i ditt prosjekt!

I de fleste tilfeller er disse knutene lette å få opp. Hvis du strikker med dem, vil de sannsynligvis gå opp i løpet av den første vaskene, og sokken vil få et stort hull der knuten før var. Knuten skal dog ikke stå i veien mellom deg og ditt perfekte par med sokker 😉

Klipp enten vekk knuten eller prøv forsiktig å løsne den opp. Etter det vil du mest sannsynlig måtte trekke ut nøstet igjen til du kommer til den tidligere brukte fargen. Da kan du fortsette å strikke. Resultatet blir like vakkert! Og husk, spar på det utskårne garnet!

Kos dere masse med strikkingen av sokker 🥰


Mange varme garn-hilsener,
Vanessa fra Hobbii


Crasy Trio - addi

21 cm

Fra 209 kr.