TL YARN CRAFTS TAKEOVER – Tunesisk hekling er en unik teknikk som minner om både strikking og tradisjonell hekling. I denne bloggposten vil Toni Lipsey gi deg 7 grunner til hvorfor du endelig burde gi Tunesisk Hekling et forsøk! 


Dette blogginnlegget er skrevet av Toni Lipsey, hekledesigneren og underviseren fraTL Yarn Crafts.


Du har kanskje hørt snakk om Tunesisk hekling i det siste. Men du elsker allerede strikking og hekling - så hvorfor skulle du bruke tid på å prøve noe nytt? Jeg har 7 overbevisende grunner til hvorfor du virkelig går glipp av noe hvis du fremdeles ikke har prøvd tunesisk hekling.



GRATIS: Med tunesisk hekling kan du etterligne både strikke- og heklemasker. Få oppskriften til Chilly Pom Scarf her.


I dette blogginnlegget vil jeg gjennomgå hvorfor tusenvis av skapere over hele verden legger tunesisk hekling til på listen over teknikker de elsker, og hvorfor du også burde prøve det!


1. Det er den perfekte kombinasjon av strikking og tradisjonell hekling

Tunesisk hekling innebærer å bruke en heklenål, akkurat som i tradisjonell hekling. Men nålen kan festes til en vaier, litt som rundpinner, for å gjøre det mulig å lage større prosjekter. Mange strikkere har nevnt at tunesisk hekling er lettere å forstå og bruke som et skritt på veien til tradisjonell hekling. 


2. Du tilegner deg ny kunnskap

En ting jeg vet om skapere - er at vi gjerne vil kunne hevde oss. Vi elsker å dele kunnskapen vår med andre og vise frem hva vi kan. Hvorfor være god til kun strikking eller kun hekling? Legg til tunesisk hekling som en måte å imponere vennene dine (og deg selv!).



GRATIS: Tunesisk hekling har aldri sett bedre ut! Dette nydelige Checked Out Blanket kommer du til å ville beholde selv! Få oppskriften her.


3. Tilføy nye redskaper til lageret ditt uten skyldfølelse

Tunesisk hekling krever spesielle redskaper som ligner på strikkepinner med en krok på enden. Du kan bruke en heklenål til å øve deg på tunesisk hekling, men med tiden vil du avansere til nåler med vaier og kanskje til og med utskiftbare nåler. Utforsk nye merker for å finne de perfekte tunesiske heklenålene for deg.


4. Øv deg på nye masker

Noe av det jeg elsker aller mest ved tunesisk hekling er hvordan du kan etterligne utseende til både strikking og tradisjonell hekling med denne teknikken. Dessuten har du et hav av masker som er unike for tunesisk hekling. Denne kombinasjonen av så mange elskede håndarbeidsmetoder gjør det til en fantastisk og unik opplevelse.



La dette chunky og oversize omslaget være din introduksjon til tunesisk hekling. Få Pluss-oppskriften til Ada Sjal her.


5. Prøv ut nye måter å arbeide med farger på

Akkurat som strikking og hekling kommer tunesisk hekling med sitt eget regelsett når det gjelder fargearbeid. Ved tunesisk hekling arbeider du i to retninger: frem- og tilbakerekker. Tenk på dem som rett- og vrangpinner i strikking. Denne spesielle teknikken byr på mange muligheter for fantastisk fargearbeid i prosjektene dine. 


6. Gi musklene en sjanse til å slappe av

Tunesisk hekling bruker andre muskelgrupper enn strikking og hekling. Hvis du har sittet mye med en type garnarbeid og merker det i hendene, prøv tunesisk hekling! Det gir noen av musklene en sjanse for å slappe av eller bevege seg på en annen måte, så du kan avlaste hendene mens du fremdeles er produktiv. 



Tunesisk hekling er veldig chic, og denne Hot Coco Ponchoen er ingen unntak! Finn Pluss-oppskriften her.


7. Tunesisk hekling gir deg tilgang til tusenvis av oppskrifter og utallige idéer

Populære oppskriftsider som Ravelry og Pinterest byr nå på tusenvis av klassiske og moderne oppskrifter på tunesisk hekling som du kan velge mellom. I motsetning til hva mange tror egner tunesisk hekling seg til mye mer enn bare tunge gensere og tepper. Lag delikate sjal, luftige topper og nydelige babytepper med denne avhengighetsskapende teknikken.


Tiden er inne - Lær tunesisk hekling NÅ!

Tunesisk hekling er mer enn en trend. Designere, magasiner og garnvirksomheter begynner å anerkjenne ønsket om friske perspektiver når det kommer til garnarbeidets kunst. Tunesisk hekling begynner å bli mer tilgjengelig med veiledninger og gratis oppskrifter som dukker opp hele tiden. Og du kan lære denne morsomme teknikken med redskaper du allerede har hjemme!

Hvis du har en tradisjonell heklenål og litt garn for hånden kan du lære det grunnleggende ved Tunesisk hekling på mindre enn 15 minutter! Etter din første leksjon bør du sørge for å prøve deg frem med noen morsomme masker og fargeskiftings-teknikker før du beveger deg videre til ditt første prosjekt




Jeg håper dette innlegget har overbevist deg om å gi tunesisk hekling en sjanse. Jeg begynte med hekling, så lærte jeg tunesisk hekling for nesten 6 år siden og har aldri sett meg tilbake. Jeg elsker å arbeide med begge teknikkene og er i gang med å lære meg å strikke akkurat nå. Hver type håndarbeid er spesiell og har sine egne uttrykk. Klikk på lenkene i dette innlegget for å se hva det hele handler om.






Dette blogginnlegget er skrevet av Toni Lipsey, som du kanskje kjenner bedre som TL Yarn Crafts. Toni er kjent for sine lettforståelige hekleoppskrifter til heklere på alle nivåer, og hun deler ivrig ut av sin viten, erfaring og yndlingsprodukter på bloggen sin, YouTube og Instagram. Nylig har hun i samarbeid med Hobbii utviklet Happy Place, et deilig garn i 50% bomull og 50% ull.


Vil du bli bedre kjent med Toni? Les vår Q&A med henne her.




Er du klar for å ta tunesisk hekling til neste nivå?

Gjør deg klar! Ta en kikk på redskapene våre til tunesisk hekling her.