Trenger klesskapet ditt et friskt pust med nye, livlige farger? Finn inspirasjon her og kom i gang med å skape klær og tilbehør i 2021s store fargehits!

Det motebildet vi ser på gaten er ofte et resultat av de store motehusene som skaper trends og sender dem ut på catwalken. Snitt, materialer og spesielt farger siver heretter ut i butikkene og blir til den moten vi ser i vårt eget nabolag. I år har jeg holdt øye med catwalken, og jeg har sett noen klare fargetendenser som jeg mener vil bli en del av neste sesongs fargepalett.

Gule og oransje toner

Gul og oransje finner man ofte om sommeren - det er ikke noe nytt. Men det spesielle i år er nyansene. Der det vanligvis er pastellfarger som kommer på mote når det blir varmere i været byr 2021 på de helt kraftige pangfargene.

Tenk solnedgangens varme, klare gule farger. Det er ingen grunn til å være redd for de skarpe fargene. De kan godt kombineres med hvite t-skjorter og jeans for et mer balansert look som også passer i gråvær.

Den flotte Ada Sommertopp blir f. eks. strikket med Twister Solid, et fint garn i bomull og akryl som gjør det deilig lett. Her ses den i fargen Dusty Rose (110), men den kan absolutt også strikkes i de nye, trendy fargene Pineapple (152) eller Tangerine (151) 🍊


Hvis du synes det blir litt for voldsomt kan du kaste deg ut i noen mer brente utgaver av gul og oransje. Tenk karrigul og rust. De mørkere tonene fungerer fantastisk til friske sommernetter hvor skumringen gir et spesielt, dempet lys. Dessuten kan det bæres med mørkere farger når høsten trenger seg på (men det er forhåpentligvis lenge til enda)🌞

Genserne Sadie og Yrsa er perfekt både når det gjelder farger og materialer. Yrsa er nemlig strikket med Kid Silk i farge nr. 13 mens Sadie er strikket med Diablo i farge nr. 16. Begge garn er fluffy og gir god varme uten å bli for tunge. 


Jeg har funnet frem en personlig favoritt til hekle-entusiasten: Colour Block T-skjorten. Bruken av flere forskjellige farger gir virkelig muligheter for å leke med fargene så de passer til din personlige stil. Jeg elsker ombre-effekten der man skaper en glidende overgang med samme farge i forskjellige nyanser. Alternativt kan du kaste deg ut i colour blocking ved å bruke kontrastfarger som blå og oransje. 


Colour Block T-skjorten på bildet er heklet med Cotton Kings Pull Skein Cotton i fargene White (01), Grey (05), og Red (10) men kan også hekles i Rainbow Cotton 8/4 som kommer i hele 100 farger 🌈 Til høyre ses Rainbow Cotton 8/4 i fargene: Yellow (054), Egg Yolk (090), Orange (057) og Burnt Orange (066)

Mintgrønn

Okay, litt pastell er det også å finne i år. Mintgrønn for å være nøyaktig. Fra fine vester til gensere og florlette sommertopper. Jeg spår at den mintgrønne fargen blir en absolutt hit i år! Pastellfarger kombineres ofte best med andre pastellfarger, men velger du en mer dempet, støvet nyanse av den lysegrønne fargen kan den lett kombineres med hvit, beige og svart. 

Hvis du liker hullmønstret hekling er Fresh Hoodie-oppskriften kanskje noe for deg. Den fungerer virkelig godt over bikinitoppen når du skal til og fra stranden, eller som et ekstra lag over ermeløse topper. 

På bildet under ser du den heklet med Rainbow Cotton 8/6 i fargen Pastel Mint (025). Alternativt kan den hekles med Baby Cotton Organic Midi, som kommer i mer dempede nyanser: Mint (09) og Eucalyptus (10).


Hvis du liker å strikke er Willa genseren opplagt. Den strikkes nemlig i det florlette Mohair Delight, som kommer i flere fargevariasjoner:


Metall

Fra glitrende sandaler og vesker til jakker med lukninger i metall - de skinnende effektene får vi absolutt se mye mere av i 2021. Og du kan lett strikke og hekle deg til det!

Her er Metallico nesten opplagt. Metallicos “hjerte” består av et blankt, satenglignende bånd av polyamid som er omsluttet av en blanding av merinoull og akryl. Kombinasjonen gir en flott glød og gjør dessuten garnet deilig varmt. Derfor egner Metallico seg best til kjølige dager eller til å strikkes/hekles løst opp.

Alternativt kan du tilføre litt glitter med Diablo Glitter. Garnet har samme flotte tekstur som Diablo, men er tilført en metallisk tråd som glimter i lyset.

 

TIPS: Har du forelsket dig i genserne Sadie og Yrsa kan du vurdere å bruke Diablo Glitter til disse.

 

Foretrekker du å sette sammen nyanser selv kan du gjøre det ved å kombinere en tråd Glitter Deluxe med yndlingsgarnet ditt. Glitter Deluxe kommer i flere farger, så du kan få akkurat den fargeeffekten du har lyst på ✨

Her ser du Glitter Deluxe brukt sammen med Soft Bamboo Double 👇


TIPS: Naturfibre, som f.eks. bambus, er spesielt godt egnet til varmt vær som krever pustende materialer. Les mer om perfekte sommergarn her: Sånn velger du det perfekte garn til dine strikkede og heklede sommerprosjekter.

 

Hvilke farger vil du helst strikke eller hekle i? Fortell oss om det i kommentarfeltet 👇


 

Diablo Glitter - Hobbii

37% Akryl, 31% Polyamid, 28% Mohair, 4% Polyester

68 kr.
Spar 12%

Glitter Deluxe 100g - Go Handmade

100% Polyester

219 kr.  249 kr.