"Hva er det folk trenger akkurat nå?" Det er en av tankene de dyktige designerne våre Sys og Irene har tatt utgangspunkt i til Hobbii’s nye kolleksjon. For i kjølvannet av 2020 (som på mange måter ble et veldig annerledes år for oss alle sammen), har designernes fokus vært på å gi folk det de trenger aller mest akkurat nå: oppmuntring og glede.

Mens vi ser frem til lysere tider der vi endelig kan gjenforenes, møtes ansikt til ansikt og dele gode opplevelser med hverandre, kan vi holde spenningen i sjakk med strikking. 

Glede og oppmuntring uttrykkes her i form av muntre farger og moteriktige snitt kombinert med retrodetaljer. 

Retro kan beskrives som en gjenopplivning av tidligere motetendenser og er virkelig med på å skape nostalgi og glede i denne kolleksjonen. Det ses f.eks. i de fine puffermene på cardiganen her under 👇

Volume? Ja takk!

På Savannah-cardiganen er ermene plissert i toppen. Det gir volum og massevis av fokus på skuldrene. Samtidig griper det øyet og fungerer nesten som pynt, akkurat som smykker eller en veske. Derfor passer cardiganen godt til et enkelt look kombinert med et par jeans, der skuldrene får lov til å være i sentrum.


Tips: Hvis den skal brukes til fest kan den jo utstyres med fine Bling Bling knapper og brukes sammen med yndlingskjolen din og et par sandaler.

Har du ikke prøvd å strikke puffermer før? Ikke vær redd. Tilgjengelighet har også vært en del av tanken bak cardiganen og hele kolleksjonen. 


“Alle skal kunne henge med, også nybegynnere,” forteller Irene.


Du kan forvente å se Savannah på hjemmesiden vår i nærmeste fremtid, men hvis du slett ikke kan vente med å komme i gang har vi allerede satt Monika-genseren til verden. Her møtes volum med et moderne, kort snitt som passer helt perfekt til bukser med høyt liv.  

Du kan finne oppskriften her.


Møt Amalie

Amalie er en serie i kolleksjonen som virkelig skiller seg ut for meg. Serien består av en kjole, et blyantskjørt, en topp og en cardigan.

I det siste har jeg begynt å legge merke til strikkede blyantskjørt og stramme kjoler både i moteblader og butikker, og jeg kan rett og slett ikke motstå dem. En spesielt flott detalj her er splitten i sidene. Splitten gir plass til å vise litt ben uten at man skal ofte lengden.

Jeg tror absolutt at Amalie-serien blir en favoritt! Serien er nemlig designet til å være allsidig, så delene kan kombineres eller brukes hver for seg og styles på alle mulige måter.

Skjørt og kjole har f.eks. en stram silhuett kombinert med teksturen fra strikk som gir dem en god balanse mellom kontor og casual. De kan bæres med alt fra høye hæler til sneakers eller chunky støvler, og hvis du vil leke litt med volum kan du kombinere dem men en oversize jakke eller genser. Det voluminøse overtøyet gir nemlig en flott kontrast til den kroppsnære kjolen og skjørtet. 

På bildet ser du skjørtet i fargen Light Purple (108), men den kan godt lages i svart, grå eller beige nyanser hvis du vil være sikker på at det aldri går av moten. 


Jeg ender nok med å lage meg ett i den nye fargen Pineapple (152). Meeen, det kan altså godt være at jeg får laget meg et i en flott, nøytral nyanse også, med Oak (138) eller Dark Grey (104). Man kan vel aldri få for mange blyantskjørt? 🤷‍♀️

Gode nyheter! Du kan allerede sette i gang med skjørtet - det finner du nemlig på hjemmesiden vår. Kjolen, toppen og cardiganen kommer snart, så hold godt øye med siden vår samt på Facebook og Instagram.


Sneak peek på Amalie-kjolen 👆🤩

Hvis du foretrekker tøy med bevegelse i...

... så er kanskje Laudy-skjørtet det rette for deg. I motsetning til de kroppsnære kjolene og skjørtene som gir et streif av byliv trekker Laudy tankene over mot grønne enger og frisk luft. Laudy draperer seg virkelig flott og er lett å hoppe i sammen med en lett sommertopp når du skal ut og ha picnic i gresset. 

Laudy er strikket i Twister, et garn laget av 55% bomull og 45% akryl. Og valget er ikke tilfeldig. Kombinasjonen av pustende bomull og lett, fleksibel akryl gir stoffet et lett look som ikke blir for tungt. 


"Bomull kan bli stivt, men akrylen gjør det mykt og deilig. Dessuten er det slitesterkt og beholder de klare fargene i vask etter vask!” - Sys


Laudy ses her i Yellow Snapdragon (36), en flott gul farge som vi nok kommer til å se mye mer av her over sommeren. Twister kommer også i en masse andre fargekombinasjoner, så du har alle muligheter for å velge akkurat de fargene du elsker aller mest. 

Hvis du heller vil at skjørtet skal være ensfarget kan du erstatte de 2 nøstene Twister med 5 nøster Twister Solid.


Les mer om sommerens moteriktige farger her.


Den klassiske t-skjorten i strikkeversjon

T-skjorten går aldri helt av moten, men hver ny sesong bringer som regel en ny vri på det klassiske plagget. Fra morsomme utskjæringer til tie-dye-farger har t-skjorten vært gjennom det meste. Nå som strikk har vunnet stor popularitet de siste årene er det nesten på tide med en strikket utgave. 


Lynn strikkes fra erme til erme og er her laget med loddrette striper, men den kan også strikkes ensfarget så den enkelt kan kombineres med det meste av garderoben. 

Selv om t-skjorten er strikket fungerer den godt om sommeren. Den strikkes i New Arezzo, et blandingsgarn bestående av bambus, lin og bomullsfibre som holder deg kjølig i det varme været. 

Jeg har allerede noen fargekombinasjoner i tankene. Jeg tror godt jeg kunne finne på å lage den i fine, oransje nyanser som Rusty Orange (1340) og Dark Orange (1448). Perfekt til sommeren.

Hvis kragebeina skal få litt mer luft kan du vurdere den asymmetriske Elin Topp. Eller hva med Barbara-toppen, som har en yndig halsringning og en praktisk elastisk kant i bunnen som tilfører ekstra volum og bevegelse.


Du kan velge fritt mellom Lynn, Elin og Barbara (eller lage dem alle sammen 😉) allerede nå. De ligger klar på hjemmesiden vår 🎉

Psst... det er enda flere oppskrifter på vei

Du har fremdeles bare sett et lite utvalg av kolleksjonen. Flere flotte plagg vil nemlig tilføyes i løpet av våren.

Det er massevis å gå i gang med, og nok til å lage et helt antrekk. 


“Det er første gang vi står med en samlet kolleksjon, og vi har endt med mange flotte deler som passer godt sammen og som kan kombineres på mange forskjellige måter,” forteller Gea, den dyktige fotografen vår som står bak bildene av den nye kolleksjonen.


Så hvis du gjerne vil ha et helt hjemmestrikket antrekk kan du fint oppnå det med denne kolleksjonen. Du kan f.eks. sette sammen Elin- eller Barbara-toppen med Laudy-skjørtet 🤩

Skal kolleksjonen finne veien inn i klesskapet ditt?

Du kan sette i gang helt gratis. Oppskriftene kan nemlig lastes ned direkte fra hjemmesiden vår. 

Hvis du har lyst er du mer enn velkommen til å dele bilder av prosjektet ditt med oss på hjemmesiden vår. Vi blir alltid SÅ glade av å se oppskriftene våre komme til liv 😍 Du deler bildet ditt ved å finne frem oppskriften på siden vår, f.eks. Barbara-toppen, og klikke på “bildegalleri”.

Hva kunne du tenke deg å se mer av i neste kolleksjon? Flere kjoler, spesielle snitt eller kanskje noen bestemte materialer? Fortell oss om idéene dine i kommentarfeltet under 👇


 

Twister Solid - Hobbii

55% Bomull, 45% Akryl

119 kr.

Twister - Hobbii

55% Bomull, 45% Akryl

369 kr.