Juletiden er så deilig! Gode stunder med lekker mat, flotte gaver og mye kos. Men for mange betyr det også hastverk og jag for å nå alt sammen. Treet skal pyntes, gavene skal kjøpes inn og den store julemiddagen skal tilberedes. Og når festen er over står man igjen med en masse nye gjøremål. Det skal ryddes opp, treet skal ut og pynten skal tilbake på loftet. Nei og nei.

Derfor er det spesielt viktig å passe litt ekstra godt på seg selv og tillate seg et pusterom i januar. Og hva kan vel være bedre enn å pynte opp på badet med noen lekre saker og ting som gjør skjønnhetsrutinen litt kjekkere?

Det kan du enkelt og greit gjøre med disse oppskriftene. Her finner du noe til både bad, sminke og oppbevaring. Dessuten er det mange av oppskriftene som er raske å lage, så det skal ikke så mye til for å gi deg selv en fin gave i januar. Oppskriftene er også perfekte som vertinnegaver eller bursdagsgaver til noen du er glad i.

Er du klar? La egenpleiehekleriene begynne!

Bomullspads 


En heklet bomullspad fungerer akkurat som en vanlig bomullspad, bortsett fra at den er miljøvennlig siden den kan brukes igjen og igjen. Du kan bruke den til å fjerne sminke, påføre toner og mange andre ting som du normalt ville brukt en vanlig bomullspad til. Når du har brukt den kan du bare hive den i vaskemaskinen.

Denne oppskriften er ekstra enkel. Bare 3 runder med stavmasker og 1 runde med fastmasker. Vips, så har du en pad! Før du kommer så langt skal du dog lage en magisk ring, og hvis du synes det er vanskelig kan denne oppskriften være en god måte å øve seg på.

TIPS! Vi har laget en liten video som viser hvordan du lager en magisk ring. 

Venice Ansiktsklut 


Mange bruker badehåndkleet sitt eller håndkleet ved håndvasken som man tørker hendene i til ansiktet. Men visste du at disse håndklærne utsettes for en masse bakterier som den sarte huden i ansiktet ditt ikke setter pris på? Derfor er det godt å ha en klut som du kun bruker i ansiktet, og denne er helt perfekt til akkurat det.

Kluten hekles i et spesielt fastmaskemønster som gir en flott struktur. Oppskriften kan lett justeres i størrelsen, så du kan lage håndklær eller badehåndklær i det samme flotte mønsteret.

TIPS! Er det flere i husstanden som skal ha en fin klut eller et håndkle? Prøv å hekle dem i forskjellige farger, så er det lett å se hvilken klut som tilhører hvem.

Ribbon Oppbevaringskurver 


Gi badet et ansiktsløft med noen fine kurver som kan ha plass til alt (også de heklede klutene og bomullspadsene dine).

Kurvene hekles med flotte “knit stitch” som gir dem et strikket look. Ribbon brukes som garn til disse, noe som gjør kurvene ekstra stabile. Garnet kommer i et utall av farger, så kurvene kan matche ethvert bad. 

Alle kurvene kan hekles i samme farge for å oppnå et minimalistisk look, eller de kan hekles i forskjellige farger, som f.eks. disse flotte blå nyansene som leder tankene hen på en ferie ved stranden. 


Checker Sminkepung 


En sminkepung er alltid grei å ha. Så kan du enkelt ta sminken din med deg på badet eller i vesken når du er på farten. Pungen har en god størrelse, så den kan brukes til mange andre ting også, som f.eks. til å oppbevare heklenålene dine.

Den hekles i vårt eget lekre Rainbow 8/4 Glitter Gold - et garn i 100% bomull med en tråd av metallisk polyester som gir et fint, gyllent skjær. Hvis du foretrekker sølv kan du hekle den i Rainbow 8/4 Glitter Silver.

Er bling slett ikke noe for deg? Ingen problem! Du kan også lage pungen i vårt klassiske Rainbow Cotton 8/4 som vi har i hele 101 forskjellige farger. Pungen hekles i 2 farger, så det er utallige fargekombinasjoner å velge mellom.

Everyday Glitter Scrunchie 


Hvis du har langt hår er scrunchien god å ha for hånden på badet. Den holder håret forsiktig på plass og sørger for at det ikke kommer i veien når du skal vaske ansiktet, legge sminke eller ta et varmt bad. 

Du trenger bare 25 gram av vårt fine Rainbow 8/4 Glitter, så du kan få 2 scrunchies ut av et garnnøste. Hvis du har garnrester kan du også lage en multifarget scrunchie. Det gir scrunchien et flott uttrykk og hjelper deg samtidig med å bruke opp garnrestene dine. Du kan lese mer om hvordan du lager ditt eget restegarn her

Denne oppskriften er den enkleste på listen. Du slår bare opp 20 luftmasker og samler maskene i en ring rundt strikken. Deretter hekler du i spiral til du når den riktige lengden før du samler endene. Helt perfekt hvis du gjerne vil høre yndlingspodcasten din eller se din foretrukne TV-serie mens du hekler - og det er vel også en form for egenpleie? ;)

Så, er du klar til å skjemme deg selv litt bort? 

Psst… Vi blir veldig glade hvis du deler prosjektene dine med oss når du er ferdig med dem! Under hver oppskrift på nettsiden vår finner du knappen “Bildegalleri”. Her kan du laste opp et bilde og fortelle om prosjektet ditt. 


 

Rainbow 8/4 Glitter Silver - Hobbii

95% Bomull, 5% Polyester

31 kr.